Евродепутати искат нови санкции срещу Русия заради Навални

Всички групи осъдиха ареста на руския опозиционер
19 яну 2021 18:35, Красимир Ангелов
83
Евродепутати искат нови санкции срещу Русия заради Навални
Снимка: БГНЕС

Мнозинството в Европейския парламент поиска днес ЕС да разшири санкциите срещу Русия заради случая с Алексей Навални, съобщава БТА.

Европейската народна партия (ЕНП) осъди задържането на Навални при връщането му преди дни в Русия и определи действията на Москва като нарушение на международното право и на руската конституция. Социалистите и демократите определиха последното задържане на Навални като неприемливо и отбелязаха, че виновниците за задържането му трябва да понесат санкции.

Още по темата
Групата "Обнови Европа" заяви, че ЕС трябва да бъде единен за санкциите срещу Москва, включително в областта на енергетиката. Според групата "Идентичност и демокрация" събитията с Навални са неприемливи.

Групата на Зелените заяви, че Навални е един от руските герои, както и семейството му. Парламентарната група призова за спиране на разширението на газопровода "Северен поток".

Европейските консерватори и реформатори отбелязаха, че Русия използва химическо оръжие срещу собствените си граждани. Тази група призова за международно разследване на отравянето на Навални и за прилагане на санкции за нарушаване на човешките му права.

Левите определиха лишаването на Навални от свобода като нечовешка постъпка. Поведението на Русия е заплаха за сигурността на ЕС, обобщиха от тази политическа сила.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
0
 
! Отговори
76 до 75 преди 3 години
..оборудват всички Су-57, ще модернизират страшилището Су-35 с този двигател. За експорт и дума няма да стане! Този "движок" им дава предимство поне за 10 години! Русия не зависи само от износ на въглеводороди, момченце излъгано! Русия е 1 в износа на зърно, деликатесни риби, раци и хайвер, водка, владее китайския пазар за сладкиши и бонбони, изнася дървесина, редки метали, технологии, на второ място е по износ на оръжие. И понеже е много на север, разбира се внася плодове и зеленчуци, където
68
1
 
0
 
! Отговори
До анонимен 75 преди 3 години
Другарю, този път случи като с пръст в рядко. Този двигател е минал всички проби и вече е на конвейера. Летял е на Су-57 и първите серии ще са за този самолет. Дава му абсолютно предимство пред всички съществуващи изтребители - отсъствие на топлинна следа, свръхманевреност, далечина на бойния полет. И още нещо - пилотът може да угаси двигателя, самолетът да "висне" и започне да пада, става "невидим" и да бъде запален безпроблемно във всеки момент! Разбра ли нещо с микроцефалчето? След като
67
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До анонимен 70/74Другари, знаете ли защо всичките ви разработки са "секретни" и "изделия": щото не са истински и ако бяха пробвали да ги приложат някъде щеше да лъсне истината. Затова си остават на ниво "секретни" и "разработки".Ако руснаците имаха "недостижим" двигател щяха да излязат на пазара на двигатели и да избият конкуренцията. Хем щяха да мръднат от пълната зависимост на икономиката иим от износ на природни ресурси.
66
1
 
0
 
! Отговори
До анонимен 70 преди 3 години
Пак трябва да просвещавам тъъъпаците! В руската номенклатура има шифър "изделие ХХХ". Когато минат всички изпитания и формалности, получава официалното си название. Въпросният двигател има 15-20% по-добри показатели от недостигнатия още от нито една западна индустрия АЛ-41. Този двигател е с плазмено запалване, което му осигурява такова пълно изгаряне на горивото, че освен икономия, самолетът почти не оставя топлинна следа - това, по което се насочват повечето ракети.Двигателят може да бъде изк
65
3
 
1
 
! Отговори
До анонимен 67 преди 3 години
До Анонимен 67Приятелю, това, което някакво *** пробутва като "голям познавач на руската литература", е събирано от години и съм го чел многократно! Този *** хал хабер си няма от цитираните автори, не е прочел и една книга от тях. За разлика от мен, ще кажа скромно! Защо не каже пророчеството на Федор Михайлович за нас? Чаадаев е ненамираем, Булгаков е кристално ясен - съветомразец, оттам и тези дрънканици на иначе великия талант. Живял съм 6 години в Русия и знам, какви бунтари са!
64
2
 
2
 
! Отговори
Ахмед преди 3 години
А кво стана с Джулиан Асандж. Санкции там ще има ли или за другите може всички своеволия?
63
3
 
2
 
! Отговори
Да се знае и помни! преди 3 години
Но хората, които са унищожили Полша, Малорусия и Бесарабия, не искат да слушат. Турили един път те намерение да правят от България Задунайска Губерния, нищо свято не ги спира. Всяко тържество на България е смърт за Русия, пишеше в един брой на Русь покойний екзалтиран славянофил Аксаков, Георги С. Раковски
62
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 68Айде пак за "изделие" :))))Абе другари, не разбрахте ли, че тая дума в руския идва от "из-дялквам". Горе долу това е нивото на технологията и при това из-делие :)))))А на руснаците пак злия запад име. виновен, нищо че май без него даже и тая барака, който никой не ще е нямало да я има.
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 66То червения мозък и на черното казва бяло, тъй че не ме учудва, че думите на един руски интелектуалец за това каква дупка е блатото ги "четете" така че по-малко да ви боли.
60
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 52На Боинг колко самолета му стоят на земята, защото никой не ги ще? Нямам намерение да ти обяснявам историята със Суперджет и мръснишката роля на западни компании в тази история. Ще ти кажа, че руснаците направиха по-добри двигатели от тези на P&W, GE и R-R! Казват се ПД-14 - ПД-35. А с "изделие 30" са на две обиколки пред всички в изтребителната авиация. ПД-35 ще слагат на руско-китайския широкофюзелажен гигант CR-93.Боинг какво ще правят, ако руснаците им спрат вноса на титан.
59
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като чета тука разните "коментари", прави измамно впечатление, като че ли народа е чел руските класици!!!!! Ха-ха-ха-ха-ха-ха............не знам откъде са изтипосали "опорните точки", но че почитателите на тези, които освен "Винету" НИЩО ДРУГО НЕ СА ЧЕЛИ..... ИЗВИНЕТЕ, ЩЕШЕ ДЕ Е СМЕШНО, АКО НЕ Е ТОЛКОВА ТЪЖНО! Да, ситуацията е клоунска, но никак не е смешна!
58
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 65Чете се правилно така:Главното предназначение на Русия е да покаже на целия свят КАК ТРЯБВА ДА СЕ ВЪЗРАЖДА, ДА ПОБЕЖДАВА И ДА ЖИВЕЕ ВЕЧНО човешкото същество - културно, природно-естественно, емоционално и духовно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Слава Богу че има такъв пример - матушка Рус!!!!
57
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До анонимен 37Чаадаев:"Единственото предназначение на Русия е да покаже на целият свят как не трябва да се живее и какво не трябва да се прави".
56
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До анонимен 37Пушкин за руския народ : "Народ безразличен към най-малкия дълг, към най-малката справедливост, към най-малката истина, народ, който не признава човешкото достойнство, не признава като цяло нито свободния човек, нито свободната мисъл
55
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До анонимен 37Достоевски за руснаците "Народ, който блуждае по Европа и търси какво още може да разруши и унищожи само заради развлечението .
54
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До анонимен 37Тургенев Руснакът е най-големият и най-нагъл лъжец в целия свят."
53
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До анонимен 37А. П. Чехов Пиянството, неграмотността, тъпoтaтa и ограничеността на руснака изостанал отЕвропа с двеста години, връзващ и до днес не съвсем уверено гащите си, за пореден път показва, че с него не трябва да се дружи, защото той разглежда дружбата като слабост.
52
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До анонимен 37Иван Шмельов за руския народ : Народ, който ненавижда свободата, обожава робството, обича веригите на своите ръце и нозе, мръсен физически и морално...е готов във всеки момент да гнети всичко и навсякъде.
51
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До анонимен 37Каква "золотая", по-скоро Зло-тая. Империята на злото.Ето мнението на руската интелигенция за "золотая"Михаил Булгаков за руския народ : Не сме народ, а скотове, наглеци, дива орда от душегубци и злодеи.
50
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГосТИскам да кажа, че НЕ произведоха ваксина.Това за това кой какво "може" във фантазиите на червените го знаем от десетилетия.