Ще вкарат ли Навални в трудов лагер в Русия?

Критикът на Путин се връща в Москва
Обновена: 15 яну 2021 23:42 | 15 яну 2021 20:48, Анисия Иванова
73

Алексей Навални, опозиционер и критик на руския президент Владимир Путин обяви, че ще се върне в Русия със самолет на 17 януари. Навални бе откаран за лечение в Германия, след опит за убийство с нервнопаралитичен агент от типа Новичок. Защо руският опозиционер реши да се върне в Москва, след като руските власти планират да го арестуват, и какво наистина го очаква? Коментар на журналиста Чавдар Стефанов, дългогодишен кореспондент на БНР в Москва.

„Европейският съд през 2017 г. даде ясна и категорична оценка, че този процес е политически и всъщност има политическо решение. Москва, обаче, по всякакъв начин се опитва да притисне Навални. Включително това ще стане и при пристигането му“. Това каза за предаването „Брюксел 1“ журналистът Чавдар Стефанов.

„Има няколко варианта. Единият е да го пуснат да се прибере в къщи и след това да му наложат някакви ограничения. Другият е да го арестува Службата за изтърпяване на наказания, което е доста спорно юридически, поне за два дена. Защото на 29 януари заседава съдът, който трябва да реши, дали условната присъда трябва да стане реална, т.е. да го вкарат в лагер за три години и половина“, допълни Чавдар Стефанов.

Според бившия кореспондент на БНР в Москва, „може и в трудов лагер да го вкарат в Русия. Повечето хора излежават присъдата си по този начин там. Трудят се за Родината и за превъзпитанието си. Същото беше и с Михаил Ходорковски“.

Чавдар Стефанов смята, че казусът е сложен най-вече с това, че идват парламентарни избори в Русия и "Навални пречеше много с това, че измисли една система, която се нарича "умно гласуване“ – да се подкрепя кандидатът, който е срещу управляващата партия „Единна Русия“. Това се оказа доста печеливша стратегия и тактика“, допълни журналистът Чавдар Стефанов.

Цялото интервю гледайте в предаването "Брюксел 1“ по Bulgaria ON AIR от 17.30 часа утре, 16 януари!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ха-ха 20ТИ ПЪК.......ТЕ В РУСИЯ ВЕЧЕ ЗАБРАВИХА ЗА НЕГО, та затова явно са решили да им го натресат пак на руснаците! Странно, немците уж щяха да го пазят, сега пък го пускат пак в тази "авторитарна" държава! Значи, на меркел СА И ПО-МИЛИ МИЛИОНИТЕ БЕЖАНЦИ, а това същество.........кучета го яли, да сече дърва в Сибир!
24
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Престъпление и наказание. Само трудов лагер в Сибир ще успокои съвестта на предателя на родината.
23
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навальни е заплаха за чудовището Путин
22
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ле-к-е трябваше ОТДАВНА да реже дърва в Сибир! Такова противно същество в историята на Русия едва ли е имало! Злобен предател!!! Защо не го оставиха в Германия? Нали уж е много опасно за него в Русия, нали уж са се опитали да го тровят!!!! Тая меркелица даже билет на милиони бежанци, а на това ле-ке не ще да му даже някаква квартирка на бежанец!!!! ЗАЩО ЛИ????? Май накрая и тя разбра КАК ЖЕСТОКО Я ИЗЛЪГАХА И НАТОПИХА В ОТВРАТИТЕЛНА АВАНТЮРА!
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 22Е ти пък ако ни даваш за пример Фактор..............Че този е по-лъж-лив и от снн!!!!! Макар че ми се струва от снн-чето НЯМА ПО-ГОЛЕМИ лъж-ци!!!
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хи-хи-хи..............такова "умно гладуване" измисли този смръ-д-льо, че от предложените от НЕГО 7000 кандидата, избраха 147!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Те толкова им е акъла!!!! И стига сте го украсявали за "критик на Путин"...........тоя го използваха като бухалка една групичка олигарси срещу друга!!!! И ходеше да заснема с дронове къщите на Шойгу например. Той и нашият боко нещо снимаше ама що???? А че Шойгу имал голяма къща....че то ако шефа на най-великата армия в света няма, кой да има ???
19
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никаква мерзост откъм Русияне може да учуди никого.Току що прочетох във Фактор, че срокът на договора, който сме сключили с Русия за ремотнт на военните ни самолети през 2017ма година изтича сега на 15 май и НИТО ЕДИН самолет не е ремонтиран , въпреки, че сделката е ПРЕДПЛАТЕНА.
18
3
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
По-важно е да не сбъркат да го изкарат оттам след това.
17
3
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Предстои да видим дали операцията по възкресяване на политическия труп Навални чрез мним опит за убийство е била успешна и той се радва на някаква популярност.
16
4
 
5
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 3 години
Удобно се прескача Присъдата на Навални ?Присъдата е за пране на Пари и Кражба на Пари .Много е объркващо и политкоректно така поднесено като Информация - Навални ще бъде арестуван и съден за това че е отровен от Путин - Нали ?
15
5
 
4
 
! Отговори
пожелание преди 3 години
На Навални ще му дадат най-малката резачка -дружба да реже дърва в Сибир !
14
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тоя клоун е достатъчно само Путин да му свали охраната.Тогава обикновените хора ще му строшат предателската кратуна.
13
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди такива просто са ги стреляли, а сега ютюб инстаграм звезди не може да ги бараш, трябва да им сипват в гащите новичок и пак не работи
12
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не, но, ако САЩ докопат Асанж или Сноудън ще ги пратят на почивка в Гуантанамо бей - ГИТМО.
11
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В урановите мини да влиза и това е.
10
4
 
4
 
! Отговори
мислех, че преди 3 години
ще прочета сериозен материал, а то - нищо, нищо което не знаем...
9
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма страшно за тоя.Лъвът *** не закача.
8
5
 
13
 
! Отговори
ФАЩТ преди 3 години
А някой иска ли го?
7
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие какво искате?Паметник ли да му направат на предателя,родоотстъпник ,доносник и агент на САЩ.По едни други времена такива като него изчезваха безследно.
6
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
този натрупа доста стаж за пенсия като работи дълги години като просефионален опозиционер. Длъжността е добре платена и американската пенсия не е далеч. Но, възможно е да му трябват все пак още няколко годинки стаж, все пак е доста млад. Та затово и се връща в Русия. АКо наистина вярваше, че там го тровят никой с всичкия си не би се върнал. Та сега ще поработи малко в някой трудов лагер и после ще може да замине за САЩ, когато стажът му стане достатъчен