Заради много заразени Германия затваря границите си с Чехия и Тирол

В тези райони имало най-засегнати от мутациите на коронавируса
12 фев 2021 08:20, Петя Славова
11
Заради много заразени Германия затваря границите си с Чехия и Тирол
Снимка: БГНЕС

Германия ще затвори границите си с Чехия и австрийската провинция Тирол, където са регистрирани голям брой случаи на силно заразни варианти на новия коронавирус, съобщи днес германският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер, предадоха световните агенции.

Още по темата

Зеехофер каза пред в. "Зюддойче цайтунг", че решението е договорено с канцлерката Ангела Меркел и с вицеканцлера Олаф Шолц. Очаква се мярката да влезе в сила в неделя вечерта, уточни той и отбеляза, че се договарят изключения.

Зеехофер уточни, че Тирол и чешките гранични области ще включени в списъка на Германия с териториите, които са най-засегнати от мутациите на коронавируса, съобщава БТА.

Списъкът вече включва няколко страни като Обединеното кралство, Южна Африка, Бразилия или Португалия, към и от които Германия забрани по-голяма част от пътуванията. Но тези ограничения не касаят пък германците, живеещи в тези страни или гражданите на тези страни, пребиваващи в Германия, транзитните пътници или движението на стоки.

Предполага се, че с Австрия и Чехия също ще бъдат установени изключения от правилата, по-специално с цел да се запази тесния икономически обмен между тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
12
 
! Отговори
Урсул фон дер Лайнен преди 3 години
Германците мутираха още преди вируса.
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
AfD е алтернативата явно
1
3
 
17
 
! Отговори
Млад социалист преди 3 години
Оставка на Фандъкова и Борисов