Снежна буря в Нидерландия за първи път от повече от 10 години

Северозападна Европа зъзне от студ
15
Снежна буря в Нидерландия за първи път от повече от 10 години
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Снежни бури връхлетяха Северозападна Европа и североизточната част на САЩ вчера.

Студен фронт премина над Северозападна Европа, която зъзне от студ, съобщи Франс прес.

Нидерландия бе връхлетяна от снежна буря за първи път от повече от 10 години. Страната и части от съседна Германия бяха покрити със сняг, който предизвика смущения в железопътния, въздушния и автомобилния транспорт.

Много хора в нидерландски и германски градове излязоха навън да карат шейна или да си играят със снега въпреки студеното време - термометрите показваха минус 5 градуса. Националната метеорологична агенция на Нидерландия издаде предупреждение за лошо време "червен код" в цялата страна вчера - нещо, което се случва изключително рядко. Снежната покривка беше между 5 и 10 сантиметра, но на места достигна до 30.

Над 80 автомобила са излезли от пътя в Нидерландия заради заледявания. Властите призоваха хората да избягват да шофират.

От другата страна на Северно море, Великобритания също бе затрупана от обилни снеговалежи, донесени от бурята Дарси, както бе наречен метеорологичният феномен от холандските синоптици. Скоростта на вятъра достигаше 90 километра в час.

Оттатък Атлантика, втора голяма снежна буря за една седмица премина над североизточната част на САЩ, покривайки региона със сняг, предаде Асошиейтед прес.

До снощи в райони в щатите Ню Йорк и Масачузетс вече се бе образувала около 30 сантиметра снежна покривка. В емблематичния Сентръл парк в Ню Йорк бяха натрупали над 10 сантиметра.
Прогнозите са да падне сняг и в столицата Вашингтон.

На 1 февруари снежна буря премина над американския Североизток, като на места натрупа над 60 сантиметра сняг. Тя доведе до отлагане на поставянето на ваксина срещу коронавирус на стотици хора в Ню Йорк и на други места.

Този път снеговалежът няма да доведе до затваряне на ваксинационни центрове в най-многолюдния град в САЩ, заяви кметът Бил де Блазио./БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: буряснягсащЕвропа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ся ко...
9
1
 
3
 
! Отговори
до 7-ми преди 3 години
Че то в Бг , щото не е същото - малко сняг , за който са предупредени и пълнят канавките .
8
0
 
2
 
! Отговори
Крета Лудото преди 3 години
Обливат ме топли вълни... Брюксел дава 1 000 000 000 000 евро за Зелена Сделка!
7
4
 
6
 
! Отговори
Max преди 3 години
В Нидерландия вали сняг веднъж на 2-3 години, но сутринта като отивах на работа видях, че дори и велоалеите бяха почистени и хората си отиваха на работа с колелетата.
6
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ех, тази "шайка на ГРОБ"! "Това се случва само в България"! "В Австрия и Германип не затварят пътища"! "На Запад пътищата не се заледяват"! "Водата се отича за 5минута"! "В Западна Европа няма свалачища и потопи"! "Това в Норвегия не било свлачище, а лавина"!!?? И т.н., и т.н. Давайте хейтъри, толупи и червени ***! Вие сте!
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"на 300км. от границата с Нидерландия"Явно реши да се похвалиш. Браво на тебе! Ама за виелица 300км са си бая разстояние. При тебе може и да е 26 градуса и там пак да вали и навява. Спомни си далечните времена за теб /преди няколко месеца като си беше в България/ как в София беше студено, пък на морето топло. За 300км.
4
0
 
4
 
! Отговори
Веско преди 3 години
До Анонимен 1300 км не са малко!
3
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми съвместно с ВВС можете синхронно да се гръмнете. Пълен фейк! Аз вярвам на очите си и на термометъра на терасата си. Нищо подобно няма!
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Намали тревата, педро!!!https://bbc/news/world-europe-55970665
1
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!Отдавна живея в Германия на около 300км. от границата с Нидерландия! В момента навън е +6 градуса - ходих да пуша на терасата. Преди 3 седмици падна един сантиметър сняг, и се стопи веднага. Незнам откъде вземате тези данни, вероятно откъдето вземате и данните за болните и починалите от коронавируса.