Унгария планира да въведе ваксинационен паспорт

Той ще е за имунизираните и преболедувалите
12 фев 2021 19:00, Елка Василева
17
Унгария планира да въведе ваксинационен паспорт
Снимка: архив, БГНЕС

Унгария планира да въведе ваксинационен паспорт за хората, имунизирани срещу COVID-19.

Паспорт ще получават и тези, които докажат, че са преболедували вируса и имат антитела, предаде БНТ.

Още по темата

Ако това стане факт, Унгария ще е първата държава от ЕС въвела ваксинационен паспорт, а какви ще бъдат предимствата от притежаването му, предстои да стане ясно.

Будапеща съобщи, че ваксинираните в страната вече са почти половин милион души. Премиерът Виктор Орбан договори доставки на руската ваксина "СпутникV" и на китайската разработка "Синофарм".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тотално изтрещяли. Какви паспорти - като ваксинираните не предпазван околните? Това, че си ваксиниран - не означава, че си взел елексира на безсмъртието. Ваксинираните не са на 100% защитети. Ваксината се поставя евентуално да протече по-леко заболяването. Тези паспорти са дискриминационни.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*....и преболедувалите*Какво имате предвид с това - преболедували? Ако вируса е минал и през мен без да съм го и усетил - преболедувал ли съм го? Ами децата които почти 100% дори хич не го усещат и те ли са го преболедували? Аман слугински журналистически изрази! Спрете се бе!
12
0
 
5
 
! Отговори
епидемиолог преди 3 години
Пропускате основното: Че ще издават уверения за хора които са преминали през вируса и имат вече анти-тела, пък дори и да не са усетили. Това ЕС-бюрократите не смеят дори да предложат или помислят. Независимо че прекаралите вируса са със сигурност по-защитени от тези с ваксините за които още не им знаем нито положителния нито отрицателния ефект. При това с надеждни тестове ще се докаже че по-голямата част от населенията в ЕС са вече с анти-тела или Т-клетки. А туй за руската ваксина е разлайване
11
1
 
2
 
! Отговори
BATMAN преди 3 години
OSHTE KOLKO NI TRQBVA DA RAZBEREM CHE TOVA NEE COVID AMI E CHIPIRVANE PRETSTAVETE SI SAMO V TOQ PASPORT..
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Премиера Виктор Орбан договори руската и китайската ваксина - дотук добре с рекламирането на връзките му с Москва и Пекин.А сега да кажат от ваксинираните 500 000 души колко с коя ваксина са ваксинирани и всичко с рекламата ще лъсне.:)
9
4
 
0
 
! Отговори
Достоевски преди 3 години
Швеция е вече приела от лято да въведе също Паспорти за ваксина.
8
0
 
6
 
! Отговори
Кратунчо преди 3 години
Модерна, Пфайзър и Астра Зенека да дадат доказателства, че ваксините са безвредни. Туй че сте подписали информирано съгласие или че компаниите са подписали, че не носят отговорност не прави ваксината безвредна.
7
2
 
12
 
! Отговори
Фашо преди 3 години
То така се почва. После чипче в кухата кр атун ка. И после на прах за наторяване.
6
0
 
15
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Обичаме да говорим за ВСВ и все да казваме,какви са били Руснаците,Германците или айде поляците ролята им или пък Англия.Но никога не се говори за Унгария и Словакия да речем и на коя страна и къде се бият.Такам,относно тоя паспорт,Гърция само се опита да загатне,колко да се направят на интересни,ама като разбраха,че ще им фалира туризма и държавата и вече нещо не говорят за паспорт за ваксинация.Няма и да говорят повече.
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Унгария ще въведе жълта звезда на ревера за неваксинираните.
4
1
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До анонимен ...Здравните картони изчезнаха...Не са изчезнали. Моя от бебе до завършване на училище още си е вкъщи. Сега има нови и Личния пише вътре като ходиш при него.
3
2
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
По времето на Янош Кадар и Тодор Живков в соцлагера всички имахме здравни картони и в тях се описваше всичко : заболявания, ваксинации.....! Включително сифилис, трипер! Всичко! Здравните картони изчезнаха откак лекарите станаха ЕТ-та! Сега искат само заради "короната" да ги въвеждат! Защо само за "короната"!?
2
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този паспорт може да им е пропуск за гробищата и право на на парцел със южно изложение
1
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво, ако нямам ваксинационен паспорт няма да ме пуснат в Унгария ли? Няма да видя родината на Чичолина? Ужас!