Повдигнаха обвинения на полицаи за побоя над продуцент в Париж

Те отричат да са отправили расистки обиди към него
30 ное 2020 10:17, Елка Василева
26
Повдигнаха обвинения на полицаи за побоя над продуцент в Париж
Снимка: архив, БГНЕС

Четирима френски полицаи са обвинени, като двама от тях остават под стража в рамките на съдебното следствие по повод побоя над чернокожия музикален продуцент Мишел Зеклер през нощта срещу миналия понеделник в Париж, предаде Франс прес.

Агенцията отбелязва, че инцидентът е повишил градуса на дебатите във Франция около полицейското насилие и закона за „глобалната сигурност“.

На видеозаписи, разпространени в интернет, се вижда как полицаите многократно удрят с юмруци мъжа и го бият с палка. Според френския новинарски уебсайт "Loopsider" после служителите на реда излезли, извикали подкрепления и хвърлили граната със сълзотворен газ в музикалното студио, за да накарат намиращите се вътре хора да излязат.

Още по темата

Полицаите се разследват във връзка с „умишлено насилие от страна на лице носител на публична власт“ при утежняващи обстоятелства "расизъм" и "съставяне на документи с невярно съдържание“, припомня БТА.

Защитниците им не пожелаха да коментират повдигнатите обвинения.

Тримата основни обвиняеми „признаха, че нанесените удари са били неоправдани и че са действали предимно, водени от страх“, съобщи прокурорът Реми Ец.

Полицаите обяснили, че изпаднали „в паника“, тъй като се почувствали притиснати във входа на студиото на Зеклер, който според тях се отбранявал. Те обаче отрекли да са отправяли расистки реплики, макар продуцентът да уверява, подкрепен от свидетели, че бил наречен „мръсен негър“.

Случаят разгорещи критиците на законопроекта за „глобална сигурност“, предвиждащ по-конкретно забрана да бъдат снимани служители на реда. Над 130 000 души демонстрираха срещу него в събота по данни на вътрешното министерство, 500 000 - според организаторите. Протестът протече общо взето мирно, но имаше и сблъсъци, по-специално в Париж, отбелязва Франс прес.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Всичко е наопаки преди 3 години
Обществото, респ. държавата плащат на полицаите да бранят нормалните, почтени, трудещи се хора от престъпници и разбойници !А не обратното !
14
0
 
3
 
! Отговори
мак преди 3 години
Липсва инфо, защо полицаите са влези в студиото. Да не би да са меломани?
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До пич. Ми то и у нас е тъй със "шведите".
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повечето от черните са такива. Необразовани, с лоши, да не кажа отвратителни хигиенни навици, много от тях крадат, лъжат на поразия и най-често са или свидници или продавачи на наркотици. Малцина са тези, които работят и плащат данъци, нещо повече, те смятат труда за обществото за недостоен за тях, а техният цвят на кожата за доминиращ. Където и да ги срещнеш, има само проблеми с тях, все нещо мрънкят, все са недоволни, неразбрали или някой им е крив.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мога да си представя какви филми "продуцира" този : ) Предвид че е пасивен и играе главна роля в тези филми, можем да си представим и какво е поискал от полицаите.Не е съобразил, а вероятно и се е надявал и да хване дикиш клеветата, в случай че не му пуснат...
10
2
 
19
 
! Отговори
пич преди 3 години
Неггъра си е неггър лош, нагъл и *** нечовек! Живях в САЩ почти три години и се нагледах на мързеливи нахали неггри вечно обвиняващи белите в расизъм! Ако работиш на норма на едно работно място с неггър, вярвайте ми ще трябва да изпълняваш и неговата норма и работодателя си мълчи и те юрка! Да си обикновен човек в сащ не е много хубаво! Бачкаш здраво и твойте данъци отиват за помощи и майчински на десетте деца на негъркатаа
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Продуцентът" е мека китка, предложил се е...полицаите са отказали да го набият и той ги е натопил.
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подкрепа за полицаите!
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз твърдо вярвам, че продуцентът на пръдни е стоял мирен и тих.Не е крещял обидни думи към белите полицаи-расисти, които са отишли специално в това студио да се заяждат с него и да му хвърлят бомбички.Никой не може да ме убеди в обратното.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там може..., но ако у нас беше станало... о боже...
5
2
 
4
 
! Отговори
Повдигнаха обвинени преди 3 години
престъпници (малцинства, ислямисти) - нормални хора (бели в по-голямата си част) - големи престъпници и обслужващ персонал (банкери и политици)Това е то да си между *** и наковалнята.
4
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прави са полицаите тоя черен, грозен и лош първобитен нечовек се е държал нагло ! Не е изпълнявал полицейско разпореждане, бягал е дърпал се е! Нормално да му приложат сила!
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А какво стана с проверката на нашите юнаци, които пребиха студентите?А, да, всичко е точно, благодаря!Е затова ще продължаваме да се влачим зад нормалните държави. И то много назад.
2
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз, ако откажа да нося маска и да се съпротивлявам, няма да ме набият, но понеже е черен са го били.
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв продуцент в Перник, бе!!!!