Депутат: В Македония тепърва ще преоткриват миналото си

Три десетилетия ние се движихме по линията на компромиса, обясни Веселинов
2 дек 2020 13:18, Петя Славова
63
Депутат: В Македония тепърва ще преоткриват миналото си
Снимка: БГНЕС

Страстите в България се успокоиха и има много сериозна подкрепа на гражданите за позицията, която България зае. Страстите в Република Северна Македония тепърва ще горят, защото те имат да прочетат собственото си минало", смята депутатът от Обединени патриоти/ВМРО Искрен Веселинов.

Още по темата

По негово Република Северна Македония тепърва има да преоткрие своето минало.

"Три десетилетия ние се движихме по линията на компромиса. Имайки ги за най-близките хора, за най-близкия народ ние допускахме компромиси, компромиси, компромиси. Ако бяхме допуснали този последен компромис, мисля, че те никога нямаше да се върнат към дебата за миналото", каза пред БНТ депутатът.

Това, което страната ни е поискала, е да има още една преговорна глава за добросъседство, за има ясна пътна карта и да имаме в лицето на Република Северна Македония един приятел и един съюзник в Европейския съюз, а не държава, която гради своята идентичност на антибългаризъм, обясни Веселинов.

Според него ние сме били последователни, но и доста толерантни. В случая имаме твърда позиция, за която той се надява правителството да продължи да отстоява


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
Сон те лаже преди 1 месец
До Анонимен Сон те лаже."Прочети Власт и етнос на Балканите" от Жан-Франсоа Гисийо. Там е описан целият алгоритъм на сменяването на змийската кожа от куците власи. До 1944/45г. куците власи са били около 100 000 и са се водили такива,имали са училища и църкви. Сега твърдят ,че те са античките македонци и се пишат македонци,женят/омъжват за българи и създават хиляди хибриди.Политическият и културният елит ня Македония е окупиран от куци власи и хибриди на власи с българи и сърби.
61
1
 
3
 
! Отговори
Bul gur преди 1 месец
Българската история е писана без да се мисли,че един ден ще има интернет и България ще се отвори към света и ще имаме достъп до истинска независима информация.Отмина времето когато живеехме в капсула и можеше да ни лъжат и манипулират колкото си искат платените агитатори историци и лектори ченгета разни.Дойде време на истината и хвърляне на титли придобити с лъжи и псевдо история.
60
1
 
1
 
! Отговори
ВЕТО преди 1 месец
вето
59
3
 
5
 
! Отговори
Македония преди 1 месец
Няма място в ЕС.Кекащите празноглави българофоби могат само да ни се поклонят.Пък после ще видим!
58
3
 
8
 
! Отговори
Taliban преди 1 месец
МАКЕДОНЕЦ СЕВЕРЕН ЩЕ СТАНЕ АРКТИЧЕСКИ АКО СЕ ДЬРПА КАТО МАГАРЕ НА МОСТ.ШИПТЬРИ ДАЛ БОГ НА БАЛКАНИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ МАЛКО
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 56
Ехее,Путин се уплашил,ако Македон влезе в ЕС.
Що глупост?
Македон е в НАТО и съм сигурен ,че Путин не се стресирал от това.
56
9
 
2
 
! Отговори
Влизането на Македон преди 1 месец
в ЕС и НАТО е много важно за България и не трябва да се отлага. Путин се уплаши защото ако Македония влезе в ЕС той ще загуби контрол и затова нареди на агентите си в ГЕРБ, ВМРО, БСП, Атака да спрат процеса на интеграция.
Кокото по-бързо Македония влез в ЕС, толкова по-добре за българите там и тука. Антибългарската политика беше стимулирана от България - БКП създаде македонско малцинство, а ДС агентите от СДС набързо признаха Македония за да не би хората там да решат да се приобщят към България.
55
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вето,вето,вето,до последно.
Ние сме България древна държава ,не Ние измислил някой историчар и коминтерна.
Не само вето,но България трябва да преосмисли политиката си с най-враждебната ни държава.
54
0
 
19
 
! Отговори
Скопски преди 1 месец
Б,лгарија за жал "преспа" периода след 1990г. без да има истинска картина за станалото в Мак. и положбата на Б,лгарите и т.н "блгарофили"..Без медијно прис,ствие и без почти нито една неправителствена организација којато ке заштитава бллгарските и интересите на блгарските македонци..В тази политика Блгарија нема сојузник, освен Блгарите в Македонија..които се оште се оцелени..Ветото е добар начин, но не и последен за заштита на народносните интереси и спирането на србо југословенизацијата.
53
0
 
14
 
! Отговори
Скопски преди 1 месец
Србите в Македонија са многократно повече за жал..резултат на колонизацијата преди 1941г..и обштата држава след 1945г..Но това което е за многумина непознато е че Србите,освен првата генерација родена в Србија,.. всушност на един начин днес са "крипто Македонци"..понеже македонизамот в днешниат антиблгарски вид за тех е приемчив...Тука имам предвид в това число и големиа број смесени бракове и родбински врзки на Македонци с Срби и останали од бившата Југославија...
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 51
Увеличили Сте броя на сърбите с цели 10пъти!!!
Според македонските статистически. данни сърбежите са 1,78 или 35хиляди.
Дори да прибавим и др.етноси от бивша Югославия процента не стига и 3.
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 42 Точно така е, събите в СМ са около 18% и заемат ключовите места в политиката и културата. Те се писаха ВРЕМЕННО македонци, защото след Юговойната "сърбин" стана *** дума.
50
3
 
4
 
! Отговори
Анонимко преди 1 месец
Това не са думи на Петър Стоянов.Той просто е цитирал Георги Димитров.
49
1
 
12
 
! Отговори
Петю преди 1 месец
Албанците от Макдония,Косово и Сърбия не ги е срам да са Албанци и да искат да се Обединяват с Албания,а тия дето най -нормално да кажат че са Българи се чудят как да ни плюят-но като гледам Албанците ще им кажат какви са скоро,
48
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 45
Аз не мисля ,че Македония е най-романтичната част от БГ история,и мисля ,че и за повечето българи не е.
Това изказване на П.Стоянов няма покритие в историята.

Заради тези чукари Ние изгубихме Беломорието и Изт.Тракия.
Стратегически важни и плодородни земи.
47
2
 
15
 
! Отговори
БРАВО! преди 1 месец
Пратеникът от Скопие Бучковски днес призна, че "българският народ е по-стар народ от македонския народ, защото ние съществуване от 1944 г"., което доказва, че този човек познава историята и е реалист, за да говори истината. Дай Боже дано настъпи вразумяване и от двете страни на преговарящите, та да се разберат накрая, защото ние сме кръвни братя с македонските българи и трябва да си подадем братски ръцете в критични моменти. българин
46
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Били сме фашисти. А "Закон за македонската национална чест", какво е? По този закон всеки който се е определян, като българин е бил най- малко малтретиран заедно със семейството си! По този начин са принудили хората да са македонци!
45
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДО до 42,за съжаление СТЕ В ДЪЛБОКА ЗАБЛУДА,масово сърби и власи са се преброили за “етнички македонци“извинявайте ама е време да прогледнат българските романтици.Ето ви една Шекеринска-баби и дедовци българи,майка обаче сръбкиня,мъж сърбин,детото и какво ли е??Стига вече малумен романтизъм за едни чукари,затова стигнахме до тук,поради самозаблуди втълпявани и на българите в България.
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До42
Преувеличаваш,едва ли има и 1сърбин в Македония ,който да се откаже от националноста си ,и да стане ,нещо което го няма в историята.
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
През пролета ще има преброяване в РСМ,нещо което не е правено повече от 20год.
На ,,мъкедоните ще им се стъжни,защото има голяма вероятност да са под 1милион,албанците да са 600хил.
Това ще е голям удър за македонците.