Борисов: Готови сме за диалог с РС Македония, но желанието да е двустранно

Премиерът обсъди бюджета на ЕС с посланици
Обновена: 23 ное 2020 12:35 | 23 ное 2020 12:34, Нели Христова
168
Борисов: Готови сме за диалог с РС Македония, но желанието да е двустранно
Снимка: БГНЕС

„Намираме се в сериозна ситуация на задълбочаваща се социална и икономическа криза в следствие на пандемията от COVID-19. Затова трябва бързо да действаме с одобряването на следващия бюджет на ЕС за периода 2021-2027 г. и на Пакета за възстановяване, които са ключови инструменти за преодоляването на последиците както от всички държави членки, така и от европейската икономика като цяло“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който проведе видеоконферентна среща с посланиците на държавите членки на ЕС и на Конфедерация Швейцария, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата

Българският премиер бе категоричен, че e необходимо да се положат всички възможни усилия за постигане на съгласие по Многогодишната финансова рамка и по Пакета за възстановяване възможно най-бързо, за да може фондовете и програмите да започнат да действат още от самото начало на следващата година.

Постигането на климатична неутралност в ЕС до 2050 г., ефективните мерки в борбата за справянето с коронавируса и европейската перспектива на Западните Балкани също бяха във фокуса на видеоконферентната среща. „Именно по време на Българското председателство на Съвета на ЕС страната ни постави високо в дневния ред на ЕС европейското бъдеще на Западните Балкани“, каза още Борисов.

По отношение на европейската интеграция на Република Северна Македония, министър-председателят Бойко Борисов изтъкна, че България винаги е била готова за диалог и разбирателство за решаване на двустранните въпроси, но за целта това трябва да се желае и изпълнява от двете страни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
10
 
4
 
! Отговори
Вучков преди 3 години
Цитат: дори и цяла България да загине, важното е Борисов да е на власт за да я погребе.След като процентно станахме на второ място в света по брой на умрелите от Ковид - 19, очевидно Вучков е бил прав. А доскоро Тиквата тръбеше, колко добре се справяме с кризата....сега народът бил виновен! Само Управлението на Тиквата е винаги невинно.
83
5
 
10
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Макетата бързат, защото ако ги подържим като гърците 25-30 години, най-накрая няма да има с кого да преговаряме. Чисто и просто някъде край Вардар ще граничим с Албания. Тази географска област, нарачена не знам защо държава, ще бъде разделена с Албания и колкото по-бързо, толкова по-добре. Ще има огромно преселение към татарите, за да се спасят от албанските салами.
82
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Попрочети малко, кой е бил окупаторът на Македония и Сърбия през ВСВ.
81
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Radi, много си тъ'п бе човек "ЗИМАТ" ха ха ха това българска дума ли е ? Ради, ти си явно фен на банкянският тъ'п пожарникар !
80
7
 
11
 
! Отговори
Отровна гад преди 3 години
Бойко Борисов ще спечели изборите, а Корнелия ще се обеси от яд заедно с коня си!
79
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Депутитите си увеличиха заплатата с 500 лева.На месец вече получават около 14- 15 000 лева.Прротестите няма да спрат.Оня бойко държи пачки с по 500 евра в шкафчето си и ни псува,и прости ни нарича.Докога???
78
0
 
4
 
! Отговори
Пян Гъ до Как и защо преди 3 години
Откъде я имаш тази информация, френд? Готов ли си да отидеш в съда с/у клетвена декларация, че ако не докажеш твърденията си, си готов да те обесят??? Откъде изпълзявате такива фролове, веее??? Какво ползваш вместо мозък???
77
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 76Ние искаме да признаят че имат обща история с нас. Нито им искаме земята, нито искаме да ги управляваме, просто е, но не е за промити мозъци :) Ако ние имахме претенции, доста държави щяха да ни скочат, нямаме ! Като обичат Сърбия, да се присъидинят към нея, не мисля че на някой българин ще му запука за това, обаче да крадат от "татарската" история, ще има шамари :))
76
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голееееми "приятели" станаха македонците с немскиот фашистички окупатор.Ама нема 1 плоча или надпис срещу швабите,сърбите,турците, асрещу България хиляди. Егати,само ние ли сме "репресирали" местното туземно население през годините.А европейците знаят всичко,нали те са редили картите през годините.Те са създали Кралство Югославия,те са забъркали цялата каша,пряко и косвено са причинили кървавият хаос в Европа в края на 19 и през 20век.
75
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко, което не им изнася, било лъжа. Той само *** е праведния.
74
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв диалог бе, само вето, до дупка
73
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистите от герб били готови за диалог. До нова година ще клекнат. А е хубаво да четат и историята, не само комунистическата измишльотина. Когато макетата се съгласят на исканията им, нека да свирнат. Няма как да се получи. След време ще се срамуват от действията. си
72
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
преговори само и само при признаване на историческата истина която е установена и има доказателства.Стига с сме се връзвали на македонските лъжи.Нито крачка назад и никакви отстъпки.Какво означава компромис.Те ще ни хулят пък ние ще си траем пък ще им правим и компромис на тия лъжци така наречени македонци.
71
3
 
8
 
! Отговори
Radi преди 3 години
Комунистите не крадат, те само си зимат.
70
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
75, мутра и комунист не е едно и също, все едно да кажеш, че злото е добро ! Какво е мутра и какво е комунист ? В България всичко е грешно разбрано, затова и живеете един живот като грешка, елате на Запад поживейте и ще разберете, че животът не е шашма както в България и за това е нужно общество с достойнство, което не търси оправдание за всичко и уважава всяко чуждо мнение, не налага всеки своето...вие сте разедени и не виждаде от къде идват мизерията и нищетата...не си мисли, че съм комунист..
69
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Тиквата не клекне на САЩ, сега е наш ред да протакаме с историческата комисия 50-60 години. Може и една хубава езикова комисия още 50 години и така. Тогава македонците ще видят че няма шега а не да се гъбаркат с нас 3 години. Мачът не е завършил и ще има дълги продължения и дуспи стига Тиквата да не клекне.
68
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не мога да разбера каква е тая мания непременно да им се пишем приятели,застъпници ,майка и баща на мъкедонците.На Нас диалог не ни трябва,който му трябва да дойде да ни се моли.
67
7
 
5
 
! Отговори
как и защо преди 3 години
Защо Бойко Борисов и Цветан Цветанов се разделиха?Нали се обичаха?Едни идеи споделяха?Къщи в Барселона,апартаменти,манекенки,една температурка-прогнозистка от телевизорасе похвалила,че Винету Борисов и купил превозно средство с ТРИ букви,първата е B,послената е V.И колата е хубава,и момата е хубава.Чекмеджето ми е празно,не е кат на оня с пълното
66
2
 
7
 
! Отговори
Бачи Кико преди 3 години
В тая територия виреят само депутати, съдии, полицаи и роми. Депутати си гласуват 5бона заплата(нищо, че не ходят на бач),съдиите си гласуват коледни бонуси, стражарите си искат 30% увеличение, ромите сметки не плащат, ама си цоцат помощи. Бе иде реч за геноцид наложен отвън и политиците си викат бал съм го, ако аз не гепя ще намерят друга марионетка. Не може една и съща стока от една верига да е по-скъпа в БГ,отколкото в Берлин. Заплати ич, а цени бол. ***.
65
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Немците имат свои интереси в МК,различни от нашите, датиращи още от ВСВ.Последните месеци преди да се изтеглят са прокарвали тезата за различен етнос от българския.Назначавали са преводачи от македонски,имало е радиопредаване,ако не ме лъже паметта и вестник на "македонски".Сега се правят на големи либерали,но те имат най-малко право да ни дават акъл,малко ли кръв е пролял българина И за техните каузи.И македонските българи,били се с десетки хиляди И на тяхна страна през войните.