Германия иска затваряне на ски курортите в ЕС

Меркел обяви, че частичната карантина остава до 20 декември
26 ное 2020 08:57, Елка Василева
28
Германия иска затваряне на ски курортите в ЕС
Снимка: архив, БГНЕС

Броят на заразените с коронавирус по света надмина 60 милиона души. По всичко личи, че строгите карантинни мерки ще останат в сила с изключение на дните около Коледа, когато правилата ще бъдат частично облекчени.

Подобни намерения вече обявиха Великобритания, Франция и Германия.

Днес се очаква да стане ясно как точно ще празнуват испанците.

Още по темата

След среща с лидерите на германските провинции канцлерът Ангела Меркел обяви, че частичната карантина остава до 20 декември и не изключи да бъде продължена до януари.

Германия ще поиска от държавите-членки на ЕС да затворят ски курортите си.

Италия подкрепя предложението. Австрия обаче смята, че може да осигури безопасен отдих и планира ски сезон, предаде БНТ.

В Швейцария вече могат да се карат ски.

"Съгласихме се с оценката за начина, по който работят мерките - нарастващият брой на инфекциите е прекъснат, стръмната крива се изравнява, но това е само частичен успех. Това ни спаси от стотици хиляди нови заразявания, като по този начин предотврати претоварването на здравната система, както и множество смъртни случаи. Но няма начин ние да сме доволни от този частичен успех", каза Ангела Меркел, канцлер на Германия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
до Ржевски преди 3 години
Когато хората имат ъкъл да се пазят и най-вече пазят другите, не е необходимо държавата да мисли вместо тях. Пробвахме това и тук в БГ. Не работи. Все още имаме много ***. Без карантина ние задминахме с 200 посочените от теб държави по смъртност.
22
1
 
1
 
! Отговори
Адолфо преди 3 години
Кога ще е ноаия Аншлус с Австрия?
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Меркела знае, че 70% ще се заразят с вируса. На кой какъвто му е късмета.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Поручик Ржевски"Себастиан Курц не пасе трева"Значи да очакваме процедура срещу Австрия, че там няма достатъчно върховенство на закона :-)
19
2
 
8
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Номер 19, В Швеция, Норвегия, Швейцария, Беларус работи ВСИЧКО. Няма нищо затворено. За тия държави знам, може да има още.Само в градския транспорт трябва маска. И така - там здравните власти глупави ли са?
18
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Поручик Ржевски 16Я кажи кои държави и дофтори го смятат за малък проблем? Швецкия здравен инспектор още май каза:"сгреших фатално". И там мерките са подобни, само дето още са препоръчителни. Англия и Холандия отдавна се отказаха от либералния режим. Мангъров млъкна като го тикнаха в ковид зоната. Е, призна, че тежкия период е много по-дълъг от този на обикновения грип. Гайдарски обърна палачинката като го преживя. Проф.Костов отдавна смени тезата си. Само царската депутатка още кряка.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"При една война ще изгинете като пилци, като не се съобразявате с обстоятелствата и не искате да излезете от комфорта си."Абе льольо, ти изгина от страх от едно нищо и никакво вирусче, седнал той да плаши другите и да ги назидава. Смешшшник.
16
3
 
4
 
! Отговори
Шайзела Треперкел преди 3 години
Аз пък искам руските войници да маршируват в Берлин отново.
15
1
 
6
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Номер 14, тук не дискутираме здравен проблем. Тук става въпрос за това, как една държава Германия иска да дава нареждания на всички останали. Колкото до здравния проблем - доста държави и доктори го смятат за неголям. Това, че ти го смяташ за страшен проблем си е ЛИЧНО твое мнение, което аз уважавам, но не го налагай.
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кой ще плаща заплатите на работниците във френските ски курорти.Чета Льо Фигаро хората са бесни на немците.Ама са птьовци ако бях начело на Франция да съм пуснал две атомни бомби на Берлин.Германия е тумор.
13
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пишещите дотук сте тотални неадекватници, които ама въобще не осъзнавате сериозността на здравния проблем! Става въпрос за запазване на човешки животи, най- важния приоритет. Ама не, голям ви е проблемът, че няма да карате ски една зима! Адаптиране трябва, адаптиране! При една война ще изгинете като пилци, като не се съобразявате с обстоятелствата и не искате да излезете от комфорта си."Свободата не е простите! Да си свободен означава да можеш сам да си налагаш ограничения, когато това се налага
12
1
 
5
 
! Отговори
Опулен преди 3 години
Добре бе аз немоем да разберем що тия немци тичат да управляват кат са прсти.Прстия човек обикновено си трае а те ламтят да управляват
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Големи разбирачи били тия шваби,направо да се разпускат правителствата на другите страни членки ,нарежданията ще получаваме направо от Берлин.Канцлерката Меркел е най-умна от всички!
10
0
 
15
 
! Отговори
Лицемери преди 3 години
А ние искаме да затворят фабриките за коли там контакта между хоратаже някак си по близък? Може би си мислят че в гората е по тясно....
9
0
 
17
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
В Швеция и Норвегия ски курортите си работят. Всъщност там ВСИЧКО работи. Те затова някой държави като Норвегия или Швейцария не искат в ЕС. Някакви лунатици от всички държави да ти казват колко риба да ловиш, да си затваряш това или онова и да ти разпределят квоти с ядрени физици.
8
1
 
25
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
В Германия цари розова диктатура. Усмихваш се, слушкаш и обичаш третия пол иначе лошо...Имаше един доктор професор, който не разбираше ***-отската реакция срещу ковид, за него това си е чист грип. Клиповете са му свалени от интернет и се обявяват за фалшива новина. Сега откровено влизат в ролята на фюрер да нареждат какво ще става в Австрия.Определено са се объркале, Себастиан Курц не пасе трева като нашето го-ведо.
7
3
 
15
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Значи за да отреагират толкова бързо германските служби за тоя журналист ,значи че са го следяли вече и е бил набелязан за "превъзпитание"!!Така ще постъпват срещу всички дисиденти изобличаващи тази лудост с мерките!Гонения срещу инакомислещи събудете се това н е майтап ,налагат ни оруелска анти-утопия ,ще бъдем насилствено ваксинирани,тровени ,следени,и управлявани като ***!Тотално пробразяване на цивилизацията!Ще живеем в игрите на глада
6
8
 
24
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Меркел е диктатор,вчера гледах едно клипче на един немски разследващ журналист ,който правеше стрийм и обясняваше как цялата ковид криза е една голяма измама и по средата на стрийма някви командоси му нахлуха при него ,арестуваха го в ефир и изключиха стрийма!Направо покъртително за какъв фашизъм става въпрос и то във "двигателя" на демократична европа!Хора стягайте се за битка за животите ни и правата ни!Това е страшно битер хитлерово време отвличат хора по домовете им!
5
3
 
9
 
! Отговори
да ама не преди 3 години
това вече е прекалено има ще се пързаляме онлайн!
4
3
 
11
 
! Отговори
Не! преди 3 години
ЕС иска затваряне на устата на Меркелана, проблем?