Брюксел иска 70% ваксинирани в ЕС до лятото

Лидерите ще обсъдят ще има ваксинационен паспорт
19 яну 2021 12:42, Елка Василева
104
Брюксел иска 70% ваксинирани в ЕС до лятото
Снимка: архив, БГНЕС

Европейската комисия иска 70 процента от пълнолетните граждани в Европейския съюз да бъдат ваксинирани срещу коронавируса до лятото, предаде ДПА.

ЕК планира да публикува съответно предложение днес. До март тя иска да бъдат ваксинирани 80 процента от хората над 80-годишна възраст и здравните работници.

Тези цели се съдържат в документ, предвиден за обсъждане на видеоконферентна среща на върха на ЕС в четвъртък, която ще се съсредоточи върху ваксинацията като ключова тема в момент, когато държавите членки работят по съгласуване на своите усилия за борба с пандемията.

Европейските лидери също така ще обсъдят дали да има ваксинационен паспорт на ЕС и други свързани с това привилегии за хората, които са се ваксинирали.

Още по темата

Според източници на ДПА Европейската комисия подкрепя идеята за документ, който да съдържа възможно най-точна информация и да е признат във всички страни от общността. Той би трябвало да показва кой каква ваксина е получил, в коя държава и кога, както и да помага за проследяване на евентуални странични ефекти.

Комисията обаче ще настоява, че е работа на държавите членки да решат дали хората, които са ваксинирани, би трябвало да получат определени привилегии - като посещаване на ресторанти и кина или по-лесен достъп до ваканционни пътувания.

ЕК също така планира да призове страните от общността да положат повече усилия за откриване на нови разновидности на вируса.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Че за чий ни е тогава ЕС след като не можеш да се движиш без паспорт?Нарушава се свободното движение на хора и стоки."А иначе евроклоуните обясняваха как нямало да се откажат от европейските ценности докато талибаните сееха атентат след атентат в Европа.
29
4
 
24
 
! Отговори
Клоунски Свят преди 3 години
До Анонимен 2НИКОГА плана не е бил да е доброволна. Сега ни посяват 3-тата вълна, която противно на исторически примери, логика и наука, ще бъде по-силна от предходните 2(справка- училища,детски градини,молове и офиси се завръщат към присъствена работа най-късно до МАРТ). Както четем от доста източници, Германия си отвориха нови концлагери за "инакомислещи"(не няма да са само за немирни карантинници).
28
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко е договорил най-евтината и най-несигурна ваксина за масова ваксинация-Астра зенека,а елита се ваксинира с Пфайзер.Първата още не е одобрена от ЕС,а втората е разрешена,но не е официално регистрирана.Като прибавим и това,че нито един производител не ви дава никакви гаранции за липса на усложнения и трябва да подписвате информирано съгласие,правете си сметката.
27
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ми е интересно как ЕС очаква 70% ваксинация до лятото, като досега са пристигнали под 0.4% от ваксините. Как да стана тая работа, като богатите страни са изкупили всички ваксини и дори в самия ЕС, те не пристигат равномерно. Поредна гавра с малките страни като нашата.
26
1
 
41
 
! Отговори
no name преди 3 години
"Комисията обаче ще настоява, че е работа на държавите членки да решат дали хората, които са ваксинирани, би трябвало да получат определени привилегии - като посещаване на ресторанти и кина или по-лесен достъп до ваканционни пътувания."Хахаха ходенето на ресторант било привилегия. Започват лека полека да си показват какво всъщност ни готвят. Ако не се боцнеш с тая неясна субстанция "доброволно" ще те отрежат от всякакъв нормален социален живот. Да живей демокрацията и свободата. Да живей!!!
25
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако нещо е безплатно, значи има уловка. Управляващите никога не дават безплатни благини на народа. Замислете се тогава защо ваксините са безплатни...
24
1
 
33
 
! Отговори
българин преди 3 години
Страните членки на ЕС.Не МОГАТ НА СИЛА да си " ваксинират" гражданите! Това трябва да е ясно на Брюксел! Аз лично Не мисля да се ваксинирам!!! Всеки който желае ще го направи!!
23
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нане още не е разбрал, че е елементарно да преживееш СССР, но от еврогейджендърската ЗОНА, отърване няма.
22
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората вече плащат да им дадат документ че са ваксинирани но без да ги инжектират. Затова бил гейтс ще ви сложи чипче и сичко е оки
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 15Никога не е казвал подобна глупост Мангъров, нещо не си разбрал.
20
29
 
3
 
! Отговори
Тошето Ю ЕС ЕЙ преди 3 години
Гaньoвците ще бъдат ваксинирани независимо дали им харесва или не! Браво на ЕК!
19
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Комисията обаче ще настоява, че е работа на държавите членки да решат дали хората, които са ваксинирани, би трябвало да получат определени привилегии - като посещаване на ресторанти и кина или по-лесен достъп до ваканционни пътувания."Като почне да им измира туризма и да фалират заведения друга песен ще запеят ахахахах
18
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Който се ваксинира, ще участва в третия етап от изпитването на ваксината." Доцент Атанас Мангъров.Ваксинирайте се, за да помогнете на науката да определи страничните ефекти на неизпитана ваксина... Аз мисля да се ваксинирам след 10 години, когато вече знаем всички странични ефекти.
17
14
 
6
 
! Отговори
Анонимeн преди 3 години
Ясно, ще има ваксинационни паспорти все пак. Пък който не иска, ще си ходи до село.
16
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че за чий ни е тогава ЕС след като не можеш да се движиш без паспорт?Нарушава се свободното движение на хора и стоки.Едно време по комунизма са ни пускали да излизаме с разрешение сега ЕС прави същото. Закво ни беше да влизаме в тоя пропаднал съюз??Достатъчно по времето на комунизма сме били част от друга подобна организация
15
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото ваксините са безплатни,толкова ще бъдат и доброволни.Не виждате ли как полека ви стягат въжето около шията?
14
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров каза че западните днк ваксини ни тровят и убиват и точка по въпроса.
13
1
 
32
 
! Отговори
Нане преди 3 години
И кви, се явяват тия у брюкселс, та ше ни нареждат да се ваксинираме?! Я у лево джендърасти...Ние СССР преживехме та вас ли...
12
1
 
24
 
! Отговори
Bili преди 3 години
Започнаха и смъртните случаи в Индия...но те са свикнали - Бил го тормози от доста време с ваксинационни инициативи ...
11
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Той би трябвало да показва кой каква ваксина е получил, в коя държава и кога, както и да помага за проследяване на евентуални странични ефекти."Ваксинирайте се за да видим коя ваксина какви странични ефекти има ;)