Борисов: Готови сме за диалог с РС Македония, но желанието да е двустранно

Премиерът обсъди бюджета на ЕС с посланици
Обновена: 23 ное 2020 12:35 | 23 ное 2020 12:34, Нели Христова
168
Борисов: Готови сме за диалог с РС Македония, но желанието да е двустранно
Снимка: БГНЕС

„Намираме се в сериозна ситуация на задълбочаваща се социална и икономическа криза в следствие на пандемията от COVID-19. Затова трябва бързо да действаме с одобряването на следващия бюджет на ЕС за периода 2021-2027 г. и на Пакета за възстановяване, които са ключови инструменти за преодоляването на последиците както от всички държави членки, така и от европейската икономика като цяло“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който проведе видеоконферентна среща с посланиците на държавите членки на ЕС и на Конфедерация Швейцария, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата

Българският премиер бе категоричен, че e необходимо да се положат всички възможни усилия за постигане на съгласие по Многогодишната финансова рамка и по Пакета за възстановяване възможно най-бързо, за да може фондовете и програмите да започнат да действат още от самото начало на следващата година.

Постигането на климатична неутралност в ЕС до 2050 г., ефективните мерки в борбата за справянето с коронавируса и европейската перспектива на Западните Балкани също бяха във фокуса на видеоконферентната среща. „Именно по време на Българското председателство на Съвета на ЕС страната ни постави високо в дневния ред на ЕС европейското бъдеще на Западните Балкани“, каза още Борисов.

По отношение на европейската интеграция на Република Северна Македония, министър-председателят Бойко Борисов изтъкна, че България винаги е била готова за диалог и разбирателство за решаване на двустранните въпроси, но за целта това трябва да се желае и изпълнява от двете страни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
15
 
! Отговори
До 73 преди 3 години
А комунистите как оцеляват ???? С кражби, донуси, мъчения и разбира се обиране на мандри, складиране на откраднатия кашкавал като мишоците сте.
63
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами Бойко се изкара приятел с Зоран, знае че ни мразят :) Изчака да види дали белким ще се трогнат че се застъпихме десетки пъти за тях. няма трогване, горят знамето ни, все едно са сърби :) Те са си сърбоманчета, не им се сърдя, но ако наистина искат да опитат от българската наденица, добре са дошли :))
62
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
68,мутрите оцеляват само в държави с население ОВЦЕ, това го доказва цялата история,мутрите оцеляват с терор, заплахи,убийства, мизерия лъжи и измами ! Но престъници ще има и е имало винаги,животът се развива бързо, технологиите светкавично, но изборът на управляващи в държавите с развито умствено население ако сгрешат в изборът си, веднага реагират и пресичат навреме грешката си, такова нещо в България е немоислимо, ние чакаме винаги някой да дойде и да ни помогне ! Мутрите не са УМНИ, никъде !
61
1
 
2
 
! Отговори
до 46 преди 3 години
По-важното е обитателите по колко са прочели....!!!
60
10
 
12
 
! Отговори
иво преди 3 години
Тикво ти си тотално компрометиран.Всяка твоя дума няма грам тежест.Цяла България ти иска оставката.Народа иска съд и затвор.Хората ще се успокоят когато те видят при бай Ставри.
59
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще чакат 30-40 години докато се върнат към България или прав им път в Сърбия или Албания. Със Заев може само да се договори бг учители там. Който се счита за българин, учи български, полага изпит по бг история и език и тогава паспорт. Другите които са неграмотни, не са ни нужни.
58
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 64Не знам защо мислите мутрите за прости, щом са оцелели, значи имат нещо в главата :) Много ги подценявате :))
57
9
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Колкото и да крякат форумните русначета няма да стане тяхното. Македония е в НАТО, а за ЕС може и колкото Турция да почакат.Абе кво стана с тръбътъ за Сърбия? Май без американските компресори ще трябва Копейкин, Волен, Рундю и Т.Ерменков да надуват бузите :)))))))))))))))))))))))
56
5
 
4
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ТАКА Е ДИАЛОГ ТРЯБВА ДА ИМА. ЩОТО ТВА ДЕТО ЩЕ ГО КРАДЪТ МАКЕДОНСКИТЕ ТИ КОЛЕГИ ОТ ЕВРОПАТА ПО 3-5 ПРОЦЕНТА ДА ТИ ДАВАТ ПАК СИЕ ФАЙДА
55
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Политиците на МК са някакви сърбизирани сърбежи, които понеже не може да се уредят на топли местенца в Белград, са решили да измислят някаква македонска нация на гърба на България, за да станат министри и дупетати в Скопие. Но всъщност са си македонски сърби които искат да забогатеят и си оправят живота чрез НАТО и ЕС. ВМРО-ДПМНЕ вече не крие че е просръбска, докато Заев се прикрива още.
54
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"58 krom", отговорът ти те поставя красновечиво сред ония които са раждани с увреждамия в мозъкът, ти вместо да се замислиш за истината от страм, че попадаш сред неадекватните се опитваш с въпрос да излезеш оправдан пред собствената си про'стотия ! Пожарникарят го е казал в прав текст: - "аз съм ***, но и вие сте прости" ! Замисли се за думите на този тъ'пак който управлява България, не мисли аз какво съм казал, защото моето е само една обикновенна констатация много верна !
53
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бъди готов да дадеш оставката си с това се докажи че спазваш думите си
52
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Бойко, важното е че вече не повтаряш като папагал - умиротворителя на Западните Балкани :) Както се казва, храни куче да те лае, браво !
51
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има една древна професия, дето винаги са готови!
50
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пет пари не дава за Македония наш Боко. Родоотстъпник, типичен кадър на БКП. Единствено го интересува многогодишната финансова рамка- да се гласува бюджета на ЕС, да си вземе процента от фондовете. Това е!
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали ГЕРБ и ОП ги приеха в НАТО и не наложиха тогава вето. И ето сега евроталнтически ценности Македония заплашва България с малцинства, съд, рекет и т.н. Македония е просто опасна за България , защото си присвоява бг самоличност и я пише за някаква друга македонска, но така задрасква България.
48
1
 
0
 
! Отговори
Krom преди 3 години
До Анонимен 54 - предполагам тази семпла и скромна класация включва и собствената ти персона?
47
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДА СЕ ВНУШАВА:САЩ НАТИСКТ КОПЧЕТО НА БОРИСОВ ЗА МАКЕДОНИЯ!МНОГО Е ВАЖНО ЗА ПУТИН!
46
9
 
3
 
! Отговори
много интересно преди 3 години
До АнонименОт теб нищо не зависи. И от мен също.Единствено може да злоратстваме и да завиждаме. Но каквото и да пишем тук все тая. Само могат другите които четат тук да се зарадват или да се ядосат на коментара.Каквото каже Байдън, Меркел и подобни това ще бъде.Нинова,Заев,Борисов,Мицковски и Каракчанов хоро ще играят и ще подсмърчат като им се скарат.
45
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко знае, че предаде ли България за Македония, веднага става политически труп. На следващите избори няма да вземе и 1 процент.