Германия и Франция започват ваксинацията срещу COVID-19 в края на месеца

Одобряват ваксината на Пфайзер и Бионтех седмица по-рано
17 дек 2020 11:34, Ния Христова
15
Германия и Франция започват ваксинацията срещу COVID-19 в края на месеца
Снимка: БГНЕС
Германия ще започне ваксинацията на хората срещу COVID-19 на 27 декември. Първо ще бъдат ваксинирани обитателите на старческите домове, предадоха Франс прес и ТАСС. Решението е взето на проведено заседание на федералния министър на здравеопазването Йенс Шпан и колегите му от 16-те германски провинции.
 
Вероятно е ваксинацията в целия Европейски съюз, на който Германия е ротационен председател, да започне на 27 декември, отбелязва АФП.
 
Под германски натиск Европейската агенция по лекарствата обяви, че ще одобри ваксината на Пфайзер и Бионтех на 21 декември, което е с една седмица по-рано от планираното.
Още по темата
 
В Германия общо близо 23 500 души са починали от усложнения, предизвикани от коронавируса. Заразените в страната са близо 1 милион и 380 хиляди.
 
Франция ще започне ваксинацията срещу COVID-19 през последната седмица на декември, съобщи премиерът Жан Кастекс, цитиран от Франс прес. На първия етап ще бъдат ваксинирани рисковите групи, които включват възрастните, уязвимите и някои здравни работници. Кастекс очаква неприоритетните групи да бъдат ваксинирани в "края на пролетта".
 
Франция е поръчала общо около 200 милиона дози от ваксината, достатъчни за ваксинирането на 100 милиона души. В страната са регистрирани над 2 милиона и 400 хиляди заразени с вируса, а общият брой на смъртните случаи надхвърли 59 хиляди и 300.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
вбн преди 3 години
Всичко живо е психясало.ужас!!!
8
0
 
2
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
Ваксинират, първо старците на легло :)))
7
0
 
8
 
! Отговори
G преди 3 години
кой каквото и да ви говори, става въпрос за пари, в този случай и за Власт!
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Публикациите в медиите са като законите, приемани от НС - противоречащи си и взаимноизключващи се.1. Всички страни в ЕС ще започнат в един ден.2. Германия и Франция започват ваксинацията срещу COVID-19 в края на месеца
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като се ваксинират европейските граждани ще поканим африканците и те ще се ваксинират и ще спасим Aфриканския народ, затуй ваксините са повече.
4
10
 
0
 
! Отговори
Бау преди 3 години
ама как може? Ваксината е отрова?! :D Всички ще Омрем!
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При положение, че Франция е няма и 70 милиона, защо е поръчала ваксини за 100 милиона?От цялата работа единственото ясно е че фармацевтичните компании няма да мога да си броят милиардите. За тях ще трябва да измислят специални калкулатори
2
1
 
8
 
! Отговори
Истина преди 3 години
Германския Арийски народ не трябва да позволява ЕВРЕЙСКАТА ОТРОВА да им бъде инжектирана и да унищожи ДНК то на арийския ген . Това ще е пагубно за всички нас . Французите -МАЙ-НАТА им ,те вече са африканци и без тва ,изгубени са
1
0
 
13
 
! Отговори
Bond преди 3 години
От 27и в Германия, скоро и у нас!Да ви е честито "безопасното" ваксиниране!