Бебе на 6 месеца почина след кръщене в Румъния

Започва разследване по случая
4 фев 2021 08:35, Петя Славова
42
Бебе на 6 месеца почина след кръщене в Румъния
Снимка: Pixabay

Румънската прокуратура започна разследване по обвинения в непредумишлено убийство срещу свещеник от североизточния окръг Сучава, след като шестмесечно бебе почина след кръщене, съобщава сайтът Зиаре.

Малкият Юстин почина в понеделник, след като в неделя беше приет в критично състояние в окръжната болница в Сучава.

Бащата на детето обвини свещеника, че е предизвикал трагедията, потапяйки плачещото бебе в купела с вода по време на църковния ритуал, съобщава "Монитор".

Лекарите от спешното отделение заявиха, че по време на реанимационните маневри са извадили 110 милилитра вода от белите дробове на бебето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
6
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
А какво пречи родителите да са го удавили вечерта след кръщенето?
11
15
 
8
 
! Отговори
Право в целта преди 3 години
До АзимовПърво, Православието не е религия, а вяра, и второ, атеизмът е най-тежкото психическо заболяване. Напрактика няма невярващи хора, но вместо да вярват в Бог, повечето вярват в черни котки, червени конци, петък 13-ти и всякакви подобни суеверия и безумия.
10
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде да те потопят три пъти ревящ с пълен глас, да ти се напълнят дробовете с вода и да видим тогава. Това е удавяне. Жалко за детенцето. Невежеството до какво води.
9
16
 
3
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
От около две хиляди години в Православната църква кръщението се извършва с трикратно пълно потапяне във вода, като досега не знам да е имало смъртен случай. Бебето е свикнало с водата още от майчина утроба. Прието е децата да се кръщават след четиридесетия ден от раждането. Румънската и всички останали поместни църкви обаче не спазват каноните и кръщават по папски с обливане и поръсване, което е невалидно тайнство. Именно затова и се случват такива трагедии - за вразумление на всички нас.
8
8
 
13
 
! Отговори
Мкд преди 3 години
В падащия самолет няма атеисти.Иначе всички сме много "яки", ама като ни тръшне болест и берем душа.
7
2
 
8
 
! Отговори
до 2 преди 3 години
Ами не е задължително, нито нужно. Достатъчно е само краката и там с някакъв черпак (имаше си отделно име за него) да ти полеят главата. Иначе ако си 30 годишен дългуч как ще стане да се събереш вътре в тоя казан? После момчетата обикалят зад олтара след свещеника за разлика от момичетата (там не могат да влизат жени). Поне за православието е така. Румънците са православни като нас повечето на юг, а на север към Трансилвания са католици и там вече нямам идея как е. Ама едва ли ги давят в кофа..
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПри пневмония вода също се събира в белите дробове. И не е ли плакало детето цял ден след кръщението? То нямаше да може да диша, нито да спи.
5
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В какво обвиняват свещеника, в удавяне? Странно е цял ден да си се давил. Бебето е ангел на небето и не се знае какво Господ му е отредил. Кръстените деца стават ангели. Имало да става.
4
3
 
16
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Демек с две приказки - попа удави бебето :)))
3
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Див селянин. Малките деца не се потапят а с шепичка им се полива по челото малко вода и им се топват крачетата.Кръстени от глава до пети.
2
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали бързо ги потапят.
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Луда работа, главата защо е нужно да се потапя???