Британски компании замислят да прехвърлят дейности в страни в ЕС

Това може да е драматично изтичане на инвестиции и работни места
1 фев 2021 15:48, Петя Славова
19
Британски компании замислят да прехвърлят дейности в страни в ЕС
Снимка: БГНЕС

Стотици британски компании могат да прехвърлят дейности в страни в ЕС, което се очертава да бъде драматично изтичане на инвестиции и работни места, предава БНР.

До 1 януари, пише изданието, само в Холандия около 500 компании, повечето от които британско притежание или базирани в Обединеното кралство с чуждестранни собственици, вече са задействали процедури за разкриване на клонове, депа или складове, поради причини, свързани с Brexit.

Още по темата

От официалното напускане на ЕС броят на такива компании с поглед към ЕС продължава да расте. Министърът на икономиката на Австрия Маргарет Шрамбок е цитирана от вестника, че постъпленията от британски компании за преместване в нейната страна са се увеличили три пъти.

Шрамбок обяснява тенденцията с простата причина, че за да продължаваш да си успешен на пазара на Европа е по-добре да си вътре в него.

Данни за изнасяне на фирми има и от Белгия. Големият производител на сирене "Чедър" Саймън Спърел пък обяви, че ще инвестира 1 млн. паунда в клон във Франция.

В предишния си брой "Обзървър" съобщи, че служители на Министерството за международна търговия съветват бизнесите да постъпват точно по този начин – като инвестират в Европа, за да оцелеят.

„Обзървър“ заключава, че докато правителството се опитва да омаловажава тревогите на бизнеса от новите търговски бариери в резултат на напускането на общия пазар и митническия съюз, то прехвърлянето от компаниите на части от тяхната дейност в Европа, означава загуба на работни места, икономическа дейност и данъчни постъпления у дома и заплашва да се превърне истинска криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да се оправят сами, никой в ЕС вече не му пука за британците и техните проблеми, които сами си създадоха. Фарадж и Джонсън да питат къде е по-добрия стандарт на живот след ЕС, нали това беше зора да излязат.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще прехвърлят, щот са тарикати и имат пари.Всеки си прави неговата сметка. Кво мрънкяте?
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ти рупаш и камъните на които са подпрени ламарините......Абе вижда се пределно ясно кой какво и по колко рупа! Голът е в българската врата!
10
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Да бе, само където най бедния англичанин е на ниво заможен българин! Абе вие още рупате ламарините с чушките!"А ти рупаш и камъните на които са подпрени ламарините.
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Досега Борис Джонсън маймуткаше британците че като напуснат ЕС и всеки ще полочува двойно по дебели пачки с паунди. Сега да се оплакват на него като оголеят и обусеят. То ако беше по хубаво да си самостоятелен нямаше да има зеленчукови пазари, хипермаркети и молове. Всеки щеше да продава пред дома си.Да бе, само където най бедния англичанин е на ниво заможен българин! Абе вие още рупате ламарините с чушките! :)))))))
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма такава внушителна опасност! Даже обратното!
7
3
 
7
 
! Отговори
До Христо преди 3 години
Те не са ли англо-холандска компания? Голям си разбирател. .
6
17
 
5
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Почакайте 2 г да видите какво ще стане с немската индустрия...... Англия 5 г й губиха времето немците .... За назидание на всички желаеши да излязат от казана
5
2
 
13
 
! Отговори
Все недоразбрал преди 3 години
Абе к'во стана с ирландско-ирландската граница?!?
4
3
 
1
 
! Отговори
Няма проблем преди 3 години
Там приемат всичко толерантно!
3
15
 
5
 
! Отговори
Българина преди 3 години
Всеки момент ще обявят офшорната зона и ще посрещнат новите попълнения от Х К и Индия... Това е първоначалната реакция. Бъдешето е извън скапания ЕС
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми ше разберат диабетиците, че вече не са цар на света ....
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не думай ...