Наплив на туристи в австрийски ски курорти през почивните дни

Властите затягат мерките, ограничават паркоместата
28 дек 2020 17:11, Анисия Иванова
10
Наплив на туристи в австрийски ски курорти през почивните дни
Снимка: БГНЕС

Няколко австрийски ски курорта затягат мерките срещу коронавируса след наплив на туристи през двата почивни дни, предаде ДПА.

Това включва по-нататъшно ограничаване на паркоместата, повече място за чакащи на опашка скиори и по-голям брой служители, които да осигуряват спазването на реда, съобщиха днес властите в провинция Горна Австрия, където в събота слънчевото време привлече големи тълпи от хора.

В духа на личната отговорност обаче призовавам също скиорите по възможност да идват в курорта в следобедните часове, защото дотогава много гости, дошли сутринта, си тръгват и те могат да се изкачат удобно до пистите, без задръствания, каза регионалният министър на икономиката Маркус Ахлайтнер.

Много ски курорти в Австрия в момента са отворени, но повечето места може да бъдат посетени само от местни жители, тъй като за пристигащите от чужбина е в сила 10-дневна карантина.

Освен това, всички скиори над 14-годишна възраст трябва да носят върху носа и устата си висококачествена маска за еднократна употреба по стандартите на ЕС, докато чакат на опашка или се возят на лифт.
В курорта Ишгъл, който по-рано тази година беше идентифициран като източник на случаи на коронавирус в цяла Европа, е едно от местата, решили да отложат началото на новия сезон за другия месец.

Операторите на ски лифта в Ишгъл посочват, че курортът е свързан с писти, преминаващи границата с Швейцария, така че скиорите, които се спускат по тях, трябва да се карантинират в Австрия. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
Black cat, white cat преди 3 години
О, да те без ски не могат да дишат. Всичко се нарежда, муло мулента, чивло чивлента.
7
5
 
2
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Аууу...Направо припаднах от възхита!Сигурно сте някакви невероятно отворени тарикати?
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха.. Това ми хареса " мутри с 10г. аудита се правят на милионери" Ама е точно така. Смешни с. елтаци със намръщени физономии гледат страшно за да може да ги забележат хората. Горките толкова са про. сти, че чак са смешни. Типична нашенска картинка. То затова и свестните хора почиват извън БГ, абсолютно ги подкрепям хората. У нас почивката ВИНАГИ е късане на нерви, драми и харчене на безумни пари. За жалост това е факт. Весели празници на всички. Бъдете здрави и позитивни
5
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По Коледа бяхме в Австрия и направихме няколко дни ски (след отрицателен PCR, разбира се). Връщаме се след 10-ти януари за 2 седмици. Вила с външно джакузи, гледка към пистите, 30% заетост на хотелите заради мерките. Спокойствие, качество, класа. Тук го няма. Отиваш в Банско и гледаш мутри с 10-годишни Аудита осма употреба се правят на милионери.
4
8
 
2
 
! Отговори
Бацо Ви преди 3 години
отиам уикенда у австрията, бях си взел парче кашкавал и хляб да не им плащам на теа простаци австрийцицицицти пари, та отивам на ски, а там народ ли народ, леваци, няма маски няма нищо, леваци, не знаят те бай *** ви какъв примирен евру пееец е веднага ги стройх с два шамара ги наредих в редички
3
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама така се получава като оставят едно половво неопределено *** да управлява държава.
2
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що за мазохизъм е да ходиш на ски в това време! Уморен съм вече да се надлъгваме с нашата държава, пък какво остава да ходя да се надлъгвам и с австрийската!
1
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма смисъл от пресилените мерки на джуджето Курц.