В Нидерландия ограничителните мерки остават и за Нова година

Възможни са дори нови рестрикции преди Коледа
9 дек 2020 13:13, Елка Василева
12
В Нидерландия ограничителните мерки остават и за Нова година
Снимка: архив, БГНЕС

Нидерландия ще удължи срока на ограниченията, наложени заради пандемията от коронавирус. Тъй като нивата на заразените не спадат, рестрикциите ще важат и по време на новогодишните празници, съобщи премиерът Марк Рюте, цитиран от Ройтерс.

Той заяви това, след като стана ясно, че броят на заразените на седмична база се е повишил за пръв път от октомври.

Нещата наистина не са добре - нито с нивата на инфекцията, нито в болниците, каза Рюте в пряко предаване по телевизията. Не изключвам възможността преди Коледа пак да съм тук, за да обявя още карантинни мерки, добави той.

Още по темата

От 13 октомври Нидерландия е в режим на частичен локдаун - хората са посъветвани да работят от вкъщи, забранени са пътуванията по неналожителни причини и събирането на много хора.

Рюте се надяваше, че ситуацията ще позволи облекчаване на ограниченията по коледните празници и за Нова година. Но вчера правителството реши да удължи до 15 януари ограничението, че всяко домакинство може да приема до трима гости. Затворени остават ресторантите и баровете.

През ноември кабинетът на Рюте, който преди не приемаше съвета на Световната здравна организация за носене на маски на обществени места, промени курса и от 1 декември маските станаха задължителни в обществените сгради, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То пък щоъо у нас политиците не са от един фол дренки същоъо ама тук ще отвсрят че колкото могат повече да се гътнат
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма смисъл да сравнявам Нидерландия с България...но тежко около корона стана в развитите страни...хората бягат от Германия, но и в Нидерландия стана много тежко и трудно. Загубени са хиляди работни места. Особено пострадали са освен хореката и бранша на събитийния сектор. Много от тях са извън борда за помощ...какво да се каже повече? Кабинета не се справя с овладяване на корона. Натовареност по магазините голяма, за която премиера сякаш нехае, а в жертва е хореката...
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте, господине. В Нидерландия не са компенсирани достатъчно засегнатите сектори!!! Понеже няма пари...и подкрепящ пакет тепърва ще бъде изготвян...и не са 80-90 процента, тоя месец са намалени на 70 процента компенсациите! Защо хореката са излезли със забележка към кабинета?! Защо зелено ляво разкритикува кабинета? Защо министрите са залитали към отваряне на всичко, но премиера казва, че ще е глупаво? Ами демонстрацията на малифелд? Икономиката на Нидерландия се е свила, да не пиша повече...
6
0
 
7
 
! Отговори
Компир преди 3 години
Нека не сравняваме БГ с Нидерландия или която и да била друга богата европейска страна. Там са затворени ресторантите ,барове и заведения ,но бъдете сигурни държавата компенсира доходите на неработещите за времето на 80-90%. Тук всичко е окрадено няма пари за пенсии ... Държавата не може да даде и стотинка на хората и затова го даваме либерално. Кои са крадците знаем всички. И защо сега мрънкаме вместо да бяхме по площадите в последните 30 -на години?!
5
0
 
6
 
! Отговори
Добре са преди 3 години
Само знам че там умират по 70 на ден при 17 млн души....
4
1
 
3
 
! Отговори
Бибо преди 3 години
В НИДЕРЛАНДИЯ ГИ УДЪЛЖАВАТ. ТЕ ПРЕДИ НАС ГИ ВЪВЕДОХА. НАШИЯТ ХУБОСТНИК ГИ СПИРА. ТОЙ ГИ МАХА ЕДНОЛИЧНО, НО КАЗВА: ЩЕ ПРИМАХНЕМ(МНОЖ. ЧИСЛО). АКО СТАНЕ ФАЛ ЕДНОЛИЧНО НИКОЙ НЕ ПОЕМА ОТГОВОРНОСТ... И ТАКА ДО КРАЯ НА СВЕТА.
3
4
 
3
 
! Отговори
Ха преди 3 години
Не намирам подобна новина в NLTIMES ;) измислиците продължават?
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОРУЕЛ В ДЕЙСТВИЕ, И ТО СМА ЗАРАДИ НЯКАКВИ СИ ЧИПОВЕ!
1
3
 
7
 
! Отговори
Ами преди 3 години
Те холандците са джендъpи от доста време и без друго.