Българка в Нидерландия за размириците срещу мерките

Много от хулиганите вече са задържани, разказа Елица Йорданова
27 яну 2021 10:32, Ния Христова
43
 
Напрежението вече от дни е обхванало Нидерландия заради затягането на противоепидемичните мерки и въвеждането на вечерен час в. На този фон държавата продължава да обмисля по-строги ограничения за овладяване на пандемията.
 
"За съжаление това, което се случва в Нидерландия, не е никак приятно. То не беше целта на протестиращите хора. В много градове продължават размириците. Полицията си върши работата много добре. Много от хулиганите вече са задържани", разказа Елица Йорданова, създател на Първо българско училище "АБВ" в Амстердам в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Йорданова предполага, че истинската цел на протестиращите е била да просто да изразят недоволството си от мерките, което е демократично право.
 
"Както навсякъде по света обаче има група хора, която няма цел и интерес, просто иска да използва ситуацията. Това са предимно млади хора. Медалът има 2 страни. Много неприятна е обстановката, в която живеем. Тези млади хора нямат никакъв отдушник. Никой не оправдава това, което се случва, но трябва да им обърнем повече внимание", коментира сънародничката ни.
 
Тя е на мнение, че проблемът всъщност не е вечерният час, а това, че повечето хора не са убедени, че наложения вечерен час ще има ефект върху броя на заразените.
 
С вечерния час хората ще могат да напускат домовете си само при крайна необходимост от 21:00 ч. до 4:30 ч.
 
"Повечето хора не са доволни, но го приеха. Има страшно много проверки, много глобени още в първите дни на въвеждането", допълни българката.
 
Йорданова коментира, че в Нидерландия мерките се спазват и донякъде това е следствие на доверието в правителството, което липсвало у нас.
 
"Тук помощта за хората, които имат собствен бизнес, е просто неимоверна. Ситуацията е различна", категорична бе тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Търсете из нета на английски - има много видео и фотоси с реално съдържание. Протестите в Нидерландия са силни и многочислени. И са с ясна цел - против ограбването на човешки права. Затова се палят точно лаборатории за тестване - с показна цел. Хората са наясно какво искат. Не се оставяйте да ви лъжат тук. Четете на английски, немски и руски.
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Йорданова предполага, че истинската цел на протестиращите е била да просто да изразят недоволството си от мерките, което е демократично право."Истината е точно тази - протестират всякакви хора, граждани, за правата си. Не, както ви лъжат нашите медии и ДВ специално - това не са нито ултраси, нито неофашисти, нито футболни хулигани. Всички са нормални хора, на различна възраст и си защитават правата. Това не са ви наведените южноевропейци. Даже Испания е в протести. И Дания. И Германия.
29
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рано или късно целия свят ще станат хулигани и ще премажат шепата джендари които се опитват да заробят хората.
28
4
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
нали правителството подаде оставка срещу кого протестират
27
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даааа, разбираме че вируса е много стриктен в поведението си - излиза само вечер, в интервала 23:00 - 05:00. Затова мъдрите ръководители на Нидерландия налагат този вечерен час!И във Франция, разбира се, има вечерен час, но там не са толкова мъдри руководителите - не си преименуваха държавата!
26
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Христоооо Май си от ония където не хапват свинско, че така се палиш.Браниш събратята от мирната религия.Снимки има много. Поразрови се из холандските новинарски страници и ще ги видиш. А ,че работата си е за протест спор няма. На никой не му се живее по този начин. Търпението прелива
25
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Термина хулиган е много интересен в държава в която пушенето на трева е организирано в "кофи шопове" и проституцията легална.
24
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
този афроамериканеца Флойд дето го убиха стана по-известен и от Пинк Флойд!
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всеки който пристига във Варна с влака ,преди гарата го посреща планина от бок-луц-и.Справка там е Максуда.Тази от снимката сигурно е от там.
22
4
 
15
 
! Отговори
Demonaz преди 3 години
В африканските щати блм са борци за свобода,а в Холандия са хулигани така ли ? Брей,че двоен стандарт. Хи-хи!
21
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 25Когато такива свободолюбиви дойдат да громят твоя магазин или къща, тогава ще видим къде ще ходиш.У лево ли, у десно ли?И каква песен ще пееш?
20
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой е хулиган-този, който е разбрал, че се опитват да му сложат хомота ли? Айде у лево, псевдо драскачи, и лицемери.
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Тук помощта за хората, които имат собствен бизнес, е просто неимоверна. Ситуацията е различна", категорична бе тя."Обърнете внимание на последното изречение, моля!
18
2
 
26
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Ако тази ситиация продължи още 2 г което е реалистични, множеството фактори които сега се натрупват ще доведат до множество революции или хиперинфлация, която както знаем от Хитлер, пак води до смяна на системата. Низбежна промяна, за да се отървем от глобализма
17
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аре глупости, чак пък размирици. Група хулигани обират магазини ама взимат всичко освен свинското. Що ли тъй правят холандците?
16
4
 
13
 
! Отговори
Тези в Холанд преди 3 години
Гледат от Беларус --Лукашенко им е идол ! Тайно всички ЕС политици искат да са , поне едно мъничкоо путинче в краен случай лукашенковче..
15
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, я марш от тук с тази българка, бе драскачи...
14
0
 
43
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Хулигани в Холандия и САЩ, а в Русия и Беларус борци за демокрация.
13
0
 
14
 
! Отговори
Преди изборите обе-- преди 3 години
--щават едно ,печелят ги и започват да затварят и правят каквото им е угодно ,вадят полицията и ако някой излезе срещу тях е терорист и се позовават на това ,че били избрани със законно мнозинство и няма сваляне ---каквото и да правят ! па ,ако ще и един човек в държавата да не им е останал привърженик.? Аз тези врътки въобще не ги виждам като демокрация ,ами начин да измамиш народа ...Не можеш да се позоваваш на избори в които си говорил и лъгал ....
12
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-***.ото е, че у нас все се дава думата на такива с робски манталитет да ни убеждават как "добрата" власт се грижи за хората.