Всички ли умират от коронавирус? Какво показват аутопсиите в Германия

85% от всички пациенти са починали от увреждания, причинени от COVID-19
23 ное 2020 07:00, Анисия Иванова
184
Всички ли умират от коронавирус? Какво показват аутопсиите в Германия
Снимка: БГНЕС

Нима всички умират само от коронавирус? Изглежда никой вече не умира от други заболявания освен от COVID-19 – това е твърдение, което често чуваме напоследък.

Хората се вълнуват от този въпрос: защо напоследък се говори само за починалите от COVID-19, макар че има и други заболявания, които причиняват смърт. И само коронавирусът ли е виновен за смъртта на онези, които биват съобщавани в актуалните статистики? В университетската клиника в Аахен в Германия анализираха  резултатите от всички аутопсии на хора с COVID-19.

Над 13 000 пациенти с коронавирус са починали до момента в Германия. Не всички са били подлагани на аутопсия. Но случаите, в които това е било направено, дават отговор на един много често поставян въпрос: коронавирусът ли е бил същинската причина за тяхната смърт.

В университетската клиника в Аахен още по време на първата вълна от пандемията заведоха специален регистър, в който събират и анализират данните от аутопсиите на пациенти с Ковид от цяла Германия, съобщава "Дойче веле".

От анализа се вижда, че 85% от всички пациенти са починали от увреждания, причинени именно от коронавируса. Макар данните все още да не са представителни поради относително малкия брой на извършените аутопсии, според лекарите, тенденцията е именно такава.

"Преобладаващият брой пациенти в Германия умират в резултат на COVID-19", казва Кристиан Караянидис от белодробната клиника в Кьолн Мерхайм.

Общественоправната медия WDR съобщи, че патолозите са анализирали резултатите от 250 аутопсии на пациенти с Ковид, данните от други 600 аутопсии предстои да бъдат анализирани. Медиците се надяват, че тези изследвания ще помогнат за изучаването на коварната болест и нейните последици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
1
 
5
 
! Отговори
Дядо Коледа преди 3 години
За ПРОфилактика срещу респираторни заболявания ползвайте ГЪРГАРА,Жабурене с Уиски вкл Шотландско,Ирландско,Американско .Помага и пиене на малки глътки..Въстановява общата охрана на ГОРНИ ДИХАТЕЛНИ ПЪТИЩА>ПАЗЕТЕ СЕ ОТ PCR tests.Засякохме заразени лаболатории и лаборанти .ПОЗЛВА СЕ НЕДОПУСТИМО ВРЕДНА МЕТОДИКА ЗА ТРАЙНО УВРЕЖДАНЕ НА ГОРНИ ДИХАТЕЛНИ ПЪТИЩА>АКО СТЕ БИЛИ ПРИНУДЕНИ ДА ВИ НАПРАВЯТ ПОДОБНИ НАГЛО ВРЕДНИ ТЕСТОВЕ ВЕДНГА ГЪРГАРА С УИСКИ ИЛИ РАКИЯ .ДО 1999 година отлични данни за дезинфекция даваше гъргара сутрин на гладно с ОЛИО или ЗЕХТИН/extra virgin/Къпете се сутрин и
118
5
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен 130Това не идва от Дойче Веле и Днес.бг. Не осъзнавате колко сте смешни с тия коментари. За разлика от вас, нищоправци дето по цял ден седите тук и тролите, в реалността има хора които бачкат и си вършат работата. И да не ви харесва, това е. Ако имаш претенции към достоверността на поднесеното, си купуваш един самолетен билет за Германия, отиваш в Аахен в катедрата по Обдукционна медицина и си задаваш въпросите. Германските патоанатоми няма да дойдат у вас.
117
2
 
0
 
! Отговори
ДЯдо Коледа преди 3 години
Warning about COVID SABOTAGE with digital holographic video scanners ..warning about CHLORINE TOXIC TERROR..НЕ ПОЛЗВАЙТЕ ХЛОР ВКЛ БЕЛИНА И ТРИЗОН. УВрежда тежко божествената лична охрана и води до РЕСПИРАТОРНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ..ПОЛЗВАЙТЕ КАНИ ЗА био геохимично пречистване на вода от КРАНА...В БЪлгария милиони са отровени с хлор токсични води от крана/инсулти,инфаркти,рак/В United KIngdom Милиони се отравят ежедневно заради НЕДОПУСТИМИ МЕДНИ ТРЪБИ за вода.Лично препоръчвам кисело мляко в UNITED KINGDOM Вижте ALDI FAT free...Слагам го в чая ,кафето ,за Аирян с пречистена вода с кана..
116
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1това ли е доказателството че правят аутопсии?днес бг и дойче веле ?такива новини и аз мога да си измислям.
115
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Германия при цялото ми уважение голяма част от лекарите очевидно са от сирийски, турски и гръцки произход, особено в научните среди. Вие имате ли им доверие, аз не.
114
0
 
1
 
! Отговори
14 години преди 3 години
14 години твойте пу.ми.ари прокарват неща, който ти собственоръчно си подготвил като следващият етап от твоето завоевание над една страна, която наистина този път се затрудни да ти види сметката. 800 години по-късно - по-умни, по-долни, по-гадни, по-невидими, по-масони отколкото тамплиери ... И зад всички тях се вижда една единствена смирк усмивка ...
113
3
 
19
 
! Отговори
111 преди 3 години
Света се управлява от едно място. Политици и медии се ръководят от един център. Измамата е много голяма.
112
1
 
1
 
! Отговори
Ще цитирам: преди 3 години
Леонардо да Винчи - изкуството е царицата на всички науки, комуникиращо знание и познание през всички поколения на света. Конституцията го твърди, закона за научните и акамични знания го твърди, самия живот го доказва, че без изкуство ни една сфера друга на науката и труда се случва като хората. А ти ми казваш - те такива като тебе тати и бати много изпотрепаха, аз ще направя така, че да работиш 120 часа повече от другите за същите пари, аз ще умаловажавам и мачкам твоя труд и сфера до 52 % ф.не
111
0
 
3
 
! Отговори
До Стайката преди 3 години
Стайков, правилната формула е C2 H5 OH. Във всяка бакалия ще ти го кажат.
110
0
 
0
 
! Отговори
Ще го влача аз: преди 3 години
По съдилищата 10 години и ще му доказвам всяка негова лицемерна думичка как влиза в пряко противоречие с наука, закон, етика, изкуство, спорт, международни отношения. Айде куршума и ходи на чертвъртата степен на далечина ....
109
6
 
5
 
! Отговори
ист преди 3 години
Всеки ден тестовите показват 40 % положителни. При около 5 милиона пълнолетни 2 милиона са се срещали с вируса - много от тях не го усещат засега. Някой ще пострадат. Този вирус е като снаряд по време на война. Не виждаш от къде идва снаряда и вируса.Спазвайте указанията на лекарите. Поне в пандемията бъдете умни.
108
3
 
1
 
! Отговори
Iordan Ivanov Geolog преди 3 години
От 2000 година тестваме убииства с нова нагло престъпна дигитално холограмна техника вкл инсталирана в медицинска апаратура,смартфони в лични и здравно осигурителни документи.Новата нагла диверсия ползва масивно пресканиране на жертви до блокиране на жизнено важни органи/Block life suport systems..За заразяване с Covid mutanti ползват обемно режещо проникващо пресканиране ..Напданти от Black and Grey death mass murderers без пресканиране се самолекуват с къпане и пране на дрехите над 60 гр
107
2
 
1
 
! Отговори
Проблема е голям: преди 3 години
Не стига, че цял един народ трябва да му сърбаме попарата на тоя извратеняк ...ами така е написан закона, че ВП да не може да му пусне куршума в главата и да забравиме и да гледаме как да възстановим държавата. Ако питаш армията обяви военно положение и всичките тия обявяваме мандатите на Сакскобурга и тройната коалиция за престъпни и разстрелваме всички министри в тия двата кабинета.Обаче после става неприятно-обяснете това на международната общност и двата съда с юрисдикция и защо нямат права?
106
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Нима всички умират само от коронавирус? Изглежда никой вече не умира от други заболявания освен от COVID-19 това е твърдение, което често чуваме напоследък"Това "твърдение" идва от най-дебилната част от обществото!!За да възприемаш реалността по този начин значи си с тежка когнитивна ДИСФУНКЦИЯ.Лошо няма, не всички са умни но просто не им давайте гласност а ги затворете в психиатрия където им е мястото.
105
1
 
2
 
! Отговори
Стайков преди 3 години
2C26H54 + 79O2 --> 52CO2 + 54H2O
104
14
 
2
 
! Отговори
1 преди 3 години
Нали не се правеха аутопсии?Манг*ровчета и конспиратори, кажете нещо!
103
3
 
1
 
! Отговори
Проблема е голям: преди 3 години
Стегнат ли втори преврат - още по-зле. Подпише ли тоя заем от СБР - още по-зле. Стопляте ли няма добро решение, няма добър изход, но има изход дето е най-малко болезнен. А именно - ръждясалата сабя. И не гледайте законите - ко.***.лен.цето в сянка на Фердинант е обработил и законите да създаде правни и юридически спънки. Как и да я гледам тая работа без глави на дръвника няма да мине. Военна полиция да я мисли тая работа.
102
3
 
4
 
! Отговори
Абе ейййй преди 3 години
Тая династия Сакскобурготите и техния не знам кой поред кръстоносен поход е отговорна за шест национални, а бих казал и общочовешки катастрофи. Геноцит, промивка на мозъци, масово оплодяване с цел "облагородяване" на "лошия" материал. Е то са види тия ко.***.ле.та, че са много по-***.ло.ум.ни от дивичките. И е много ясно, че отново тоя кръстоносен поход трябва да се реши по същия начин по който се реши преди 800 години. Езък за 1,2 милиона дивички и щети за 50 милиарда. И друг проблем - Борисов
101
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКато децата на виетнамците ли.
100
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МдаАми не е емигрант. Син на германка и грък. Роден и израстнал в Гермния. Кристиян е типично немско име