Ще вкарат ли Навални в трудов лагер в Русия?

Критикът на Путин се връща в Москва
Обновена: 15 яну 2021 23:42 | 15 яну 2021 20:48, Анисия Иванова
73

Алексей Навални, опозиционер и критик на руския президент Владимир Путин обяви, че ще се върне в Русия със самолет на 17 януари. Навални бе откаран за лечение в Германия, след опит за убийство с нервнопаралитичен агент от типа Новичок. Защо руският опозиционер реши да се върне в Москва, след като руските власти планират да го арестуват, и какво наистина го очаква? Коментар на журналиста Чавдар Стефанов, дългогодишен кореспондент на БНР в Москва.

„Европейският съд през 2017 г. даде ясна и категорична оценка, че този процес е политически и всъщност има политическо решение. Москва, обаче, по всякакъв начин се опитва да притисне Навални. Включително това ще стане и при пристигането му“. Това каза за предаването „Брюксел 1“ журналистът Чавдар Стефанов.

„Има няколко варианта. Единият е да го пуснат да се прибере в къщи и след това да му наложат някакви ограничения. Другият е да го арестува Службата за изтърпяване на наказания, което е доста спорно юридически, поне за два дена. Защото на 29 януари заседава съдът, който трябва да реши, дали условната присъда трябва да стане реална, т.е. да го вкарат в лагер за три години и половина“, допълни Чавдар Стефанов.

Според бившия кореспондент на БНР в Москва, „може и в трудов лагер да го вкарат в Русия. Повечето хора излежават присъдата си по този начин там. Трудят се за Родината и за превъзпитанието си. Същото беше и с Михаил Ходорковски“.

Чавдар Стефанов смята, че казусът е сложен най-вече с това, че идват парламентарни избори в Русия и "Навални пречеше много с това, че измисли една система, която се нарича "умно гласуване“ – да се подкрепя кандидатът, който е срещу управляващата партия „Единна Русия“. Това се оказа доста печеливша стратегия и тактика“, допълни журналистът Чавдар Стефанов.

Цялото интервю гледайте в предаването "Брюксел 1“ по Bulgaria ON AIR от 17.30 часа утре, 16 януари!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако се върне просто доказва че е циркаджия и лъжец.Помислете малко-гонят ви агенти убийци,тровят ви със суперсекретни отрови.Едвам оцелявате ,почти сте на оня свят, били сте в кома и с последни сили избягвате от убийците ви в държава която ви осигурява добро лечение и защита.Първата работа като излезете от болница ще бъде ли да се върнете в държавата която неофициално ви е обявила война?Или тоя е абсолютно луд или прави театри.
4
9
 
2
 
! Отговори
панчо преди 3 години
До Анонимен 2очевадно е сътворил нещо което аме ба като теб никога няма капацитета да сътвори
3
11
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
единственния и най смел изстински руски патриот който айо бъде унищожен то русия едва ли някога би имала шанса за втори такъв
2
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смръдльо. Най-много ме отвращават човеци, които с действието или бездействието си петнят Родината си. Това влечуго не заслужава даже коментар. Първо да покаже какво е направил в живота си до момента - нещо създал, построил, сътворил, нещо с двете си ръце. Мръша.
1
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ,няма да го вкарат.Той е бита карта.Новичока му е промил мозъка.