ЕК предлага общ регистър на ваксинираните по света

Имунизираните също да бъдат подлагани на карантина засега
24 фев 2021 07:14, Елка Василева
42
ЕК предлага общ регистър на ваксинираните по света
Снимка: архив, БГНЕС

Европейската комисия предложи данните за всички ваксинирани срещу COVID по света да бъдат съхранявани под егидата на ООН.

Удостоверенията за ваксинираните трябва да бъдат електронни, да бъдат съвместими в ЕС, а и по света, отбеляза на пресконференция замeстник-председателят на ЕК Марош Шефчович след заседание на Съвета на ЕС.

Още по темата

Ваксинирането не може да се свързва с достъпа до основните права и свободата на пътуване, добави той. По неговите думи ЕС обсъжда какъв да бъде подходът по тези въпроси към преболедувалите COVID.

Шефчович добави, че на техническо равнище в ЕС има съгласие за минимума от данни, които да се съдържат във ваксинационните удостоверения. Той цитира европейската служба за борба със заболяванията, според която още няма достатъчно доказателства, че ваксинираните не могат да останат преносители на заразата. По неговите думи затова имунизираните следва също да бъдат подлагани на карантина засега.

Зам.-председателят на ЕК посочи, че карантината изглежда като достатъчна мярка за разубеждаване на онези, които искат да пътуват за развлечение. Той добави, че противоепидемичните мерки трябва да бъдат целенасочени и да се избягва затварянето на границите в ЕС на общо основание. Шефчович съобщи, че досега в ЕС са били получени близо 41 милиона дози ваксина, а от април до юни се очакват още 300 милиона дози.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тия фашисти ще погубят човечеството , сър .....
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сложиха ни маски с купуването на които си плащаме за да дишаме !Искат да ни сложат и "безплатни" ваксини за които абсолютно всички си плащаме !Сега пък и имунизационни паспорти и световен регистър на ваксинирани !И някои продължават да имат съмнения , че ще ни сложат и чипове !Не знам какво трябва още да се случи за да се осъзнаем накъде са ни подкарали ???
25
0
 
5
 
! Отговори
Е-и му ма-а-та! преди 3 години
Диктатура на пролетариата!
24
0
 
10
 
! Отговори
Светва ли ви лампичк преди 3 години
За пръв път искат световна регистрация на хората при ваксина мислете с главите си хора
23
0
 
4
 
! Отговори
RD преди 3 години
Тези нови изисквания рязко ще ограничат пътуванията на българи до Малдивите!
22
2
 
4
 
! Отговори
Нищо ви НЕМА, БЕ... преди 3 години
У КРЪЧМАТА, ОТДАВНА СТЕ ЧИПИРАНИ ЗА ВЕРСИЙТЕ, ГДЕТО ВИ ДАВАТ... ХАХАХАА..КВО, ТОЛКОВА СЕ ВАРДИТЕ... ХАХАХААА???!!!
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Четети ли? Разбирате ли това, което четете? Как да ви го кажат по-ясно от това?! Световен регистър на ваксинираните?! Концлагер!А вие си ВЕРВАЙТЕ, че се грижат за здравето ви! Вярата изключва мисленето, разума. Принципът на науката е "подлагай всичко на съмнение".Ваксинираните трябва да се поставят под карантина! Някой прави ли го тук?Ще се окаже вярно, че страхът от ваксината ще премине в страх от ваксинираните! До тук всички тревоги и съмнения на мислещите са оправдани.
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Зам.-председателят на ЕК посочи, че карантината изглежда като достатъчна мярка за разубеждаване на онези, които искат да пътуват за развлечение. "Явно това е идеята. Никой да не пътува за развлечение. Да няма развлечение. Да няма забавление. Нали сме роби, длъжни само да работят и да плащат данъци...
19
2
 
27
 
! Отговори
... преди 3 години
Татуировка с пореден номер на ръката не искат ли? Баркод на челото? QR код на г*за? И като ще карантинират ваксинираните каква е точно ползата от ваксината? Ш'ги ***?
18
5
 
19
 
! Отговори
Док преди 3 години
Българи сме, ще измислим как да излъжем системата. Има достатъчно лични лекари, които срещу пет лева уж ще ви боднат ваксината и ще ви вкарат в регистъра на ваксинираните. Да вървят да доказват, че не сте имунизирани. Вземате си сертификата и шапка на тояга, както е казал народа.
17
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе... Съвкупност от биологичен материал... Една година мина, не разбрахте ли поне базовите неща... PCR "тестовете" - НЕ СА ТЕСТОВЕ - това категорично го каза създателят им, носителят на Нобелова награда Кари Мълис - също каза, че са абсолютно НЕПОДХОДЯЩИ да се ползват за това, за което ги ползваме в момента по цял свят! Разберете поне основите, и току-виж различите какво се строи нагоре...
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Аз съм ЗААко всички мислят еднакво, значи никой не мисли.
15
3
 
8
 
! Отговори
RD преди 3 години
Правилно! Не на ваксините, защото ще секнат бизнеса с еднократните тестове! Тестовете са по-евтини за производство и не изискват инвестиция за съхранение, но могат да се продават в неограничени количества! А ваксините боц, боц и край! Къде е далаверата?
14
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Аз съм ЗАВ СТАТИЯТА ПИШЕ, ЧЕ НЕ ПРЕДОТВРАТЯВАТ ЗАРАЗЯВАНЕ БЕ!!!Психично болен ли си, че не можеш да разбереш? Псевдоваксините не променят нищо, освен финансите на няколко корпорации! Това дори не е тайна, конспирация, а е ДУМА ПО ДУМА КАЗВАНО ВСЕКИ ПЪТ, когато се говори за тях! Това не са ваксини, не изпълняват функция на ваксини! Защо трябва принудително да ваксинираш когото и да е?
13
23
 
3
 
! Отговори
RD преди 3 години
Да, чиповете са много опасни, защото илюминатите ще получат жизненоважната информация колко ракии е ударил Хасан и дали го е сложил но Айшето. Това им трябва на илюминатите за да установят новия световен ред!
12
29
 
4
 
! Отговори
Аз съм ЗА преди 3 години
Троловете пак са налазили. Заради вас са нужни тези паспорти... Ако всички вярваха в, как да го нарека - реалността, нямаше да са ни нужни паспорти, защото щяхме да сме ваксинирани...
11
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5Нищо не се е променило. Продължаватв с глуппстите и това е.
10
5
 
23
 
! Отговори
Баба мара преди 3 години
безделниците нямат работа и се чудят как да трошат нашите пари закриванена ес и нато това са паразитни организации които генерират само разходи инапрежение
9
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност Ковид19 е конспирацията, я варващите в нея и нейните организатори са конспираторите. Извадете си списък на всичко което ви казахме, че ще стане и вие го отрекохте, и започвайт да го отбелязвате едно по едно, как ще случи"като грижа да вашето добро" Извадете го докато не са ви забранили и интернета.
8
4
 
37
 
! Отговори
Nona преди 3 години
Още ли мислите,че някой сериозно се е загрижил за животецът ви?!?ОГРАНИЧЕНИЕ И ПОДЧИНЕНИЕ!!!!