Първи алергични реакции към ваксината на Pfizer

Здравните власти препоръчва хората с алергии да не се имунизират
Обновена: 9 дек 2020 15:27 | 9 дек 2020 15:21, Нели Христова
289
Първи алергични реакции към ваксината на Pfizer
Снимка: БГНЕС

Масовата ваксинация във Великобритания едва сега започна, но първите проблеми са налице.Регулаторите вече излязоха с предупреждение, че хората, които в миналото са имали "значителни" алергични реакции, не трябва да се ваксинират с новата ваксина срещу коронавирус.

Двама медицински служители се почувствали зле след като получили ваксината вчера, съобщава The Times. Те се се възстановяват "след подходящо лечение", казаха здравните служители, но Агенцията за регулиране на лекарствата и здравните продукти (MHRA) заяви, че Pfizer-Biontech не трябва да се използва за хора, които са имали значителни алергични реакции към ваксини, лекарства или храна, като предпазна мярка, докато случаите се разследват.

Това включва всеки, посъветван да носи автоинжектор за адреналин, като EpiPen.

Каквито са правилата и при всички останали ваксини, MHRA добави, че ваксинациите трябва да се извършват само "в съоръжения, където са налице мерки за реанимация".

Доктор Джуни Рейн, шеф на MHRA, обяви, че регулаторът ще следи ваксината "преди, по време и след" одобрение.

"От много обширни клинични проучвания знаем, че това не е би трябвало да се случва", заяви тя относно случаите на алергична реакция.

Главният медицински директор проф. Крис Уити пък заяви: "Както при всяко друго лекарство, искате да пристъпвате към употребата му по-внимателно, за да се запознаете с това как работи", предполагайки, че ваксинацията ще започне в болници, които са имат "подходящо оборудване", а когато лекарите вече се чувства удобно, прилагайки ваксината, тя ще започне да се инжектира и в други медицински центрове.

Той добави, че е важно "всичко по въпросите около страничните ефекти да е ясно, така че хората да са спокойни, че могат да вземат балансирано и разумно решение".

Според Уити много хора е двоумят относно приемането на ваксините срещу  COVID-19 и "чакат да видят какво ще стане". Според него, това е разумно, тъй като ваксините са нови. Хората наблюдават процеда и с правилната информация, в крайна сметка те биха решили да се ваксинират.

Броят на възрастните пациенти, приети в болница поради алергии, се е увеличил повече от два пъти от 2013 г. насам, с рекордно високо ниво от 27 172 през 2019-2020 г., според кампанията за анафилаксия.

Хиляди ваксинации бяха направени вчера, когато NHS стана първата здравна система в света, която започна масова кампания за ваксинация срещу COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
256
0
 
2
 
! Отговори
Бахахахха, не мерси преди 3 години
"ваксинациите трябва да се извършват само "в съоръжения, където са налице мерки за реанимация".Не, мерси ще пропусна тая ваксинка...
255
9
 
1
 
! Отговори
Доброволец. преди 3 години
Кво за четем..некролози?Трима мои приятели ритнаха камбаната с приказки като твоите. ...вируса ще изчезне.Кой вирус е изчезнал?С вирусите само ваксини се справят, с бактериите антибиотици.Още колко трябва да умрат и обеднеят заради приказки на квартални алкохолици?
254
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма нужда от ваксина, вируса сам ще намалее и ще изчезне около лятото на 2021. Четете предсказания, да сте едни гърди напред, не се доверявайте само на новини като кон с капаци.
253
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И сега какво стана? Като въведат сертификатите за ковид ваксина всичките алергични ще духат супата.
252
0
 
6
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ преди 3 години
Ваксината е единственото "лекарство" / терапия, което се прилага при ЗДРАВИ хора. Поради тази причина точно към ваксините трябва да има ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВНИМАНИЕ!
251
8
 
4
 
! Отговори
Хюго Бос преди 3 години
Стига глупави заглавия- след всяка ваксина може да има алергична реакция. Това е и един от доводите на антиваксърите.
250
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали уж най-тежко карат вируса възрастните хора? Защо тогава ваксината се пуска, при положение, че тези 44000, на които е тествана, са хора под 55-г. възраст?
249
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За първи път съм безкрайно щастлива, че сме бедна страна и при нас ще дойдат накрая тия ваксини. А и щастие ме изпълва като си помисля, че англетата нарочно се изолираха и решиха само на своя си акъл да вярват, поради което станаха пърите ваксинирани. Тоест спокойна съм, защото докато ЕС разследва хакери и взима решение на острова ще са ваксинирали 50% от населението и ще имаме страхота извадка как влияе ваксината, а ако стане бъг... ами изолирани са от всички страни с вода!
248
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до Рано сте станалиЗа теб ако така става- има и много принципни лекари!Моето джипи е като кон с капаци- следва точно буквата на закона!От друга страна си вдига телефона!И преглежда всички- и със съмнения за ковидИ на адреси ходи!Да е жива и здрава!А за такива, които "знаят как става"ще повторя думите на проф Брадистилов:"Докато има oвцe-ще има и стригачи!"Бъдете здрави!
247
4
 
12
 
! Отговори
Рано сте станали преди 3 години
Абе какво сте се разпищели, че ще ни ограничат правата. Нали знаете как става в нашата родина. Отиваш на лекар, даваш му 20-50лв, той ти пише,че си сложил ваксина и си пътуваш и правиш каквото искаш. У нас срещу скромна сума пари всичко се нарежда.
246
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разумните не са изнадани
245
1
 
3
 
! Отговори
До 263 преди 3 години
Като я създам първо на теб ще кажа каскет смачкан
244
3
 
0
 
! Отговори
Смахнат преди 3 години
Сездаде ли партия на безпартийните каскет смачкан?
243
4
 
14
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Казах ви ,че тези ваксини са опасни направят ли ги задължителни бягайте където можете, света е достатъчно голям
242
5
 
10
 
! Отговори
Голям праз преди 3 години
Хора, които са имали значителни алергични реакции към ваксини, лекарства или храна могат да проявят алергична реакция и към новата ваксина. Толкоз. Не е новина.
241
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В същото време много добре знаете и колко брака е спасила Виагра-------Спасила е дръжки.Един брак остане ли да виси само на секса, биму маиката!
240
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Избързаха малко с тия ваксини. Можеше да се изчака да се направят малко повече тестове да се видят точно тези алергични реакции и кое точно ги предизвиква
239
2
 
13
 
! Отговори
До Бобо преди 3 години
Кое по точно в статията не ти хареса че я наричаш шльокавица? За мен поне е написана добре и разбираемо. И името на автора е написано най-отдолу под статията, но явно не си стигнал да четеш до там.
238
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти-под мен , разкажи ни за извънземните,зона 51,Розуел,мафията в Италия и що е рептил и има ли той почва у нас ?
237
3
 
16
 
! Отговори
Пулио Лиглесиас преди 3 години
"Интересен е факта,че нито един лекар в света не изказва съмнения относно ваксината"самото правене на такива генерализации говори зле за нивото ти и те нарежда най-отпред на "форумните капацитети", срещу които лаеш. С две думи - пълна гъдулка си