В Германия очакват недостиг на ваксини поне още 10 седмици

И "АстраЗенека", и "Пфайзер" намаляват бройките
28 яну 2021 13:22, Елка Василева
6
В Германия очакват недостиг на ваксини поне още 10 седмици
Снимка: архив, БГНЕС

Германският здравен министър Йенс Шпан заяви, че страната очаква да има недостиг на ваксини срещу COVID-19 в продължение на поне още 10 седмици, тоест поне до април.

В поредица от публикации в Тwitter Йенс Шпан предложи федералните и държавните служители на страната да проведат конференция с експерти и фармацевтични компании по въпроса за производството на ваксини в опит да подобрят процеса и разпределението им през този период.

Още по темата

"На тази среща на върха на федералните и регионалните правителства ще говорим за ситуацията, целите и пътя напред, така че Европа да получи справедливия си дял от ваксини", посочи още той.

В четвъртък най-продаваният в Германия вестник "Билд" определи проблемите около набавянето на достатъчно ваксини като "скандал".
Преди седмица германските медии съобщиха, че компанията "АстраЗенека" е заявила пред Европейския съюз, че ще отнеме повече време от очакваното, за да достави планирания брой дози ваксини на блока, подчертавайки, че поръчаните от Берлин 56,5 милиона дози ще бъдат значително намалени като бройка, припомня БНР.

"Пфайзер" също каза на властите в Германия, че се сблъсква с някои проблеми и ще забави доставките на COVID ваксини за страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На това в маркетинга му викат Ефект на недостига или Scarcity effect.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова трябва собствено производство - Америка - Пфайзер и Модерна, Русия - Спутник, Англия - Астра Зенека, Китай - Синовак. ЕС - нищо! Това е положението. Тръмп дори явно искаше да купи всичко за Америка.
4
0
 
10
 
! Отговори
Bili преди 3 години
Дори СЗО го казаха..."няма нужда да популяризираме ваксините, просто ще кажем че няма за всички...хаха..."
3
2
 
10
 
! Отговори
Bili преди 3 години
Тоя трик го знаем - има недостиг и хората почват да се бутат да се ваксинират...да не свърши...Тва сме го играли вече, дайте нещо ново.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами той грипа ще затихне след Великден и без ваксините ви..некадърници
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
от едната крайност до другата крайност. от заклеймяване до недостиг.Първата реакция към ваксините бе силно критична и негативна. След това като минаха първите ваксинации и не се оправдаха конспиративните теории сега хората отидоха в другата крайност.