Франция обмисля закон, обвързващ свободата на движение с ваксините

Марин Льо Пен: Целта е да се попречи на социалния живот на хората
22 дек 2020 22:28, Анисия Иванова
51
Франция обмисля закон, обвързващ свободата на движение с ваксините
Снимка: БГНЕС

Законопроект, предвиждащ да се обвърже придвижването или упражняването на някаква дейност с представянето на тест за коронавируса или с документ за поставена ваксина срещу вируса, поражда безпокойство и възмущение във Франция, предаде Франс прес.

Дясната и крайнодясната опозиция предупредиха днес, че законопроектът, представен вчера вечерта на заседание на министерски съвет от премиера Жан Кастекс, може да установи траен режим на реакция на санитарните кризи.

Член на законопроекта предвижда при необходимост премиерът да може да обвърже придвижванията на хората и достъпа им до обществения транспорт и до други места, както и упражняването на определени дейности с представяне на документ с резултат от тест за коронавирус, който показва, че човекът не е заразен, на документ, че човекът е ваксиниран, или на документ, че човекът е бил лекуван за зараза.

Въпреки че в текста не се споменава изрично коронавирусната пандемия, той породи полемика в момент, в който президентът Еманюел Макрон заяви, че ваксината срещу Covid-19 няма да е задължителна във Франция.

"По един хитър и лукав начин този текст предвижда не да направи ваксинирането задължително, но да попречи на целия социален живот на хората, които няма да са ваксинирани", заяви председателката на Национален сбор Марин Льо Пен.

"Вярвах наивно, че в нашата страна зачитането на свободите е правило и рестрикциите са изключение. А тук изпълнителната власт ще има цялата власт да суспендира нашите свободи без контрол от страна на парламента. Това е немислимо", заяви Гийом Пелтие, заместник председател на партия Републиканците, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
26
 
7
 
! Отговори
Тодоров преди 3 години
Хайде стига кьор фишеци! Както винаги медиите правят спекулации без никаква потвърдена 💁.
23
2
 
44
 
! Отговори
Здравен преди 3 години
фашизъм се задава. Остава да се появи партизанско движение. Не може почти 75 години хората да се движили свободно и сега да ги ограничат
22
2
 
27
 
! Отговори
Мадмзел преди 3 години
Мария - Антоанета : преди векове казах на бедния френски народ: като няма хляб яжте пасти .. е чуха ме ...и ме ..Обезглавиха ...
21
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предишния път, когато френските владетели нахитрели твърде много, франсетаа изобретили ГЮЛОТИНАТА. Пожелавам им скоро да изобретят ново, също така успешно средство за лечение на самозабравили се диктатори.
20
4
 
31
 
! Отговори
Ром и Джери преди 3 години
Мдааа, конспирация било, конспирация казвате... добреее
19
4
 
28
 
! Отговори
Хе Хе преди 3 години
Французите имат богат опит с кардинални решения на подобни предложения. Обикновено свършват с доста добра дисекция на умните ГЛАВИ.
18
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пъпешчета мили мои, нали се сещате, накъде води този път.. Утре ще се окаже, че мъжете са ного токсични и агресивни - който не вземе медикаментче, не може да ходи в града. Пък жените много шавлливи, която не пие хапче - не може да влиза в мол и бар. И тн. Айде, помислете, посоката е ясна, пътят е очертан.
17
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тея в Ислямска република Франция попитаха ли имама и Пророка Мохамед дали разрешават ваксина?
16
9
 
12
 
! Отговори
Мекия Рон преди 3 години
К омунистическа К итайскаО торизация заВ аксинация иИ дентификация наД обичетата
15
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хехе, лaимнемца, при 75% нежелаещи да се боцкат с боkлyчивата ви експериментална ваксина, малко проблемно ще ви е да прокарате тия фашистки закончета. А питахте ли мюслите, дали няма да имат против? Да не ви запалят още 200-300 коли пред Айфъловата кула.
14
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
то това е чист ФАШИЗЪМ,и КОМУНИЗЪМ
13
3
 
46
 
! Отговори
Додо преди 3 години
На този етап дори и най-заспалите телета, облъчени от корпоративно контролираните, глобалистки медии трябва да проумеят, че т.нар. Теории на конспирациите са всъщност голата истина, но едва ли това ще се случи. Последователите на Прометей толкова са промили мозъците на стадото,за последните 75 години, че то с песен върви към заколението си и това е факт.
12
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хехе, колко хитро и нагло. Ваксинирането е по желание, само ако искаш! Ако не искаш тест на 10-14 дни, който ще трябва да си направиш и респективно да си плащаш за него. Така че съвсем свободно избираш безплатна ваксина от нашите, или платен от теб тест на 2 седмици плюс загуба на време от няколко часа. И това ако не е принуда здраве му кажи!
11
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес във Франция,утре навсякъде по СветаИ нека някой после да говори,че всичко това не се е родило в нечия сатанинска глава!
10
54
 
5
 
! Отговори
Рая преди 3 години
Много добре трябва да се обмисли как това ще се въведе и в България, понеже ще почне един бизнес с фалшиви тестове и удостоверения за ваксини. Най-добре е централизирано издаване на паспорт за наличие на анти-тела. Твърде много тарикати има тук, а на карта е заложено здравето.
9
3
 
53
 
! Отговори
Ковид-1984 преди 3 години
Мда, не става вече дума за конспиративна теория, а за КОНСПИРАТИВНА ПРАКТИКА !!!
8
7
 
25
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
БИЛ ГЕЙТС УСПЯ ОТНОВО ДА ЗАВЛАДЕЕ СВЕТА!!!!ГЛАВЕН СПОНСОР НА БИОНТЕХ ОТ СЪЗДАВАНЕТО И Е БИЛ ГЕЙТС!!!БИО ЧИПИРАНЕТО ЩЕ ПРЕВЗЕМЕ ПО-ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ СВЕТА!
7
58
 
10
 
! Отговори
MD преди 3 години
Явно това е начинът за борба с войстващата профанизация при т.нар. суверен, който не желае да се ваксинира и вече става опасаен за околните. Достатъчно хора умряха. Подкрепям!
6
18
 
0
 
! Отговори
Zavet преди 3 години
Добрич варна а софиа златни пя. Албена все дроб чужбина само Гробища сма бягат на фсякаде със мината.
5
4
 
47
 
! Отговори
:-) преди 3 години
Ама нали това беше конспиративна теория и фалшива новина?