Барселона отново на протест, стигна се до ескалация

Полетяха бутилки по полицията, журналист беше ранен
24 фев 2021 07:38, Елка Василева
11
Барселона отново на протест, стигна се до ескалация
Снимка: архив, БГНЕС

Осма поредна вечер продължиха размириците в Барселона.

И на снощния митинг в подкрепа на испанския рапър Пабло Хасел, който беше арестуван миналата седмица, отново се стигна до ескалация на напрежението. Протестиращи хвърлиха бутилки по полицията, а журналист беше ранен.

Още по темата

Протестите в каталунската столица продължават осми ден, но те губят своята интензивност, отбелязва Франс прес, цитирана от БНР.

Протестната акция започна на площад „Летаменди”, където публиката пя песни на рапъра. Участници заявиха, че не е необходимо да се "свързва това движение" с радикалите, които разбиват витрини.

След това протестиращите преминаха по улиците на града, настоявайки не само за освобождаването на Хасел, но и на всички задържани по време на протестите. Само за седмица в Каталуния бяха задържани повече от сто души, една трета от тях преди това бяха изправени пред съда, а поне 33-ма са непълнолетни.

Рапърът беше задържан по обвинения във възхваляване на тероризма и обида към монархията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Репресират противник на режима. Европейският съд по правата на човека защо мълчи?Къде е Външно да заклейми арестите на опозиционни лидери срещуу режима в Испания?
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако това се случи у нас разни велета и други оплаквачки ще опищят всичко как сме нямали демокрация и колко много бой изяли горките протестиращи. В Испания според двойния стандарт всичко е наред и боят не се брои.
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свобода за Каталуния
5
3
 
14
 
! Отговори
От Русия преди 3 години
Къде сте Европийските лидери???В Русия също пеят Рапари с не много удобни песни,нали има свобода на словото,или в Европата тази свобода свърши отдавна ???Навални беше задържан и осъден,защото подкопава националната сигурност на Русия,Навални е предател за всичко имаме доказателства.Европийските лидери сами ще се унищожат!!!Народите им скоро ще ги изтрепят с камъни!!!
4
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как да не е? Винаги призовава привържениците си да протестират. Едоин камикадзе следван от 10 жени с камери се хвърля срещу 100 полицаи. После изрязват кадрите в които се вижда че той напада полицаите и пускат клип на който се вижда как разбираш ли полицаи млатят някакъв.
3
2
 
17
 
! Отговори
Цирк ЕС преди 3 години
Задържани и бити са стотици, къде са "пазители те на демокрацията и човешките права" сигурно са заети с нови провинции в Русия.
2
2
 
17
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Защо мълчи ЕС, двойните стандарти ще разбият ЕС...
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този прочит на "демокрация" и "гласност" устойчиво води към тоталитаризъм. Кой е чел история знае. Испания, Германия, Чили, Турция за справка.