Наемите на затворените бизнеси в Гърция - с 80% по-ниски

Наемодателите обаче реално губят само 20% от сумата
Обновена: 20 дек 2020 15:57 | 20 дек 2020 15:45, Петя Славова
11
Наемите на затворените бизнеси в Гърция - с 80% по-ниски
Снимка: БГНЕС

Наемите на затворения бизнес в Гърция се намаляват с 80%, обяви премиерът на страната Кириакос Мицотакис, съобщава местната медия ekathimerini.com. Мярката се отнася за затворените в сряда търговци на дребно, спортни центрове, спортни зали, както и такива, свързани с хранителния сектор, туризма и транспорта, които няма да работят около Коледа по нареждане на държавата.

Още по темата

Намаляването на наемите ще е от полза за хотели, туристически агенции и транспортни компании, които са особено засегнати от забраната за пътуване между отделните региони на страната. Бизнесът, свързан с култура и спорт, също ще се възползва от мярката. Това са театри, кина, музикални сцени, фитнес зали, ски центрове и т.н.

На повече от 200 хил. компании в изброените сектори сега се гарантира 80% намаление на разходите им за наем, независимо от хода на пандемията и съответните мерки през следващите няколко месеца, пише  BloombergTV.bg.

Наемодателите обаче реално ще загубят само 20% от сумата на наема, тъй като държавата ще покрие 60% от наема, а бизнесът – 20%.

След подаване на заявление в онлайн платформа от страна на наемодателите, държавата незабавно ще захрани банковите им сметки с 60% от размера на наема – сума, която ще бъде освободена от данъци и не може да бъде запорирана или да се използва за покриване на дългове към държавата.

За компаниите, които отдават имоти под наем на други предприятия, все още няма разпоредба относно каквато и да е компенсация за загубите, които са претърпели. Служителите на финансовото министерство обаче не изключват възможността те също да бъдат обезщетени за пропуснати приходи.

За работници с прекратени трудови договори намаляването на наема остава в размер на 40%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А тук го карамв само на голи обещания.Дори обещаните пари на лекарите не са още дадени.Първо бяха 1000лв..след това станаха 600...оказа се, че първите изобщо не са давани.За какво говорим?Вярвайте още на тази крадлива мутра.
8
0
 
7
 
! Отговори
Пловдив преди 3 години
Фалиралата Южна съседка с която вожда на племето, ни заплашваше работи и полага грижи за обществото. Не само това но и самите гърци са общество което мисли като такова, те сами предлагат на собствениците да им намалят наемите за да оцелеят заедно, вярно на по ниско ниво и със затруднения, но го правят защото знаят, че когато част от сънародниците ти обеднеят държавата тръгва към пропастта на провалената държава. Кога бг. наемодател сам ще предложи намаляване на наема? Иконом. логика в Бг. е 0
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зизероне, Зизероне,Зизероне.....Да ти ***майката Зизероне!
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
миналата година ходихме на плаж в Гързия бате .
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Статиите и заглавията в Днес БГ без правописни грешки, също драстично са намалели (като наемите в гърЗия)!
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обърках з с ц и кво щом Радев е на власт значи всичко е позволено и нормално.
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България не съм сигурен дали наемите са реални. Укриват се цените на наемите както се укриват заплатите. Така и компенсациите няма да са реалистични.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гързия???????????????????????????????????ХААХАФАФАААААААААААААААААААААААААА
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гързия? Това е някво екзотично място.