ЕС се готви за нови пандемии с програма за биозащита

Фон дер Лайен призова за изпълнение на договорите за ваксини
26 яну 2021 15:37, Елка Василева
34
 ЕС се готви за нови пандемии с програма за биозащита
Снимка: БГНЕС

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен очерта днес пред Световния икономически форум пряка връзка между измененията в околната среда и появата на нови болести.

Тя съобщи, че ЕК подготвя постоянна програма за биозащита, за да може ЕС да бъде готов за следващи пандемии, включително с търсенето на ваксини.

Фон дер Лайен призова производителите на ваксини срещу COVID-19 да изпълнят сключените договори с ЕС и отбеляза, че европейският бюджет им е осигурил милиарди евроq още преди техните препарати да получат одобрение.

Целта бе да допринесем за създаването на общочовешко благо, поясни тя. По нейните думи съвместните усилия в търсенето на ваксините са пример за бъдещето на международното сътрудничество.

Още по темата

Фон дер Лайен посочи, че пандемията е ускорила цифровизацията, но обърна внимание на тъмната страна на интернет и необходимостта за разширяване на законодателството в тази посока.

Икономическите правила, по които се водят социалните медии, изяждат тъканта на нашето общество, фалшивите новини се разпространяват шест пъти по-бързо от истинските, допълни тя.

По нейните думи в днешния свят крайните мнения звучат най-силно, а похватите на онлайн платформите се отразяват на демокрацията, качеството на информацията и бизнеса. Трябва да можем да сдържаме огромната сила на големите онлайн дружества, призова Фон дер Лайен.

Независимо колко примамливо бе да се спре достъпът на Доналд Тръмп до Туитър, подобна сериозна намеса в свободата на изразяване не може да се основава само на решението на въпросната фирма. Трябва да има закон за подобни действия с толкова широки последици, добави тя.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
6
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Защитата е да плащате по_високи заплати. Аз се защитавам само с биозащита__ ям каквото трябва.
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тая като всички брюкселски лентяи залудо хаби тоалетната хартия.
3
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на снимката ли така е излязла ,но ми се струва ,че очите и са с цепки вместо зеници,като на змиите и гущерите.Да понякога рептилите не могат да се контролират и за секунда си показват истинската същност.Тук Урсула стъпи накриво и се разбра ,че от семейството на стария гущер Со.рос!
2
0
 
23
 
! Отговори
Хи хи преди 3 години
Понеже успешно се справи със сегашната, започва борба със следващите пандемии. Това безкрайно кудкудякане в еврококошарника става все по досадно.
1
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мдааа нови пандемии,това е бизнеса на 21 век.Забиха слух на света с един вирус и сега са подготвили още нови.''МАСКИ ГОРЕ!''Ще мълчите не ами и бой ще ядете!Освен това ще ви стрижат и каквито пари изкарате ще ви ги прибират за лекарства ваксини и други каквито се сетите!Маските са за да мълчите!