Небивало от Втората световна война: Вечерен час в Нидерландия

Локдаунът ще остане в сила поне до 9 февруари
20 яну 2021 13:48, Елка Василева
22
Небивало от Втората световна война: Вечерен час в Нидерландия
Снимка: архив, БГНЕС

Правителството на Нидерландия се подготвя да въведе първия вечерен час на национално ниво от времето на Втората световна война в опит да ограничи разпространението на нови коронавирусни мутации в страната, предаде Ройтерс.

С вечерния час хората ще могат да напускат домовете си само при крайна необходимост от 20,30 часа до 4,30 сутринта. Мярката ще важи от петък вечерта.

Училища и магазини за несъществени стоки са затворени от средата на декември, а два месеца по-рано работа спряха работа барове и ресторанти.

Още по темата

Локдаунът ще остане в сила поне до 9 февруари, съобщи миналата седмица премиерът Марк Рюте.

Въвеждането на първи вечерен час в Холандия от времето на Втората световна война е много спорно и различни политически партии вече обявиха, че няма да го подкрепят.

Окончателното решение се очаква по-късно днес, предаде БНР.

След това кабинетът ще търси подкрепата на депутатите за мерките в парламентарен дебат.

Вечерният час обаче може да бъде наложен без подкрепата на опозиционните партии.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора ..не мога да разбера...или ..може би не съм добре,което е присъщо за Холандия.Как може на първата вълна ...да сме едва ли не единствените в света без маски и ред...и правехме ,каквото искаме .....А,сега нищо не работи ....освен нас обикновенните хорица...Защо ....е тоя цирк ...с тоя вечерен час.Моя баща е бивш Военен служил на страната си....аз неговите правила на 13 год не спазвах...че сега ....Аз уважавам себе си и принципите ми.Живота е един.Бог е дал една душа....ако не я гледате добре
16
0
 
3
 
! Отговори
Онан преди 3 години
Важното е да не забраняват порнягата .... че ако не погаля делфина 2-3 пъти днеска и ставам нервен :)
15
4
 
10
 
! Отговори
Bond преди 3 години
Вирусът от прилепа-вампир се появил и в Холандия. Затова въвеждат вечерен час, защото вилнее само през нощта. През деня спинка.Баси мозАците!!!
14
2
 
28
 
! Отговори
До 1234 преди 3 години
Напротив, протестират нидерландците, и то редовно.Само че по бг-новините не пускат протестите, а нали нашенското гражданство основно от там се информирате - кой ще му носи паша, кой ще го боде с игли, кой и кога ще го скопява и накрая - кой и кога ще му тегли ножа. Но то и тогава ще е в телешки възторг!
13
0
 
16
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Прекалено много СО2 произвеждате като скачате по улиците и за децата на Бил Гейтс и за внуците на Бойко Борисов няма да остане. Дишате им въздуха, а не сте толкова специални като тях. Ше седите мирно и нема много да мърдате! А, да, забравих - на децата ВИ няма да позволят да се възпроизвеждат и да тровят атмосферата с гадните ВИ внучета!
12
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само не ми е ясно, какво помагат вечерните часове, при положение че заведенията са затворени. Единственото което ми идва наум е да се пресира и притиска психически народонаселението допълнително. Сакаш останалите ограничения са му малко. Същите безумия са затварянет на паркове и площи на открито.
11
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
там вечерен час тук Бокича мисли за електорратта и кръчмите му
10
3
 
26
 
! Отговори
славянин преди 3 години
При един тотален бойкот вечерният час увяхва като препикано мушкато! Точно когато започва вечерния час всички масово излизат на улиците!
9
5
 
31
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Щом холандците не протестират значи са съгласни. Светът върви към катастрофа, климатична здравна и социална
8
16
 
7
 
! Отговори
Мутафчийски преди 3 години
Много правилно решение! Сега като почнат вечер по- рано да си лягат да спинкат, коронавируса ще отпусне хватката си и ще спре да се разпространява! Освен това имунната система има нужда от сън нощем за да е силна и ефективна! Доказано от института Роберт Кох-Германия!
7
2
 
24
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Много скоро, ще има яки граждански войни по запада, глобалистите за това вкараха докторите и инженерите харабески, надяват се да ги бранят от народната лИбоФ...
6
3
 
34
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Готви се нещо по голямо това е дресировка. Нешо като 89г , 1944 ит.н. Само че сега ще е за целия западен свят. Изтока още не са му намерили цаката
5
3
 
25
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Аз разбирам да се въведе в нас където дребните апаши бачкат предимно нощем, ама в държава като Холандия да въвеждат, заради корона е несериозно.При положение, че 90% от хората спят през нощта е много по безопасно от мед.гкеднна точка. Ако толкова са се загрижили за хората да затворят нощните заведения, но да ги държат вкъщи като затворници си е фашизъм.
4
3
 
50
 
! Отговори
Тцъ Тцъ преди 3 години
Имам чувството че там някъде има мозъчен център който дава нареждания тези *** простотии да се въвеждат в различните страни. Едва ли човек с 2 гр. акъл в главата ще приеме че нощем короната е по-заразна отколкото да речем по обед. Единственият ефект на тази мярка е да смаже психиката на хората, да ги наплаши и да ги подчини. Както в казармата или в панделката.
3
3
 
31
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Дресират ни като куче, с локдаун без, с час без две три седмици месец инт.н. Докато държавата и глобализма не вземат властта окончателно и не се приключи с демокрацията. Слвдваща стъпка военно положение, всички на субсидии но ще си стоим вкъщи
2
3
 
41
 
! Отговори
Булшит преди 3 години
Глобалистите превърнаха Европа в конц. лагер. Какво общо има ковид и вечерен час? Мерките не са медицински, а фашистки.
1
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пожелавам ви народа да ви помете, бок*уци.