Евродепутати искат нови санкции срещу Русия заради Навални

Всички групи осъдиха ареста на руския опозиционер
19 яну 2021 18:35, Красимир Ангелов
83
Евродепутати искат нови санкции срещу Русия заради Навални
Снимка: БГНЕС

Мнозинството в Европейския парламент поиска днес ЕС да разшири санкциите срещу Русия заради случая с Алексей Навални, съобщава БТА.

Европейската народна партия (ЕНП) осъди задържането на Навални при връщането му преди дни в Русия и определи действията на Москва като нарушение на международното право и на руската конституция. Социалистите и демократите определиха последното задържане на Навални като неприемливо и отбелязаха, че виновниците за задържането му трябва да понесат санкции.

Още по темата
Групата "Обнови Европа" заяви, че ЕС трябва да бъде единен за санкциите срещу Москва, включително в областта на енергетиката. Според групата "Идентичност и демокрация" събитията с Навални са неприемливи.

Групата на Зелените заяви, че Навални е един от руските герои, както и семейството му. Парламентарната група призова за спиране на разширението на газопровода "Северен поток".

Европейските консерватори и реформатори отбелязаха, че Русия използва химическо оръжие срещу собствените си граждани. Тази група призова за международно разследване на отравянето на Навални и за прилагане на санкции за нарушаване на човешките му права.

Левите определиха лишаването на Навални от свобода като нечовешка постъпка. Поведението на Русия е заплаха за сигурността на ЕС, обобщиха от тази политическа сила.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 9Кви "закони" в блатото бе? :)))Те арестуваха хора, които бяха отишли да го посрещат, "предупредиха" ги да не правят демонстрации, арестуваха го без адвокат, съдиха го в някакъв участък без свидетели и ще го опандизят без никой да може да види защо, тия за "закони" ми говорят.:)))
8
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГосТГрещка другарю - на диктатора в Кремъл не му дреме: всички негативи ги отнася народа, който мизерства отново. Той затова Навални каза, че докато не започнат да гонят яхтите на олигарсите от пристанищата в Монте Карло, нищо няма да стане.
7
5
 
8
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
лецемери и двуличници ,затвори ли си собственото население ,като каторжници с вечерни часове ,тръгнали да Русия да търсят треските!ЕС няма моралното право да съществува!
6
4
 
1
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Предполагам Радев споделя мнението на Макрон. Хахаха
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Накрая ще взема да се свържа с руснаците за да осветлим унищожението на хора в ЕС .Русия трябва също да въведе санкции за ,,демократичните убийства ,, на хора от ЕС и неговите съдилища . Които не дават важни кадри с които да си защитиш живота от ,,душман ,, с власт да унищожава еднолично хора.
4
6
 
9
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Калинките май не разбраха,че на велика Русия изобщо не им дреме за техните санкции хахахаха. това че този навални е демократ не означава че е над законите ве.
3
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шапка му свалям! Без да прави нищо особено, вече половин година занимава света със себе си.
2
9
 
4
 
! Отговори
Любопитен преди 3 години
А нашият уважаван президент Румен Радев има ли мнение по въпроса?
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изключване от SWIFT, незабавно!С декларации ефектът ще е нулев.