Бебе на 6 месеца почина след кръщене в Румъния

Започва разследване по случая
4 фев 2021 08:35, Петя Славова
42
Бебе на 6 месеца почина след кръщене в Румъния
Снимка: Pixabay

Румънската прокуратура започна разследване по обвинения в непредумишлено убийство срещу свещеник от североизточния окръг Сучава, след като шестмесечно бебе почина след кръщене, съобщава сайтът Зиаре.

Малкият Юстин почина в понеделник, след като в неделя беше приет в критично състояние в окръжната болница в Сучава.

Бащата на детето обвини свещеника, че е предизвикал трагедията, потапяйки плачещото бебе в купела с вода по време на църковния ритуал, съобщава "Монитор".

Лекарите от спешното отделение заявиха, че по време на реанимационните маневри са извадили 110 милилитра вода от белите дробове на бебето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Shark преди 3 години
До Обективен. Обясни ми за първородният грях? Какво представлява, откъде идва, кой го е измислил? Бог ли, светец ли някой, кой?
31
1
 
2
 
! Отговори
До 34 преди 3 години
В САЩ (и в цяла Америка) християнството е основна религия от векове, недей да пишеш глпости !
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първата работа на покровителите ви ( Соц-а, а сега САЩ ) е да дискриминират вярващите и религията. Със сатанизма, който изповядва правителстово в сянка и главнокомандващите на финансовата ни система това е разбераемо.
29
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неспособността да осъзнаеш идеята и необходимостта от религия и Бог, е присъща само на животните. Това е означава, че изобщо не осъзнаваш ценността на живота и не се възприемаш като субект. Религията е това, което държи хората в общество.
28
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Исус е кръстен на 30 години.. НЯма смисъл да кръщаваш деца, които не осъзнават религията.. Може би родителите са нямали какво да качват във Фейса и за това са го кръстили по-рано.
27
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Обективен 28Първородния грях е най-гнусарското нещо на абрахамовите религии. "роден си в дълг и трябва да го д..аш на поповете/имамите/равините, за спасението си"Просто показва патологичната жажда за власт над хората от страна на религията и нейните организатори. Ай сиктир, ако бога ще ме прави на чеверме, че не са ме полели с водица, независимо от това как съм си живял живота, значи не е бог, а а демон и напълно не заслужаващ ничие преклонение.
26
4
 
9
 
! Отговори
Шеф Манчев преди 3 години
Хора които вярват в детски приказки, са хора безвъзвратно подминати от прогреса. Освен това 95% от така наречените вярващи са абсолютни лицемери, които не са наясно с глупавата си религия, ами са просто пияниците обикалящи църка на възкресение или пияниците колещи прасе на рождество. Същите, които не са спазили ни 1 от заповедите на бога си. Атеист като мен е чел доста повече по темата, вероятно и за това съм атеист.
25
8
 
3
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
До НиколайНима не си чувал за първороден грях? И че само който се кръсти ще бъде спасен!
24
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 27Кръщаваш пълнолетен човек осъзнаващ своята вяра. Като забиеш едно бебе във водата, то нито разбира нито осъзнава защо. После като порасне му казваш - ти си християнин и точка. Това е подмолно.
23
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бебе на 6 м. не се кръщава. Най малко на 2-3 годинки----/-Разбира се, че се кръщава.
22
7
 
12
 
! Отговори
Николай преди 3 години
До СъветКръщението е за опрощаване на греховете.Кръщава се човек, който осъзнава какво прави.На 6 месечно бебе какви грехове се опрощават ?
21
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доколкото знам, имаше една истерия бебета да се учат да плуват, като директно ги пускат в басейна. Били свикнали с водата в майчината утроба и си имали инстинкт. Така и не разбрах вярно ли е и как въобще корема на жената е еквивалентен на басейн. Според мене и за джакузи не става. Аз лично не помня да съм плувал в майка ми - седях сгънат на 8.
20
9
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
До АзимовДа, религиозността е функция на суеверието и страха, но Православието не е религия, а вяра. Преди смъртта човек се пробужда и опомня, защото цял живот си въобразява, че е безсмъртен. Същото си мисли и докато е здрав и не вдигне 40 градуса температура. Именно поради това Бог праща болестите, за да се опомним и да Го потърсим преди смъртта. След смъртта покаяние няма.
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това с религиите е пълна ***
18
3
 
8
 
! Отговори
Азимов преди 3 години
"В падащия самолет няма атеисти"Именно това идва да покаже, че религиите са функция на страха. А не на логиката.
17
6
 
2
 
! Отговори
Право в целта преди 3 години
До Анонимен 20Православието не е религия. Не ние сме измислили това, в което вярваме. Религията е човешко движение, при което човекът може да вземе Бога и да си фантазира за Него. Навсякъде в Евангелието се говори за вяра, а не за религия. Господ е казал: "Твоята вяра те спаси" /Лука 7:50/, а не твоята религия те спаси. Църквата и свещенството са дадени от Бог, за да може човек да се ползва от тайнствата /кръщение, изповед, причастие и пр./ и да се спасява.
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Обективен 19Бебетата са способни да се удавят, защото не са риби. Особено ако пияното отче му е храснало главата в ръба на ваната преди да го забие в "светената" вода и да му свети масото.
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Право в целта 16"Първо, Православието не е религия, а вяра"Ако беше вярно нямаше да има храмове, духовници на заплата и книги със инструкции. Религия си е. Вярата няма нужда от горното
14
9
 
4
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
До Анонимен 15Бебетата имат инстинкт за самосъхранение и са свикнали с водата от майчина утроба. Няма случай в църковната история някой да се е удавил при кръщение. Не бъдете наивни.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сата НАТО 18Логиката, логиката пречи. Ама за по-подробни обяснения трябва да разполагаш със собствен инструментариум за да разбереш.