Всички ли умират от коронавирус? Какво показват аутопсиите в Германия

85% от всички пациенти са починали от увреждания, причинени от COVID-19
23 ное 2020 07:00, Анисия Иванова
184
Всички ли умират от коронавирус? Какво показват аутопсиите в Германия
Снимка: БГНЕС

Нима всички умират само от коронавирус? Изглежда никой вече не умира от други заболявания освен от COVID-19 – това е твърдение, което често чуваме напоследък.

Хората се вълнуват от този въпрос: защо напоследък се говори само за починалите от COVID-19, макар че има и други заболявания, които причиняват смърт. И само коронавирусът ли е виновен за смъртта на онези, които биват съобщавани в актуалните статистики? В университетската клиника в Аахен в Германия анализираха  резултатите от всички аутопсии на хора с COVID-19.

Над 13 000 пациенти с коронавирус са починали до момента в Германия. Не всички са били подлагани на аутопсия. Но случаите, в които това е било направено, дават отговор на един много често поставян въпрос: коронавирусът ли е бил същинската причина за тяхната смърт.

В университетската клиника в Аахен още по време на първата вълна от пандемията заведоха специален регистър, в който събират и анализират данните от аутопсиите на пациенти с Ковид от цяла Германия, съобщава "Дойче веле".

От анализа се вижда, че 85% от всички пациенти са починали от увреждания, причинени именно от коронавируса. Макар данните все още да не са представителни поради относително малкия брой на извършените аутопсии, според лекарите, тенденцията е именно такава.

"Преобладаващият брой пациенти в Германия умират в резултат на COVID-19", казва Кристиан Караянидис от белодробната клиника в Кьолн Мерхайм.

Общественоправната медия WDR съобщи, че патолозите са анализирали резултатите от 250 аутопсии на пациенти с Ковид, данните от други 600 аутопсии предстои да бъдат анализирани. Медиците се надяват, че тези изследвания ще помогнат за изучаването на коварната болест и нейните последици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
7
 
5
 
! Отговори
Много е обидно: преди 3 години
Обидата идва от категоричния отказ на някой хора да бъде променена отново образователната парадигма и то по начин, който работи. Всички инструменти за това са налични, цялото know how е налично и остава наистина въпрос не на инат - магаретата са инатливи създания, а на воля и много хоа не могат да разберат идеята, която е заложена и в инди моделите "Млади по кръв, древни по произход" Тоест младите да се върнат към изворите на това, което винаги е работело - о свещени старини. И да обиден съм ...
138
1
 
26
 
! Отговори
ууу преди 3 години
До АнонименНали знаеш кои са най-щастливите днес? Тези, които нищо не знаят и мислят, че поумняват, когато целенасочено им промиват мозъците.
137
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
У нас умират от простотия и безотговорност.
136
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Обидното е друго:Човече, обидното е, че така и не получаваш адекватно лечение...Съчувствам ти!
135
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А, Дочче Веле... демек една жена каза.
134
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ууу"Съобщи Дойче веле ... и спрях да чета."Щото толкова ти е акъла.
133
2
 
3
 
! Отговори
Обидното е друго: преди 3 години
За всички свои твърдения и за всички мой обвинения аз имам неопровержими научни доказателства дори подплатени с нобелови награди - всички статистически резултати доказват именно моята теория и техните престъпления. Още по-обидното е друго - мен да ме наричат откачен, а субсидиите и нещата, които трябва да се случват на определени места се случват на точно най-неправилните и ще бъдат пълна загуба на време и ресурси и прахосване на публични средства както винаги!
132
4
 
20
 
! Отговори
ууу преди 3 години
Съобщи Дойче веле ... и спрях да чета.
131
0
 
6
 
! Отговори
И първата посока: преди 3 години
Е да не се толерира всеобщата наложена посредственост за сметка на сферите където има потенциал за развитие и като цяло да се заложи на по-малко, но качествено обучение и финансиране на малките и прогресивните, а не на големите и закостенялите. И толкова за въпроса за СТЕМ - видях го с очите си - отиде при монополистите и при закостенялите задръстени връзкари.
130
2
 
2
 
! Отговори
Пак повтарям ... преди 3 години
Експертите многократно сме сезирали институциите, които ни е позволено да сезираме, че реформите на Сакскобурга и кабинета му както и последващите на Тройната коалиция са несъгласувани с действителната ситуация, несъгласувани са с най-модерните и най-класическите постижения на науките и практиките и че резултатът за общественият интерес ще бъде плачевен и че тези реформи са престъпни и престъпно наложени против всякакъв здрав разум и срещу държавните сектори и конституцията. 50 милиарда щети!
129
2
 
12
 
! Отговори
преди 3 години
"Макар данните все още да не са представителни поради относително малкия брой на извършените аутопсии,"T.e. не се знае дали се знае.
128
3
 
5
 
! Отговори
999 преди 3 години
АУТОПСИИТЕ ПОКАЗВАТ САМО МАКРОНИВОТО ТОЕСТ ОРГАННИТЕ УВРЕЖДАНИЯ. МИКРООРГАНИЗМЪТ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВИДИ НА ТОВА НИВО. ЗАТОВА ИМА МИКРОСКОПИ. А КИТАЙЦИТЕ ОЩЕ МАРТ РАЗГАДАХА И ПУБЛИКУВАХА ГЕНОМА НА ТОЗИ ВИРУС. ФАКТ.
127
2
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен 139Мда. Отнема точно 5 клика, за да се стигне до отговорните лица, които могат да отговярят на конкретни въпроси свързани с датабанката за аутопсиите и съответните резултати. Това са Проф. Петер БоорПроф. Рут Кнюхел - КларкеД-р Саскиа фон СтилфриедД-р Роман БюловТези хора имат публични контакти и ако тукашните хубавци много се съмняват, могат да ги потърсят, но ние знаем, че въобще не става дума за това.
126
1
 
7
 
! Отговори
Не е вярно ... преди 3 години
Експертите много пъти ви казаха, че нещата такива са престъпление срещу менталното и физическото развитие на индивида. Много добре знаехте защо го правите и напук на експертите, напук на всичко решихте да продължите!
125
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1Нали на това се разчита. Веднъж на многократно повторената неистина и втори път - на нежеланието да се проверяват фактите...
124
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво казва мангалов, пардон, Мангъров?
123
2
 
21
 
! Отговори
ordo ab chao преди 3 години
Сатаната контролира медиите, а скоро и целия свят.
122
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
До *** след ГлупакаМдаааа. То тия хора не знам дали с друго се занимават. Когато и да мина тук е все едно и също и е ясно, че са едни и същи хора.
121
8
 
13
 
! Отговори
Vip преди 3 години
Кой каквото и да дрънка, кой в каквото и да вярва или да не вярва вируса е тук и убива или помага за смъртта на много хора, които можеха да живеят още...
120
2
 
6
 
! Отговори
Глупак след Глупака преди 3 години
в коментарите.