Лондон с най-много милионери в света, мина и Ню Йорк

875 000 лондончани са доларови милионери
25 фев 2021 11:22,
26
Лондон с най-много милионери в света, мина и Ню Йорк
Снимка: БГНЕС

Лондон изпревари Ню Йорк като града с най-много милионери в света, пише "Гардиън", цитиран от "24 часа". Британският вестник цитира доклад, който разкрива колко пари са направили най-богатите хора по време на пандемията.

Близо 875 000 лондончани са доларови милионери (имат над 720 000 британски лири) според годишно изследване на консултантската фирма за недвижими имоти "Найт Франк". Това означава, че всеки десети в Лондон е милионер в щатски долари, като ножицата между бедни и богати в столицата става все по-голяма. Ню Йорк се нарежда на второ място с 820 000 милионери.

Лиъм Бейли, ръководител на проучването, коментира, че високата цена на жилищата в британската столица е вкарала много хора в групата с високи доходи.

Средната цена на имот в Лондон е 514 000 лири.

Авторите на проучването са поставили праг от 1 милион долара (720 хиляди лири) за включване в групата на много високите доходи. Много от тези, които притежават имоти, попадат в тази група. Според доклада в британската столица има над 68 000 имота, които струват повече от 2 млн. долара.

В него пише още, че пандемията не е попречила на богатите да станат още по-богати, дори напротив. Миналата година повече от 6000 души са се присъединили към клуба на милионерите. Тези, които имат богатство над 30 млн. долара, са се увеличили с 2,4% през 2020 г. Проучването е установило също, че човек, живеещ във Великобритания, трябва да има състояние от 1,8 милиона долара, за да се присъедини към най-богатите в страната, които са 1%.

В Монако, където живеят едни от най-богатите хора, за да избягват плащане на високи данъци, е необходимо състояние от 7,9 милиона долара, за да може човек да се присъедини към топ 1%. В Швейцария са необходими 5,1 милиона долара, в САЩ - 4,4 милиона долара, а в Кения - 20 000.

В последно време много богати жители на Хонконг са се преместили в Лондон. Отчетено е 68% увеличение на т.нар златни визи, издадени миналата година на жители на Хонконг, които са обещали да инвестират най-малко 2 милиона лири на Острова. Британската столица е притегателно място за приятен начин на живот за богаташите от цял свят с елитните ресторанти, театрите, концертните зали, университетите, възможностите за спорт и свободно време, подчертава в. "Гардиан".

Трима британски икономисти предлагат да се въведе данък за всеки с имущество за над 500 000 британски лири, включително в недвижими имоти. За 5 години от него може да се съберат 260 млрд. паунда, което е издръжката на здравната система за 1 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
5
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Кралицата Майка е Държавник...скоро ессср *** и служби сипеха обвинения и неверни грехове,...само фактите, Лондон...Лондон е Новата Световна Столица...Столица на Законността и Справедливостта...Бог да пази Кралицата!!!
22
1
 
4
 
! Отговори
що бе Щерьо преди 3 години
средната цена на къща в Лондон е половин милион в паундове. Я ги преброй по-големите къщи сега?
21
5
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Всеки десети лондончанин излиза, че е милионер. Трудно за вярване...
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От цял свят милонери искат да живеят в Лондон. И инвестират там.Защо ли ?
19
1
 
11
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Къде ще сравнявате София с Лондон .Има квартали в Лондон където една къща цената и е колкото на 15 етажен хотел в бг.с ресторантите и баровет включително.
18
4
 
10
 
! Отговори
Фи преди 3 години
Много умнъовци ,много нещо се изказаха бе,чули недочули или не излезли от Северен Лондон дращят в несвяст,Успокоите се да не ви стане лошо.Лондон е величествен ,приказен,могъщ,изящен,вълнуващ,арт,космополит.Не е за всеки.Трябва да умееш да го разбираш и обичаш и тои ще те възнагради.Стоите си по селата вБГ!Оставете Лондон на мира.
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама е вярно , зарегистрирани милионери имат, друг е въпроса че не живеят там...... Много добре си живеят точно там, даже и "бедните" българи на Юнивърсъл Кредит! Плащат им квартирите и им дадоха извънредни добавки за студеното време! Дано най бедните българи в България живеят като най бедните българи в ЮК!
16
6
 
2
 
! Отговори
До 13 преди 3 години
Ха , по ваксиниране незнам дали са първи, ама по умрели от Ковид - със сигурност .А колкото до паунда ...Ех, спомени , спомени ..Преди 10 години беше двойно колкото еврото сега на много места го обменят под 1 евро. Ама е вярно , зарегистрирани милионери имат, друг е въпроса че не живеят там
15
5
 
10
 
! Отговори
Друг път преди 3 години
Милионери с 500-700 хиляди ипотека и кола за 50-70 на лизинг големи милионери.
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А пък София - с най-много милиционери в света.
13
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не, нямам рода от БКП. Може ли нещо да се направи или да се пиша отписан?Лошо Прокопи, много лошо!
12
4
 
6
 
! Отговори
До предния преди 3 години
Много зле било, паунда скочи очебийно, по ваксиниране са първи в Европа, ЕС гризва дръвцето и хапва бърдука!
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
там е ясно, че са много зле, особено след брекзит и че все по-зле ще става.как е в процъфтяващата в ес България?За булсаткомчовците е определено крайно зле!
10
2
 
1
 
! Отговори
неандерталец преди 3 години
До АнонименНе, нямам рода от БКП. Може ли нещо да се направи или да се пиша отписан?
9
6
 
5
 
! Отговори
Пинкк преди 3 години
Браво Лондон! Уникален си!Love you!
8
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
София е най готиния град за живеене в света (като изключим въздуха)Голямото живеене дишайки мръсен въздух! :)))))))))))))))))))))
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ми се иска и аз да стана милионер ..Нямаш ли рода от БКП?
6
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лондон сигурно е минал Исламабад по брой на пакистанци и е супер мазало.Филиповци, Стамболийски и Факултето нямат стигане! Мога даже и да допълня!
5
2
 
4
 
! Отговори
1234 преди 3 години
По време на голямата хиперинфлация в Германия, всички са били милионери..... В марки, сега всички печатат, само ние не
4
2
 
6
 
! Отговори
Чико до неандерталец преди 3 години
Работи, вместо да висиш по форумите. Не става с искане, а с можене и с работа.