Десетки българи задържани за престъпна схема с цел просия във Франция

Хората се настанявали във временни постройки в Тулуза
13 фев 2021 10:48, Петя Славова
74
Десетки българи задържани за престъпна схема с цел просия във Франция
Снимка: БГНЕС


Специализирана прокуратура е наблюдавала досъдебно производство срещу престъпно сдружение, действало на територията на Република България и чужбина. Целта на сдружението, освен користна, е и съгласувано извършване на престъпления в страната, за които е предвидено наказание лишаване от свобода повече от три години.

В хода на разследването, от МВР-Дирекция “Международно сътрудничество“ е получена информация, че властите в Република Франция междувременно установяват наличието на незаконно селище с около 150 жители, самонастанили се във временни постройки в района на стадион "Муниципал“ в гр. Тулуза. Същите са се занимавали с просия.

По линия на международното сътрудничество българските власти са информирани, че в Париж е установена организирана престъпна група, занимаваща се с трафик на български граждани за Франция с цел просия, която да се осъществява в Тулуза. В тази връзка френската полиция е задържала десет български граждани, по подозрение в организиране и експлоатиране на други българи, които след упражнена принуда са просили по улиците на Тулуза.

По случая са установени над 30 български граждани, пребиваващи на територията на Франция, които са станали жертви на престъпната група. Повечето от тях са били хора с физически увреждания, като набирането им е осъществявано на територията на България. Пострадалите лица са предимно от села от районите на общините Долни Дъбник и Искър.  

По делото на Специализирана прокуратура са събрани доказателства и за извършени вторични престъпления – набиране и транспортиране на отделни лица с цел да бъдат използвани за сексуална експлоатация.

От събраните доказателства по делото, водено във Франция, се установява съпричастността на пет лица - български граждани, спрямо които и по разследването на Специализирана прокуратура са били налице доказателства за участието им в организираната престъпна група, извършваща трафик и експлоатация на лица в периода от 2015 г. до настоящия момент. Досъдебното производство е трансферирано във Франция, където лицата са осъдени от съда в Тулуза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Ddd преди 3 години
Хубаво че са ги хванали във Франция че да ги осъдят, щото ако беше тук - година и половина условна най-много.
46
1
 
0
 
! Отговори
112 преди 3 години
Не набеждавате българите! Френските медии ясно посочват, че ромите от тези вреенни лагери оставят след себе си купища ***.
45
1
 
1
 
! Отговори
Пример от САЩ преди 3 години
Вземете пример от САЩ. Нали това е модерно сега . След като в САЩ тия с по-странния цвят дошли от континента Африка им казват АФРОамериканци и това не обижда никого, защо и в България населението дошло в миналото от Индия да не се обозначава с истинското му име - ИНДОбългари.И без това те не понасят да ги наричат българи,когато са в България.Можеш да бъдеш пребит или заклан ако им го кажеш в очите.ЗАЩО ТОГАВА МЕДИИТЕ НЕ СПИРАТ ДА ГИ НАРИЧАТ БЪЛГАРИ?Заради подигравката ли?За да ги дразнят?
44
0
 
2
 
! Отговори
Валентин преди 3 години
Виновен е тиквата ,ако в Тикволенд бе хубаво те нямаше да са там .Покажете един французин да проси в Тикволенд
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тези българи да не са братовчеди на индийците?
42
1
 
4
 
! Отговори
НималсSS преди 3 години
Извинете !! Българи ли казахте ?!?!?!? Това не са Българи това е РОМ!!!!
41
0
 
6
 
! Отговори
Срам преди 3 години
Престанете да мърсите името "българин"???? В личните карти отдавна не се пише народността, но всички знаят кои са просяците и кой печели чрез тях. Жалко за вас "журналисти".
40
1
 
5
 
! Отговори
Звигойн Фон Дьо Тен преди 3 години
Шведи с тен ?
39
0
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 3 години
До Анонимен 41Ми да бяхте ходили на училище, да бяхте научили някаква полезна професия..; то иначе не става.
38
0
 
13
 
! Отговори
Петю преди 3 години
Сега да пишат в Брюксел, че им нарушават изконните им Човешки Права във Франция,както тука като ги хванат оревават света че те нищо не са правили а ги арестуват само.
37
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма лошо да просят и това е работа на кои от вас му стиска да седне и да моли милостиня винаги давам по някои цент няма значение от Сирия ли са или от България те са хора а нашите политици ни направиха скитници по държавите а ние какви сме молим се за работа на европейците и ние сме просяци но под друга форма кумунизма съсипа държавата
36
1
 
12
 
! Отговори
Аууу преди 3 години
Аууу горките хорица - да вземем да им пратим самолет да ги прибере. Нямат и осигуровки там, ако им стане нещо да могат да се лекуват безплатно в бг... не че тук имат осигуровки де ама за тях всичко е безплатно. А и да си приберат помощите, може да не са ги получавали редовно. Те там се водят българи, тук в бг ги е срам да се нарекат българи ама нищо... това е друга тема.
35
0
 
28
 
! Отговори
Адвоката преди 3 години
Те тези българи са същите българи, които ги дискриминират в България от едни други българи, така че драги фрнцузи не ги съдете във вашата страна догато ги съжалявате и защитавате в родината им.
34
3
 
9
 
! Отговори
Да преди 3 години
До Марсел ПоповТи нямаш манталитета на ***, защото се казваш Марсел и сигурно си от Марсилия?!Нали знаеш, че вълка и в овча кожа да го облекат, си остава вълка! Та, каквото и име да ти дадат си оставаш ***!
33
1
 
25
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Петенце, Петенце! В заглавието на статията трябва да са български граждани, ама те българи ли се наричат или как?!
32
1
 
5
 
! Отговори
полковник Колев преди 3 години
Това са от 13тото коляно пръснато по света като наследниците на Моисей и Левитите...
31
0
 
13
 
! Отговори
Още малко преди 3 години
за журналистите. Цитирам Ботев: "После мълчанието върви смирението. Ако желаете да ви хвалят хората и ако искате да живеете наготово, то свивайте полите си даже пред ония свои благодетели, които ви хранят само с мазни обещания. Пословицата, която казви, че "по-добре днес попарник, нежели до неделя тутманик" намя никакво значение за журналистите. Кой знае из коя дупка ще да изскокне заец?" - и т.н. Ако ви интересува продължението, прочетете оригинала, стига да сте чували за Ботев.
30
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е да има осъдени миси.ки за обида на българите.
29
2
 
38
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Хахахахаха.Аре ве Франсета, нали сте по интеграцията.Ами хайде интегрирайте ги, нали за човешки права ни говорите.Ето ви тия хора, спазвайте им правата и ги интегрирайте - все пак са граждани на ЕС.БХК и другите уродливии НПО-та що не сезират Брюксел за действията на френските власти?!?Хак да им е на французите.Хубава новина.Лошото е, че ще ни ги върнат.
28
0
 
18
 
! Отговори
со керес преди 3 години
Картинката е ясна.