След Brexit: Конфискуват по границите сандвичите на британците

Забранено е да се внасят месо и млечни продукти в ЕС
12 яну 2021 12:02, Анисия Иванова
64
След Brexit: Конфискуват по границите сандвичите на британците
Снимка: Pixabay

Нидерландска телевизия засне гранични служители, които конфискуват сандвичи с шунка и други храни от шофьори, пристигащи в Нидерландия от Великобритания. Такива са правилата след Brexit.

Служителите бяха показани да обясняват наредбите за внос, наложени, след като Великобритания официализира отделянето си от ЕС. Според правилата на ЕС на пътници извън блока е забранено да внасят месо и млечни продукти. Правилата изглежда възмущават един шофьор, съобщи БГНЕС.

"След Brexit вече нямате право да носите определени храни в Европа, като месо, плодове, зеленчуци, риба, такива неща", каза холандски граничен служител на шофьора в кадри, излъчени от NPO 1.

В една сцена граничен служител пита шофьора дали в няколко от сандвичите му има месо. Когато шофьорът отговаря положително, граничният служител каза: "Добре, ще ги вземем всички."

След това изненаданият шофьорът пита служителите дали може да задържи хляба, на което получава отговор: "Не, всичко ще бъде конфискувано – добре дошъл в Brexit, сър. Съжалявам."

Великобритания официално се разведе с ЕС на 31 декември 2020 г., припомня BBC. От тази дата Великобритания спря да спазва правилата на ЕС, влязоха в сила нови договорености за пътуване, търговия, имиграция и сътрудничество в областта на сигурността.

"Отплуването" на Обединеното кралство означава големи промени за бизнеса – като Великобритания и ЕС формират два отделни пазара – край на свободното движение и нови разпоредби, включително тези, регулиращи вноса на лични стоки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
2
 
! Отговори
Клик преди 3 години
ЕС не е Австралия или Нова Заландия където са забранени ГМО и пестициди тук уж в чудесния ЕС аспартама и куп други произведения на химията са разрешени и подкрепяни живях на острова и там изтече ли срока на годност продукта се разваля а тук уж високото качество траят с месеци след този период ..що се отнася до конфискацията на месни и млечни продукти се прави с цел да не бъде пренесена зара.. мислете преди да пишете
54
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така се прави приятелство и се създава дружба между преди приятелски народи!Великобритания е била империя и ще бъде още империя ако не я завладеят напълно меките китки!Не ми ясно какво ще прави България!
53
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ги хвалите тия англета бе хора? От вчера влезе в сила правото да се тори с опасни и отровни пестициди от които умират пчели и хвъркати. Да не искате това да влиза на пазара в ЕС? Да си ядат сосиджите и боба и да не ми го внасят тука.
52
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 45Ооо,да,старата поговорка за преклонената глава и т.н.Да,ще видим кой кум,кой свят,кой на булката брат.Но все ми се струва,че няма да изгубят без Е(г)С,щото както и друг път съм казвала, съветът не е само САЩ и Европа.В края на краищата ЕС конфискува храната на тираджиите,нали!
51
3
 
7
 
! Отговори
Пакистан е възмутен преди 3 години
Трябва просто да им забранят да посещават ЕС или поне да плащат виза 1000 евро
50
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кралското им семейство е прекръстено за да не звучи по немски.
49
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е и, няма да ядат сандвичи с кралицата ... голяма работа.
48
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бъдещето ще е с гладни шофьори и дебели митничари.Поне да си направят локални cвинeфepми и да не съсипват храната за компостиране.Еврокомунизма идва ....
47
7
 
29
 
! Отговори
Анонеимен преди 3 години
Е сега ще видят кон боб яде ли надутите англичани,очаквам след 2-3г да подадат молба за влизане в ЕС.
46
4
 
4
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
"Сорос е притеснен за бъдещето на Европейския съюз и особено се опасява за мястото на Италия в него. " хахахаха хахахаха още едно заглавие. Между другото, Китай не постъпиха много разумно като обвиниха Италия за вируса. Може и така да е, но трябваше да го преглътнат, защото Италия е отличния партньор на Китай в Европа. И при едно добро сътрудничество с Поднебесната, Италия би могла да върне славата и блясъка си.
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЕ те ЕС да не са други, нали и ние сме ЕС, нормално е така да пише
44
16
 
6
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Иначе, разбира се че симпатизирам повече на англичаните, отколкото на швабите. Швабите ни принудиха да се бием с целия свят и да изгубим,разбира се. И това не без помощта на националния предател стамболов, който докара австрийска пияница за цар на България. Досега, шваба на острова никога не е стъпвала, няма и да стъпи.
43
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние да си трайкаме и да си седим в ЕС,че без тях сме потънали. Всяка улица,всеки парк,абе въобще пред всичко което се направи седи табела с надпис-финансирано от ЕС по еди коя си програма.
42
4
 
8
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
А в момента в който Корея се обединят, швабите заминават директно след Китай, Япония и Корея.
41
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прекаляват, което означава, че се чувстват прецакани! Победителите не правят така! Следователно, англичаните пак са си изиграли добре картите!
40
20
 
8
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Франция сама ще напусне. Не разбирам как още не са организирали подписка и референдум. ес ще остане една швабска губерния от маргинали, които работят за вурста и компира на швабата. Висшата им ценност. А, и тежките мутренски автомобили, които произвеждат.
39
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Англичаните са същите като вярващите на Румен кРадев Грипенов - вярват само на лъжжливи обещания!
38
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега Англия ще търси сближение с Русия, но с една цел за да поставя клин между ЕС и Русията, това и е последователната политика преди първата и преди втората световна война. Сега ще гледат да откъртят и Франция от ЕС. Но три пъти стомна за вода как да им се вържат
37
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да го духат Англичните те ще умрат в собствената си химия всичко там е с химикали още имам белези от тая химия те трябва да се върнат в ЕС. Че иначе жалко за справедливите там
36
2
 
12
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Англичаните могат да сезират Негово Светейшество католикос Карекин II Нерсисян, за съжаление е претоварен и се чака дълго за разглеждане особено след последните събития в Карабах.