Хиляди на протест във Франция срещу полицейското насилие

Спорен нов закон за сигурността на полицаите предизвика недоволството
29 ное 2020 08:20, Ния Христова
23
Хиляди на протест във Франция срещу полицейското насилие
Снимка: БГНЕС
Хиляди хора в цяла Франция вчера излязоха на демонстрации срещу полицейското насилие. Недоволството бе предизвикано от спорен нов закон за сигурността, който според правителството има за цел да защити полицаите, предаде ДПА.
 
Протести се проведоха в градовете Париж, Страсбург, Марсилия и Лион.
 
Сблъсъци със силите на реда избухнаха в Париж и Рен.
 
Във френската столица демонстранти издигнаха барикади и замеряха полицаите с различни предмети. Полицията отвърна на ударите със сълзотворен газ и светошумови гранати, допълва Ройтерс. Сълзотворен газ бе използван и в Рен.
Още по темата
 
Във Франция напоследък две случки на полицейска бруталност привлякоха общественото внимание.
 
В понеделник полицаи агресивно евакуираха мигрантски лагер, а във вторник бе разпространено видео как полицаи бият чернокож музикален продуцент.
 
Същевременно нов проектозакон, който ограничава правото на гражданите да заснемат полицаи на видеозаписи, стана повод за силно недоволство.
 
Според правителството новият закон трябва да осигури по-добра защита на служителите на реда, както и да ограничи заснемането на полицейски операции. Според мнозина обаче проектозаконът застрашава свободата на медиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
La France преди 3 години
Франция е люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят! Vive la France!
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парижани протестират срещу законопроект, ограничаващ правото на заснемане на френски полицаи. Руснаците не протестират, защото в Русия никой няма намерение да ограничава правата на руските граждани да снимат руски полицаи при изпълнение на служебните им задължения. Българите нито протестират, нито ги заплашват с ограничителен законопроект. Много рядко българин ще се престраши да снима полицейски безпредел. Страх го е дали няма да строшат камерата в главата му и да го изкарат, че ги е нападнал
11
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То малко им е смешна работата на франсетата, понеже полицията им лоша, когато трябва да има ред, но иначе като им опре ДЕБЕЛИЯ отзад, пак лошата полиция викат да им спасява нааканите ***. Хем ги сърби, хем ги боли и се чудят да плачат ли или да се смеят...
10
5
 
8
 
! Отговори
123 преди 3 години
Хората протестират срещу ковид мерките и полицейската репресия.
9
3
 
7
 
! Отговори
123 преди 3 години
Хората протестират срещу ковид мерките и полицейската репресия.
8
4
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ПРЕЗ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА САМИЯ ХИТЛЕР ВЪРВИ ДО ЕДНА РЕДИЦА ВОЙНИЦИ И КАЗВА: ВИЖТЕ ФРЕНСКАТА АРМИЯ И ПОКАЗВА АФРИКАНЕЦ ДО АФРИКАНЕЦФРАНЦИЯ Е АФРИКАНСКО ГЕТО ОЩЕ ОТ ПРЕДИ 2-РАТА СВЕТОВНА ВОЙНА!!---------------------------ФРАНЦИЯ ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В НАЙ-ОПАСНОТО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ В ЕВРОПА СЛЕД КАТО СЕ ОБЯВИ, ЧЕ ВАКСИНИТЕ НЕ ДАВАТ И 1% ЗАЩИТА ОТ 25-ТЕ ХИЛЯДИ НОВИ ЩАМА НА ЛАБОРАТОРНО ПОДОБРЕНИЯ ВИРУС!----ВИРУСИТЕ НЕ МУТИРАТ ТОЛКОВА МНОГО ТОВА НЕ Е ЕСТЕСТВЕН ВИРУС А ПОДОБРЕН!
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много чувствителни станаха франчушките на тема полиция. А когато полицията го защитава от черните орди, никак не бяха чувствителни.Много странно...
6
3
 
4
 
! Отговори
France преди 3 години
Така е било и така ще бъде. Във Франция гарантирано имаш право на1.Протест2.Бой от полицията Новите французи ще трябва да свикнат със свободата и нейните особености. :-)
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно че, те много обичат бежанците ,но те знаят как да дерат без надувка ,*** европейци )
4
1
 
13
 
! Отговори
:-) преди 3 години
Ах, тези африканци направо са национално богатство! Полицията и с пръст да не ги докосва!
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 4 либерално-демократичната ти западна пoмия рухнва пред очите на всички. Вече и лицемерието не може да я прикрие. Боли, а?
2
4
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
СУПЕР КОРОНА ВИРУС 2119 МУТИРА В НАД 20 ХИЛЯДИ НОВИ ЩАМА!!!ПОЛОЖЕНИЕТО САМО ЩЕ СЕ ВЛОШИ ПРЕЗ 2021-ВА ГОДИНА!!!-----------------А ЩОМ СЕ ОБЯВИ, ЧЕ ВАКСИНИТЕ СА ПОЧТИ НЕЕФИКАСНИ ЩЕ НАСТЪПИ ВАКХАНАЛИЯ!
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурно предпочитат насилието от страна на натурализираните новофранцузи...