COVID-19 плъзна и по домашни любимци в Германия

70 случая на коронавирусна инфекция при животни са потвърдени по света
3 дек 2020 07:55, Анисия Иванова
66
COVID-19 плъзна и по домашни любимци в Германия
Снимка: Pixabay

Два потвърдени случая на коронавирусна инфекция при домашни животни са съобщени за първи път в Германия, информира в. „Нойе Оснабрюкер Цайтунг“ с позоваване на института “Фридрих Льофлер”.

Инфекцията е открита при котка във Франкфурт на Майн и куче в Мюнхен. Освен това е установено, че котката има антитела срещу коронавирус, каза пред изданието ръководителят на института Томас Метенлайтер. Според него няма причина за безпокойство, тъй като няма доказателства, че хората са се заразили чрез контакт с кучета и котки.

“Пандемията се развива между хората“, каза Метенлайтер. Той отбеляза, че случаите на заразяване на животни с коронавирус са „незначителни“.

Световната организация за здраве на животните изчислява, че около 70 случая на коронавирусна инфекция при четириноги любимци са потвърдени по целия свят. В началото на юли 2020 г. германските власти разпоредиха на гражданите да съобщават за заразяване на домашни любимци, за да събират данни за подобни инциденти, както и за възможното предаване и разпространение на коронавирус.

По-рано датското правителство реши да унищожи всички норки във фермите за кожи, след като откри случаи на инфекция сред животните, за да предотврати разпространението на мутиралия коронавирус. Случаите с норки са докладвани от властите на Гърция, Испания, Италия, Финландия, Швеция. Миналата седмица информация за това дойде от Полша. (БГНЕС)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
19
 
! Отговори
Ветеринар преди 3 години
Коронавирусни инфекции по котките е имало винаги. Сигурно ли е, че е точно COVID-19?
5
18
 
7
 
! Отговори
:-) преди 3 години
Чакайте да изчезне корона вируса! Ще се прехвърли от хората на животните и след няколко години прекъсване пак ще има епидемия. Особено в страни като България, където има толкова много бездомни животни, развъждани от луди бабички в градинките между блоковете.
4
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Котките боледуват от собствен коронавирус, от същото семейство!Съответно, при тест ще даде също положителен резултатКой си нсправи труда да изследваковид ли е или друг коронавирус!?.С евтини сензации насаждате психоза!!!
3
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Масова психоза.
2
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега умните Българи ще почнат да изхвърлят масово домашните си любимци на улицата посред зима.
1
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости.