Евродепутати искат нови санкции срещу Русия заради Навални

Всички групи осъдиха ареста на руския опозиционер
19 яну 2021 18:35, Красимир Ангелов
83
Евродепутати искат нови санкции срещу Русия заради Навални
Снимка: БГНЕС

Мнозинството в Европейския парламент поиска днес ЕС да разшири санкциите срещу Русия заради случая с Алексей Навални, съобщава БТА.

Европейската народна партия (ЕНП) осъди задържането на Навални при връщането му преди дни в Русия и определи действията на Москва като нарушение на международното право и на руската конституция. Социалистите и демократите определиха последното задържане на Навални като неприемливо и отбелязаха, че виновниците за задържането му трябва да понесат санкции.

Още по темата
Групата "Обнови Европа" заяви, че ЕС трябва да бъде единен за санкциите срещу Москва, включително в областта на енергетиката. Според групата "Идентичност и демокрация" събитията с Навални са неприемливи.

Групата на Зелените заяви, че Навални е един от руските герои, както и семейството му. Парламентарната група призова за спиране на разширението на газопровода "Северен поток".

Европейските консерватори и реформатори отбелязаха, че Русия използва химическо оръжие срещу собствените си граждани. Тази група призова за международно разследване на отравянето на Навални и за прилагане на санкции за нарушаване на човешките му права.

Левите определиха лишаването на Навални от свобода като нечовешка постъпка. Поведението на Русия е заплаха за сигурността на ЕС, обобщиха от тази политическа сила.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
2
 
! Отговори
До анонимен 37 преди 3 години
Какво наричаш "блатото" бе Хкремент! Това е последната измислица на мозъчния ви тръст, ама е тъъъпо и само дразнещо! Постига целта си да дразни нормалните, но си остава тъъппанарщина! Русия е Золотая, заради сиянието на куполите на хилядите православни храмове, Озерная - заради хилядите езера с чиста вода!Къде ще намериш хора, които работят с Булева алгебра, свирят сонати от Бетховен и могат часове да говорят за фламандска живопис?После да пробягат километри със ски.Това е руската интелигенция
48
0
 
2
 
! Отговори
Резан Демократ преди 3 години
Слава на - бабаидьн
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не разбирате, а плямпате щуротии.Ако според вас Путин и тръмп са тъъъпи, а вие сте 100 пъти по - тъъъъпи от тях... КЪДЕ СТЕ БЕ, нееещастниици!
46
2
 
4
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Пхахаха. И според теб Китай и Русия не могат да произвеждат РНК ваксини? Хахахаха хохохохо Искаш да кажеш, че Китай е назад в Биотехнологиите? Хахахаха хохохохо
45
4
 
3
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Като заключение. Не обръщайте внимание на простолюдието. Банана като демократична ценност има дълбоки корени от турско когато не е имало народ и истинска йерархия, а богато простолюдие и бедно простолюдие - чорбаджии и ратаи. Което между другото (простолюдието) е било екстра под турско. Затова е тази неистова злоба към Русия.
44
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГосТБоинг е продал няколкостотин самолета Дриймлайнър и има поръчки за няколко хиляди.Колко поръчки има за великия Сухой?:))))
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГосТТехнология е мРНК ваксина, льольо.Аре бегай.
42
3
 
0
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
А кое става ве боинг ? Хахахаха
41
4
 
3
 
! Отговори
полковник Колев преди 3 години
Санкции срещу Русия са си чист Бумеранг!?...
40
4
 
3
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
К'ви западни технологии краде ве льольо? Т'ва че мислите тостера за технология е ваш проблем. Технология означава Токамак. Или хибридния двигател или водородната горивна клетка. Аре бегай.
39
4
 
3
 
! Отговори
Сано преди 3 години
Боко праи ко му кажат, виждали сме го това вече, затова нямаме Южен поток а някакво недосноче наречено Турски Поток
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 44Кви "по-добри"двигатели бре? На какво ги закачиха, на великия пътнически Сухой дето за нищо не става ли?
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГосТНяма никакво "сътрудничесто". Русия продава суровини, Китай ги използва за да създава неща главно с крадени от Запада технологии.
36
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия - суровинен придагък? Моля2 Русия е технологически колос, макар не във всички отрасли. Но всяка санкция я прави по-силна! Пример - купуваха двигатели за хеликоптери и газотурбинни инсталации от Украйна. Там има един знаменит заводски комплекс в Запорожье - "Мотор Сiч". Укрите разтуриха договора. Скоро в Казан направиха по-добри мотори. С други думи - прыднаха им на ***!а с Поднебесната нещата вървят добре - вече има негласен военен съюз. Всеки китайски офицер е чел Сун Цзъ и Лао Цзъ.
35
5
 
2
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Ама разбира се, че всеки благородник и майстор служи на народа си и господаря си. Това го отличава от простолюдието, което си мисли, че да препродава банани с огромна надценка, за да живее в кич го прави свободно.
34
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента има 25 хилядна войска във Вашингтон.Американската власт стреля срещу собствения си народ и уби 5 души, арестува протестиращи.Те пак правят пропаганда срещу Русия.
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германия прати новият Ленин да прави революция в Русия. Навални ще вземе властта, ще даде Русия на концесия на Запада, ще върне Крим на САЩ и НАТО, ще разпадне Руската федерация.
32
1
 
3
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Научно-техническото сътрудничество между Русия и Китай освен върху енергетика (включително водород) се фокусира върху такива сфери като цифрови технологии, интелигентни транспортни системи, обработка на големи масиви данни, изкуствен интелект, зелено земеделие, биомедицина и биомедицинско инженерство. Нобелови награди не им треат.
31
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Да бъдем откровени!Ехааа, все някакви "оправдания", обаче блатото не престава да прави зулуми, за да има "оправдания". Егати съвпадението. А дали пък не е верно заради зулумите, а?
30
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГосТТоя па. Китай и в момента дуе мускули в Жълто море. Не били водели, аббеееееей, тва червените си мислите, че сте в пустинята.Такива като теб сте ясни, намерили сте си поредния господар: червените без господар не могат.