1300 души с грешно съобщение: Заразен си с коронавирус

Тестовете са били проведени на Острова между 19 и 23 ноември
29 ное 2020 11:48, Ния Христова
21
1300 души с грешно съобщение: Заразен си с коронавирус
Снимка: БГНЕС
Над 1300 души във Великобритания по погрешка са били уведомени, че резултатите им от тестове за коронавирус са положителни. Причината е лабораторна грешка, предаде Ройтерс.
 
Тестовете са били проведени между 19 и 23 ноември. Проблем с партида химикали за тестване е довел до недостоверни резултати, обясниха здравните власти, предаде БГНЕС. 
 
Хората, който са били засегнати от проблема, са били призовани да си направят нови тестове, както и да продължат със самоизолацията, ако имат симптоми. Тази лабораторна грешка е изолиран случай и се разследва, се уточнява още в изявлението.
Още по темата
 
Британското правителство обяви допълнителни 7 млрд. британски лири (9,31 млрд. д.) за системата за тестване на болни и проследяване на контакти като част от разшитената програма за масово тестване. Системата бе силно критикувана след поредица сериозни проблеми, които са се появили след задействането й по-рано тази година. Представители на правителството признаха, че тя не работи толкова добре, колкото се е очаквало. През септември записите за близо 16 000 положителни случая изчезнаха от системата за няколко дни, заради което се забави и проследяването на контактите лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
3
 
! Отговори
айде бе преди 3 години
еми майммуни ги тестват
17
1
 
2
 
! Отговори
aha преди 3 години
като ви тествот моййймуни тока ще е
16
1
 
3
 
! Отговори
Тука е така преди 3 години
У нас се отчита дейност за да се "усвоят" едни пари. Заразени се отчитат чисти и болни не се отчитат. Хора умират от ковид, пишат инфаркт и обратното - зависи къде е починал човека - в болница е ковид - за да се вземе пътеката, в къщи е инфаркт - за да не обвинят някой че не са взели човека в болница. Хаос и краднене както винаги. А и манипулации.
15
2
 
10
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Ха,ха поне си признават за грешката или умишлената диагноза!То И при нас в Бг голяма част от съобщените заразени-не са изобщо!Всяване на страх И паника сред населението!
14
1
 
11
 
! Отговори
Редактор преди 3 години
Хората, който..То бива неграмотност, ама да се наричаш журналист и да не правиш разликата между и и й...
13
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май и ние сме купили от фалшивите химикали..
12
3
 
15
 
! Отговори
ДНД преди 3 години
Знам за такива случаи и тук . Даже на познат от Стара Загора му пратиха СМС без да му е взета проба .37489
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До SWANОтдавна го предполагам.Отговор "нямате достатъчна наличност", в случай, че предният ден си имал неблагоразумието да критикуваш някой тиквен премиер.
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сравнителните тестове на публикации и коментарии относно един и същ проблем, имащ място в страните от колективния запад от една страна и Русия - от друга страна, показват отношението на зомбираните бг писатели от типа на "Сега от бързане стават грешките. Първоначално вероятно също от бързане.", относително колективния запад и "Руснаците нагло лъжат. Путин лъже. Заболелите са десетократно повече.".
9
21
 
5
 
! Отговори
Бау преди 3 години
грешки стават. Все пак работят хора, без почивка. Стига сте търсили конспирация .... Новината е за ВЕЛИКОБРИТАНИЯ. За тези прочели само заглавието....
8
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За нас по-важно е колко български граждани по погрешка са били уведомени, че резултатите им от тестове за коронавирус са положителни? Дали само наглобританците са пострадали от лабораторни грешки, а в боколандия всичко е ОК?
7
3
 
19
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Абе грешка!Умишлено психясвате и манипулират народа!
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
WTF!
5
2
 
13
 
! Отговори
SWAN преди 3 години
Скоро ще е така и с електронните пари - нямате в наличност /ГРЕШНА апроприация от НАП/ :))
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Над 70% от тестовете в началото даваха грешки в западна Европа и цели пратки бяха върнати. Тогава беше истерия за тестове. Сега от бързане стават грешките. Първоначално вероятно също от бързане. За бързата работа има народни мъдрости........ Както и да е. Шокиращо е било за хората. Трябва да аги компенсират не само с нов тест. За да им дойде акъла на бързащите.
3
3
 
10
 
! Отговори
Не! преди 3 години
До АнонименИ до мене достигна един такъв със запазен час.
2
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали няма да изкарат Путин виновен.
1
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А колко са у БГ? Аз лично знам за 3. При това за хора които дори и не са тествани, а само са имали запазин час за тест.