Без барове в Дубай и ски във Франция поне още месец

Броят на новозаразените и починалите от COVID-19 нарастват постоянно
3 фев 2021 07:30,
7
Без барове в Дубай и ски във Франция поне още месец
Снимка: БГНЕС

Ски лифтовете на Франция ще останат затворени поне още един месец, предаде "Евронюз". "Развитието на ситуацията със заразата не ни позволява на този етап да пуснем отново лифтовете", съобщиха от кабинета на френския премиер Жан Кастекс.

Ски съоръженията са затворени от началото на сезона заради мерките срещу пандемията. Някои отрасли от индустрията, които разчитат на зимния туризъм, като магазините за ски оборудване, ще имат право на финансова помощ.

Във Франция броят на новозаразените, хоспитализираните и на смъртните случаи от COVID-19 нарастват постоянно през последните седмици.

Много лекари призовават за нов строг локдаун в цялата страна, както в други европейски държави.

Емирство Дубай пък, което е една от най-популярните туристически дестинации, обяви, че затваря баровете си до края на февруари заради увеличение на случаите на заразяване с коронавирус, предаде Франс прес.

Новата мярка била в отговор на зачестяващите нарушения на предпазните мерки.

Властите въведоха и други ограничителни мерки като намаляване наполовина на броя на хората, които могат да присъстват в затворени помещения като киносалони и спортни зали. Хотелите, басейните и частните плажове ще продължат да работят със 70% от капацитета си. Същото се отнася и за търговските центрове.

Ресторантите и кафенетата са задължени да затварят в 1,00 ч след полунощ. Дубай се опитва да остане отворен за чуждестранните туристи, отбелязва Франс прес. 1/5 от населението му вече е ваксинирано.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Телевизията основно се гледа ве. Айде кръгом марш на село.
6
5
 
2
 
! Отговори
А. преди 3 години
българските плъхчета изпълзяли и почнали да плюят по Дубай, за който са чували само пу тиливизура, но имат мнение. боже боже...
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За дубай ми беше много ценно и важно да зная...Моля направете специален раздел и за дубай и пускайте новини през 2 минути иначе някой ше пропусне безценните ви новини.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Закакво им е на хората да ходят в Дубай и да пълнят гушите на управляващите на откровено терористична страна. Да не забравяме кой винаги подкрепя Саудитска Арабия и кой купува оръжия от Америка наравно със Саудитските терористи
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой сака на бар да ходи в Италия и най-смешното е, че не можеш да си тръгнеш посред нощите оти има полицейски час цяла нощ трЕбва да къркаш.
2
0
 
10
 
! Отговори
Курвоазие19 преди 3 години
Добре ве, разбрахме. Няма да ходим на ски в Дубай и на бар във Франция.
1
0
 
9
 
! Отговори
Гербер преди 3 години
Баси, де ще харча народна пара сиа