Задължителна 14-дневна карантина за влизащите в Словакия

Причината - южноафриканският вариант на коронавируса
11 фев 2021 12:00, Елка Василева
1
Задължителна 14-дневна карантина за влизащите в Словакия
Снимка: архив, БГНЕС

Хората, които пристигат в Словакия, ще трябва да останат 14 дни под задължителна карантина. Това ново изискване на словашките власти влиза в сила от понеделник, 15 февруари.

Причина за налагането на тази мярка е главно южноафриканският вариант на коронавируса, каза здравният министър Марек Крайчи.

Още по темата

Този вариант е засечен в съседна Австрия. Изключение от новото правило ще се прави за хората, които работят от другата страна на границата и пътуват, за да отидат на работа, предаде БТА. Те обаче трябва да представят отрицателен тест за вируса.

Словакия премина през първата вълна на пандемията по-леко от повечето страни в ЕС. От октомври миналата година обаче броят на заразените с коронавируса и смъртните случаи, доказано свързаните с COVID-19, драстично се увеличиха и експертите предупреждават за опасност от срив в здравната система.

До вчера заразените в страната с 5,5-милионно население от началото на пандемията бяха общо 269 000, а починалите - над 5500, което прави Словакия сега една от най-тежко засегнатите страни в Европа.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Точно тръгвах преди 3 години
За там Хаххахаха