Георг Георгиев: Няма да толерираме горенето на флага ни в Македония

Без уважение, проблемите със съседката ни ще се умножат, смята той
23 ное 2020 09:58, Петя Славова
287

В Северна Македония запалиха българския флаг, а от водещи политици се чуха сексистки обиди към министъра на външните работи Екатерина Захариева. Най-добрият ни приятел, този, когото наричаме брат, ни блокира, заяви премиерът Зоран Заев.
Още по темата

"Това е въпрос на възпитание и светоусещане. Тези хора, които запалиха българския трибагреник, вероятно го правят, защото България на този етап каза "не" на присъединяването на Северна Македония към ЕС. Това, което видяхме, е характерно за едно друго време. Това поведение няма да бъде толерирано", коментира зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Той напомни, че България е член на ЕС от 2007 г. и подчерта, че няма да се съгласим, която и да е държава в предприсъединителен процес да ни дава уроци. Според него случващото се е урок, през който Република Северна Македония сега ще мине.

"Би било много жалко, ако не завършат този път, който поеха сами. Предстоят им много важни етапи от присъединителния процес. Но ако не уважават партньорите и държавите, които им подадоха най-силно ръка, тогава трудностите биха се умножили", каза още Георгиев в "България сутрин".

Той се надява до следващото обсъждане на присъединяването на Северна Македония към ЕС исканията на България да бъдат взети предвид. По думите му вратата не е затворена и разговорите винаги може да продължат.

"Прави се внушението, че едва ли не България е единствената държава на ниво ЕС, която стопира Република Северна Македония. Нека си припомним само няколко месеца по-назад - Холандия, Франция... Не сме този единствен стопер, който възпрепятства Северна Македония", подчерта зам.-външният ни министър.

"Това е най-близкият до нас народ, който сме свикнали да наричаме братски. Много се надяваме този спор да се разреши и в бъдеще да продължим като партньори и приятели на европейската сцена. Много ми се иска тази осъзнатост да бъде и от двете страни", отбеляза Георг Георгиев.

В събота част от протестиращите срещу правителството изпочупиха стъклата на офис на ГЕРБ в София. Георгиев определи действията им като вандалски.

"Протестите не са процес, който ни тревожи, защото той е демократичен и правов. Към мирно протестиращите граждани никога няма да се обърнем с агресия или неразбиране", заяви лидерът на младежката организация на ГЕРБ.

Той не се нае да посочи кой предизвиква провокациите, но по думите му това са хора, които търсят сблъсък, за да провокират същия отговор и да се стигне до стълкновение, което да уличи властта в полицейско насилие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що му се сърдите на Бойко за златото?Работил,продавал,купуваН.Той е богат и не му пука за наррода.Подиграва се и дебелее.Какво ще работи след изборите-ще харчи отккраднатото.
192
0
 
17
 
! Отговори
въпроси преди 3 години
Да попитаме всеки един от европейските лидери той лично как би реагирал, ако съседна държава изгори флага им. *** въпрос. Например фрау как точно би се отнесла към това? Още повече България е член на ЕС и като горят нашия флаг, все едно горят европейското знаме!
191
0
 
20
 
! Отговори
Бачи Кико преди 3 години
Макетата не са виновни,все пак 70г. титовска пропаганда дава резултат-това са 3 поколения. Виновни са великите сили,които на берлинския конгрес разделят България на три, виновна е и Русия, която иска да раздели отоманската империя, но и не иска единна България. Divide et impere" разделяй и владей.Дразня им се, че първи ги признахме за република, а те ни горят флага като талибани. Има мн.тънка разлика м/у патриотизъм и фашизъм, и те я прекрачиха.
190
0
 
17
 
! Отговори
отношения? преди 3 години
Не знам какъв е редът, но българската дипломация да скъса отношения с Македония. Ако някой в Европа попита Защо? - да бъде затрупан с доказателствата, които има в изобилие. Много им се церемоним на тия същества!
189
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 190Теб кой те пита, мен кой пита ? Хахахаха, браво че им натирихме носовете на сърбоманите антички :)) Ако зависеше от мен, щяхме да ги нападнем, после ще ореват света че сме го направили и ще поискат помощ от Сърбия :) Проблема е, че сърбите са яли много бой от нас, нали и те са били под "татарско" робство....:)))
188
1
 
20
 
! Отговори
кал преди 3 години
Плюенето по България е като кален *** - не спира и не спира. Вижте Канал 5 Македония. И да ги пуснем на преговори? НИКОГА! ВЕТО и толкова!
187
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, Георг, точно така.Отдавна трябваше да ги накараме да се държат прилично, ама много закъсняхме.Направо да късаме дипломатически отношения и да трошат глава.
186
3
 
4
 
! Отговори
Ха ха ха преди 3 години
Той е некой а ти си никой хахахахаха
185
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименВ СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ ДОЙДЕ НА ВЛАСТ СОЦИАЛИСТ И ЗАПОЧНАХА ПРОБЛЕМИТЕ..
184
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДЪРЖАВА КЪДЕТО УПРАВЛЯВАТ СОЦИАЛИСТИ ПРАВИ ТЕРОРИЗЪМ
183
0
 
4
 
! Отговори
До благодарение преди 3 години
Изтъркахте се с тия опорки!!!!!Простено ви Е защото сега няма какво да търкате друго!!!!!
182
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благодарение на партията на Бойко Борисов(гЕРП)-България е на първо място по СМЪРТНОСТ в Европа.-България е НА ПОСЛЕДНО място по доходи в Европа.-Цял един народ иска да свали диктатора от власт-Бойко Б.
181
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До натискЧак пък натиск, това е най безобидното което можем да направим срещу макетата :) Ние ги обиждаме на макета, нищо повече, те ни обиждат по хиляди начини, пак кажете че не сме отстъпчиви :)) Може да е тръгнало от мен понятието макета, всички ме гледаха с неуведомление когато им го казах на двама антични македонци през 90-те, извинявам се макета :))
180
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЯМА ДА ТОЛЕРИРАМЕ КОРУМПИРАНИ МУТРИ
179
0
 
2
 
! Отговори
Ха ха ха преди 3 години
Тук е днес. Бг не е факти.бгОбъркал си рейса......
178
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма случаи в историята при който *** е станал отново християнин.Напротив ,еничарите са били най-жестоките грабители и убийци на християни.Скопските еничари неможе да са ни братя и най-близук народ.С предците им може и да сме били едно цяло ,но тези сега са ни НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ВРАГОВЕ.
177
8
 
7
 
! Отговори
Фактът си е факт преди 3 години
Службите в симбиоза с мутри убиват Българи в Перник щото критикували Соколова и прокурор Гешев!Колкото и минуси да сложите истината е една,а позорът е за България!
176
1
 
9
 
! Отговори
Ха ха ха преди 3 години
Каквото и да пишеш за Цв. ТОЙ Е ИЗГОРЯЛ БУШОН!!!! Сега колкото и пари да набутвате, файда няма!!!!!
175
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунизмът си отиде,но децата на комунистите управляват България.Това сензационно признание на германски дипломат доказва в какво е превърната днес България.Германците са си мислили,че с една нова партия като Герб ще оправят нещата,но уви...Те се окопаха и там.
174
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВМРО-ДПМНЕ са сърби и използват тоталното непознаване на историята от средностатистическия северен македонец и македонка като ги лъже, че те са истински патриоти. В същото време ги сърбизира ...