С 20% повече самоубийства в Брюксел заради пандемията

Търпението на хората относно мерките се е изчерпало
23 фев 2021 16:08, Ния Христова
35
С 20% повече самоубийства в Брюксел заради пандемията
Снимка: БГНЕС
Броят на самоубийствата в Брюксел е нараснал с 20 на сто от началото на епидемията. За това съобщават местни медии, като се позоваха на данни от столичната прокуратура, съобщава БТА.
 
Последните дни се говори, че на търпението на хората към въведените ограничения срещу разпространението на заразата се е изчерпало. Медиите в страната днес акцентират върху пресконференцията, която бе свикана в понеделник от премиера Александер де Кро и по време на която бе изяснено, че облекчения не може да се очакват преди април-май.
 
Статиите в националната преса показват, че нараства и политическия натиск над правителството да преразгледа мерките. Партии от опозицията и от мнозинството настояват ограниченията да не бъдат съобразявани единствено с мнението на вирусолозите и математиците, а и с оценките за душевното състояние на гражданите.
 
В петък белгийският щаб за борба с епидемията ще заседава за пореден път. Очакванията са, че ще се приемат решения за облекчаване на мерките. Затоплянето на времето в последните дни доведе до масови нарушения на противоепидемичните правила, а властите се оказаха безсилни да глобят нарушителите.
 
Здравните специалисти отбелязват, че ако мерките не бъдат премахнати последователно и внимателно обмислено, страната лесно ще навлезе в трета епидемична вълна. По тяхно мнение днес най-голямата опасност е значителното разпространение на британския щам на вируса на COVID. Според тях са необходими още няколко седмици търпение, а после може да се пристъпи към последното плавно премахване на ограниченията, след което "няма да има връщане назад".
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ни интересуват западните неволи нас, НОРМАЛНИТЕ хора?
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А колко българи скочиха от високо преди пандемията? Какъв е процента в България спрямо 20% в Белгия?
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да го пишат на сметката на некъдърните господад политица в цяла Европа!
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
т.е. преди са били 10 годишно, сега са 12.
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Същия брой, дори по-малко, можеше да се жертват в едно въстание за промяна на икономическия и политически модел, мучително убиващ Европа.
1
7
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Който не иска да бъде раб Божий, става роб на безумни човеци, изпада в отчаяние и посяга на живота си. Самоубийството е най-тежкият грях, отвеждащ директно в ада.