ЕК започва наказателна процедура срещу България

Причината – не сме въведели правилата за борба с расизма
159
ЕК започва наказателна процедура срещу България
Снимка: БГНЕС

Европейската комисия съобщи, че е решила да изпрати официални уведомителни писма до Белгия, България, Финландия, Полша и Швеция за това, че още не са въвели в наказателните си закони европейските правила за борба с расизма и ксенофобията, съобщи БТА.

Правилата предвиждат за тежките прояви на расизъм и ксенофобия да се налагат ефективни, съразмерни и възпиращи наказания. Белгийското и българското законодателство не предвиждат действията, извършени на расистка и ксенофобска основа, да бъдат утежняващо обстоятелство при осъждането на престъпления и така не се преследват достатъчно престъпленията от омраза, пояснява ЕК.

България не е успяла да въведе правилно определянето като престъпление на някои видове реч на омразата, които подбуждат към насилие, като откритото оправдание, отричане или банализиране на Холокоста. Посочените държави разполагат с два месеца, за да отговорят, като след това ЕК може да продължи с наказателната процедура, се посочва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересни са ми бъдещите данъци да кажем за в началото на 2022г.
119
5
 
0
 
! Отговори
Ако преди 3 години
Ако го имаше законодателството което ЕС или по-точно ЕК ,сега една част от вас можеше да бъде осъдена. Изказваниятя в Интернет също са подсъдими. Може в затвор да ви вкарат. Също в много от медиите има такива заглавия, с които един журналист може да го отнесе. Всичко което води до омраза е подсъдимо. Между другото една чат от политиците също можеха да бъдат осъдени.
118
0
 
24
 
! Отговори
хм..... преди 3 години
интересно, според ЕС евреите, които избиват ежедневно палестинци в Ивицата Газа и Западния бряг, включително старци, жени и малки деца, извършват ли прояви на расизъм и ксенофобия, или това си е най-обикновен геноцид? Това, че с дронове им пускат бомби върху гробища, болници, училища и родилни домове за ЕС какво е? С тези двойни стандарти гнусните еврейски лакеи в ЕС биват само намразвани още и още от обикновените, нормални хора по целия свят!
117
0
 
14
 
! Отговори
Хм преди 3 години
Ако се слага цвят пред животи имат значение,е чист расизъм!Очаквам наказания за последователите на БЛМ в Европа!
116
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой в Европа не те нарича "римлянин или престъпник", тъй че с измислиците не вървиш.Когато дълбоко отвътре си знаеш произхода (чисто селияндурски) пускаш измислени тези които поемат функцията на защитен механизъм! Така са една огромна част от българите в България и сравнително по малко в чужбина!
115
1
 
8
 
! Отговори
ББ преди 3 години
презирам политическата класа...знам,че съм пътник...аз съм безработен богат духовно български гражданин..не искам децата ми да се срамуват от мен...въпрос на чест,децата ни заслужават шанс,ЕС ..идеята на бащите...заслужава шанс,ЕСССР политиците са зависими...предават ни от десетилетия...за офшорни...порно ,педофили,унгарски депутати ви определят бъдещето...вменяват ви ценности...и се финансира от от ЕСССР политици...позор,невиждан геноцид и лицемерие!!!...очаквам ви!!!
114
2
 
17
 
! Отговори
ББ преди 3 години
българите сме малцинство в Държавата ни,ДПС създаде Пеевски...ДПС гласува законите за "правилните" хора,ВМРО и аверите им "патриоти"осребряват,бях свидетел как ДПС активисти пращат робите си да гласуват за атака и вмро...политическата ни класа са национални предатели...ама ви трябват топки за да се възпротивите....наведена глава сабя не сече...а...наведени глави...децата ви ще ви презират...ЕСССР в тоя му вид е без бъдеще...хората ще го отрекат...несправедлив е...уродлив и лицемерен...
113
3
 
5
 
! Отговори
някой преди 3 години
Ехеей, сефте! Няма да ни е първото, нито последното наказание! Ще има още! Докато питбула Бойко държи кокала на властта, ние всички с тебе и мене ще ядем дъpвoтo!
112
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Христов"***, човекът ти написа, "ако русия се отбранява". Грешка ли е да се защитиш ***?"Ц, ***, човека написа "ако Русия се отбранява от видимо настъпващите евро-атлантически структури".С други думи, човека си говори за процеса на разширяване на НАТО и ЕС. ***, аз досега не съм чувал доброволните присъединявания на страни към международни съюзи да са повод за военни действия, ***. Не и в нормалния дипломатически ред, тъй че скривай червения каскет и кръгом марш!
111
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Закон за злоупотреба с помощи за етнически малцинства ще пишем ли.
110
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой ли пък у нас се подиграва с Холокоста, че и закони да са нужни.
109
4
 
3
 
! Отговори
Сега преди 3 години
Евро фондове нанайси
108
2
 
8
 
! Отговори
1 към 1 преди 3 години
Ами то МВР и ДАНС на Борисов като цяло подкрепят тероризма срещу мирни граждани, а съдебната система на Гешев ги поощрява чрез прокурорски чадър!Забравете за Човешки права в България!
107
2
 
6
 
! Отговори
Амчи добре преди 3 години
И да ни наказват и да не ни наказват поляците и евреите ще си останат най-големият човешки *** в историята на човечеството.
106
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А за политическия междупартиен расизъм ,щото гледаме едно оливане в ксенофобия с език на омразата ,черно и бяло ,на бялото черно и на черното бяло,гнусотии,екстремизъм от високи порти и т.н.,ама то си било в "реда на " нещата",ама не е?То е обидно към зрителя.
105
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е защо да не е формулирано бе,ЕК?В Конституцията го пише,и в законите също.Кво сега " тежки " присъди,и колко тежки?В Германия като откриха икономически геноцид срещу български и румънски работници т.е.експлоатация ,какво се случи?Имало е глоби,но това е продължило дълги години.А расизъм към мнозинството или пак да обгрижваме джендърите натам ли върви или бъркам?
104
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми що не въведат наказателни мерки и срещу Франция? Техният президент наскоро имаше изказвания срещу мигранти и мюсюлмани, както и срещу граждани на източноевропейски страни. Защо сочат само нас с пръст? Нали всички сме в ЕС, защо двойни стандарти?
103
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Възелина нали е на промоция за бедните като нас?
102
1
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 110 преди 3 години
МЕЧТАТЕЛЮ, ти не четеш историята, ти само си мечтаеш, натъпкан с идеологии.Продължавай, нищо друго не ти остава.Логиката на войната е желязна, изпитали сме я на гърба си няколко пъти.
101
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А,кога ЕС ще признае и ще иска съдебно преследване на тези които отричат етническото прочистване и геноцид на българи в Македония от страна на гърци и сърби по време на Балканските войни.Светът знае за него не от България ,а от западни консули в Осм.империя, журналисти и най-вече от ,,Карнегиевата анкета" в която е имало 3-*** носители на ,,Нобелова награда"