Хакери са стигнали до документи, свързани с ваксината на Pfizer и BioNTech

Не се знае дали са откраднати лични данни, се казва в комюнике
10 дек 2020 08:00, Петя Славова
36
Хакери са стигнали до документи, свързани с ваксината на Pfizer и BioNTech
Снимка: БГНЕС

Германската компания BioNTech и американската фармацевтична компания Pfizer заявиха вчера, че хакери
са получили незаконен достъп до данни за техните ваксини срещу коронавируса при кибератаката срещу Европейската агенция за лекарствата, съобщиха Франс прес, БТА и Асошиейтед прес.

Още по темата

"Важно е да се отбележи, че нито системата на BioNTech, нито тази на Pfizer са пострадали в резултат на този инцидент и ние не знаем дали са били откраднати лични данни", посочи Pfizer в комюнике.

"Очакваме повече информация по разследването на Европейската агенция по лекарствата и ще реагираме по подходящ начин, в съответствие с европейското право", се добавя в комюникето.

Базираната в Амстердам Европейска агенция за лекарствата, която в момента обсъжда предоставянето на разрешения за няколко ваксини срещу COVID-19, вчера съобщи, че е била мишена на кибератака, без да уточни кога и от кого е била извършена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
0
 
! Отговори
Як преди 3 години
Як141 излита с вертикално *** на пилота...
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До а сега (30)Казват бързо защото са задължени по закон (ГДПР), така че макар този факт да се вписва в конспиративната ти теория не е валиден.Повече ме притеснява факта че може да са им откраднали ноу-хауто за ваксината, а те се кахърят за лични данни. Колко европейско....
29
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Локхийд Мартин" получава от бюрото "Яковлев"цялата техническа документация за Як-141.Малко след това САЩ изкарват прототип на изтребител с вертикално излитане и приземяване, наречен по-късно F-35B. Той поразително прилича на съветския Як-141.Западните крадци правят същото.
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изтребителят Ф-35 е копиран от руския Як-41 с вертикално излитане. Те се крадат един друг.
27
1
 
8
 
! Отговори
IT-спец преди 3 години
тази новина е от няколко дена, беше по западни и руски медии и пак тънко обвиняват руснаците понеже зад хакерите стояла цяла държава, аз съм в ИТ от 15 години и пак немога да кажа след хакване дали стои държава като спонсор, а относно ваксините който иска да си слага аз чак след 10 години ... ако го има още този вирус...
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откраднали кратката характеристика с информация за пациента.
25
6
 
4
 
! Отговори
Без Спутник,моля! преди 3 години
Турция каза, че руската ваксина няма нужните доказателства и критерии за ефективност и безопасност и се отказва от закупуването й. След като не изпълнява "високите" турски критерии, какво да говорим за европейските!?За булгарските русо-роби, обаче, това е полезната ваксина, защото ти вкарват генетично модифициран маймунски адено-вирус. Защото е за интелектуални маймуноподобни, разбира се!
24
8
 
1
 
! Отговори
ИскатеЛиДаЖивеете? преди 3 години
15 дни след като повечето българи се имунизират,covid-отделенията ще се изпразнят и никой вече няма да умира.Всякакви карантинни мерки ще паднат и ще напълним кръчмите и курортите.Някои не искат това да се случи по политически предизборни причини.Всички инфекционисти казват,че ваксината е безопасна и никой няма да умре от нея, ..докато сега умират по 5 000 на ден само в Европа!Неясно защо шофьори на таксита(и самолети) пълнят форумите с антиваксърски лъжи,които в крайна сметка ще убият хора!
23
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 15"Русия е жалка имитация на запада още от времето на Екатерина II".........Да не говорим за това, че по време на Екатерина Велика столица е Петербург, но я ми кажи: ами ДО ВРЕМЕТО НА ЕКАТЕРИНА ВЕЛИКА чия "имитация" е Руската империя???? Да си чувал нещо за Иван Грозни, по времето на който Русия става за първи път една от най-големите страни в света??? А колко европейски войски за загинали по просторите на Русия? От това, че "копира" от запада РУСИЯ САМО ГУБИ! ДАНО НИКОГА ПОВЕЧЕ!
22
0
 
19
 
! Отговори
11 преди 3 години
Хем системите им не са пострадали, хем не знаят дали са откраднати данни. Пълни глупости.
21
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако онова, което се крие ще изтече и стигне до нас, то тогава браво на хакерите. Забелязахте ли, че преди атаката никой нищо не споменаваше за странични ефекти. Очаквам скоро да си признаят и за това, че не знаят каква точно е правилната доза, защото точно с това са се издънили в Бразилия. И между другото, ваксината прави алергични реакции, вчера в Англия е имало няколко случая. Това също трябва да бъде упоменато за хората. Не че и другите ваксини не правят такива, но хората знаят и решават.
20
0
 
10
 
! Отговори
По-полека с лъжите преди 3 години
До Анонимен относно ЕкатеринаПо времето на Екатерина Велика столица на Русия е бил Санкт-Петербург.
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз нямам вяра на западните алчници.Само РУСКА ВАКСИНА ще ни спаси.
18
2
 
14
 
! Отговори
Бай Пешо преди 3 години
Ще се ваксинирам само с руска ваксина,след като самата компания Файзер не дава гаранции за ваксината си.Потърсете колко стотици милиони долари е платила на пострадали през последните години.
17
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При руснаците положението отново е парадоксално. Направиха ваксина. За да се постави обаче обявиха, че не трябва да се пие водка 2 седмици преди ваксинацията. Изведнъж се оказва, че Спутник V е приложима навсякъде по света освен у тях.
16
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако е имало изобщо хакерска атака то тя е била от антивакъсири и сигурно тия дни ще излезе истината за тази фалшива ваксина
15
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако руската ваксина е работеща, защо Путин не се воксинира с нея?
14
28
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
11 Руската ваксина не е"работеща", самите руснаци не вярват в нея. Русия е жалка имитация на запада още от времето на Екатерна II, когато германката-руска царица, довежда италиянски и френски скулптори, архитекти и художници, да изградят Москва по подобие на запада. Всички руски творци са възпитаници на запада. Руската ревжлюция е финансирана от запада, Сталин е финансиран от запада по време на войната.Руснаците крадат от западни автомобилни фирми и една свястна кола не могат да произведат...
13
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очаква се тази ваксина да има странични ефекти.
12
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази ваксина на турците и американците е нов коварен неизлечим вирус с ключ за промяна на генетичния код. Незавиждам на приелите я и готовите да я приемат.