В Белгия отварят магазините, хората ще пазаруват сами

Ресторантите и баровете остават затворени
1 дек 2020 16:52, Елка Василева
10
В Белгия отварят магазините, хората ще пазаруват сами
Снимка: архив, БГНЕС

В Белгия днес отварят магазините за продажба на стоки, които не са от първа необходимост. Това стана възможно след окуражаващите данни за намаляване на броя на инфекциите и на хората с COVID-19, приети в болници, предаде Асошиейтед прес.

Съгласно новите правила хората трябва да пазаруват сами и да не прекарват повече от половин час в магазин. Деца и хора в неравностойно положение може да бъдат с придружител. Ресторантите и баровете остават затворени.

Още по темата

Правителството обаче се опасява, че облекчаването на мерките може да доведе до струпване на хора в най-популярните търговски центрове и улици.

През уикенда имаше струпване на хора в няколко града, когато бяха запалени коледните лампички, което доведе до предупреждения от вирусолози, че е опасно да се отваря страната твърде рано, предаде БТА.

Белгия е сред най-тежко засегнатите от пандемията страни в Европа. Там бяха регистрирани над 16 500 свързани с вируса смъртни случая през двете вълни на епидемията през пролетта и през есента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
SS преди 3 години
Глад ни чака,глад от библейски мащаби.Иде глобална корекция на населението.А това което става в Белгия тук не може да стане.Виж да огладнее населението и да разграбят магазините по го допускам.Нищо хубаво не ни чака.Който иска да вярва,който има глава и нещо в нея да анализира.
9
1
 
1
 
! Отговори
Прецакани сме преди 3 години
Това няма да изчезне скоро. Спри тръгни е смърт и за икономиката И за хората. Само пълна карантина + проследяване решава задачата. Доказано в Австралия, Нова Зеландия, Япония, Китай. Решение има, просто ъкъл и воля няма. Пък и трябва да се налеят едни милиарди, пак от нашия джоб, за нетествани ваксини. Западната цивилизация май е непригодна да оцелее с тези си водачи.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ко става щаба телевизии платени,как лъжехте ще се на първо място в света и в ЕС по смъртност !!плашите народа ,всички държави в ЕС САС повече починали хора
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Написахте го официално.Или цензурата ви го пропусна...Значи там имало предложения направени от вирусолози.Интересно защо у нас системата е съветвана и контролирана от коремни хирурзи и травматолози.Пародия,братче,пародия,жална ни майка с такива капацитети.
6
3
 
3
 
! Отговори
Гинка Лесидренска преди 3 години
И да ги отварят не ме грее. Нямам пари за пазар.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бяхте поне написали по един вместо сами. Самотата предполага сингулярност, а наличието на касиер внася елемент на дуалност.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВутеДжурналя, толкова си могат.
3
3
 
7
 
! Отговори
Вуте преди 3 години
До НасСами, означава по един човек. Не да се повлече целата ти рода да ти избира ***.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отварят,затварят. Такава ще е. Търси се някакъв баланс, но ми се струва кауза пердута...
1
5
 
7
 
! Отговори
Нас преди 3 години
Ако ни пуснат сами в магазина, ще го окрадем за нула време.