Чешки туристи в Банско в неведение за новите COVID мерки в Прага

От тази нощ Чешката република въвежда нови изискания за влизащите
4 фев 2021 19:10, Ния Христова
8
Чешки туристи в Банско в неведение за новите COVID мерки в Прага
Снимка: БГНЕС
От тази нощ Чешката република въвежда нови изисквания за влизащите в страната от рисковите държави, сред тях попада и България. В зимните курорти у нас има много чешки туристи, които не са запознати с новите правила, твърди Павел Новак от Чешкото национално радио, който е гост на Банско, предаде БНР.
 
Туристическият бизнес в Банско отчита ръст на чешките туристи този сезон. В планинския курорт е командирован и колегата от Чешкото национално радио Павел Новак. Според него много от сънародниците му, които са на индивидуална ваканция в Банско и Боровец, нямат информация за новите изисквания на здравните власти в Чехия. 
 
"От 00.00 часа на 5 февруари, пристигащите от България е необходимо предварително да попълнят и изпратят електронен Формуляр на пътуващия (Public Health Passenger Locator Form), както  и да представят  документ за PCR или антитгенен тест, направен не по-късно  от 24 часа преди пристигането".
 
Този срок досега бе 72 часа.
 
Новак подготвя предаване за българските зимни курорти и мерките за безопасност в тях.
 
В Банско се очаква и министърът на туризма Марияна Николова, която ще направи проверка в местата за настаняване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Велинов преди 3 години
Нормално е да има интерес от страна на чешките туристи все пак Банско е най-добрият ски курорт в цяла източна Европа. Освен това тази година за 10-ти юбилеен път Банско ще бъде домакин на стартове от Световната купа по ски с алпийска комбинация и слалом за мъже на 27 и 28 февруари.
6
0
 
0
 
! Отговори
Gorskio преди 3 години
Да ходят да се блъскат с румънците по пистите. Само къде се покри информацията за загиналият оня ден на Банско...
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пане Милиардер се посраль...
4
3
 
2
 
! Отговори
Една преди 3 години
Пак ни излагат пред чужденци. Преди да въведеш 24 часово изискване провери какъв капацитет има страната особено събота и неделя на много места отворени лаборатории няма. Много жалки и некадърни ходове на министъра на здравеопазването...за жалост резила е за държавата...
3
2
 
0
 
! Отговори
Gogogo преди 3 години
ПСР или антигенните тест?
2
0
 
10
 
! Отговори
Mangal'orian преди 3 години
И да имат информация чехите, все тая.За да е направен теста по-малко от 24 часа преди пристигането, трябва да го направят едва ли не на летището или часове преди полета. Малко лаборатории могат да вземат проби и да направят тестове на голяма група хора почти по едно и също време.В Банско, дали има лаборатория с такива възможности или ще трябва да се използва лаборатория в София? А, другите хора, кога?
1
2
 
11
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Ами защото не гледат брифингите на НОЩ. Ако ги гледаха щяха да узнаят че Прага вечр не съществува.