Ваксионационният паспорт не бил дискриминация, всеки ще може да пътува

Ковачев: Трябва да наложим на компаниите да си изпълняват договорите
26 фев 2021 10:58, Ния Христова
309
 
Част от държавите в ЕС настояха да се изготви единна система за имунизационни паспорти.
 
Според евродепутата от ГЕРБ/ ЕНП Андрей Ковачев ограничението няма да представлява дискриминация. Той обясни, че сертификатите ще бъдат въведени, когато има достатъчно ваксини и всеки ще има възможност да се ваксинира доброволно.
 
"Няма да има ограничения за неваксинираните и непреболедувалите, които искат да пътуват, но за тях ще се изисква отрицателен PCR тест и карантина. Не е дискриминационно чрез сертификатите да се улесни пътуването на хората, които имат имунитет след прекарано заболяване или ваксинация. Тези хора няма да има нужда да правят тест и да бъдат подлагани на карантина, но и другите ще могат също да пътуват", разясни в ефира на Bulgaria ON AIR Ковачев.
 
Той допълни още, че заключенията на Европейския съвет от снощи са, че трябва да се работи в тази посока, но едва когато има на разположение достатъчно ваксини. 
 
"Вчера в ЕП имахме изслушване на шефовете на големите фармацевтични компании. Съветът се занимава с темата за увеличаване на капацитета на производство и стриктното спазване на договорите, които са подписали с ЕК. Нашата цел не е да се съдим, а как най-бързо всички дози да пристигнат до всеки европейски гражданин, който иска да бъде ваксиниран. Огромна е задачата, имаше жестока критика срещу фармацевтичните компании. Шефовете на компаниите поеха ангажимент, че всеки ден ще увеличават производството. ЕС инвестира над 2,7 млрд. евро във фармацевтичните компании, за да произведат в кратки сроковете ваксината", каза още Ковачев.
 
От думите му стана ясно, че ако забавянето на ваксините продължи, може останалата част от парите да не бъде преведената. Може да се стигне и до съд и налагане на забрана за изнасяне на дози за трети страни, които са извън Европейския съюз.
 
"Винаги има възможност да увеличим нашата поръчка. Въпросът е поръчаните сега ваксини да бъдат доставени - да наложим на фармацевтичните компании да си изпълняват договорите с точните бройки за всяка страна членка", подчерта Андрей Ковачев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фашизъм!Кой чакаме да го спре, извънземни ли?!
198
1
 
2
 
! Отговори
до 203 преди 3 години
Ама е бил наркоман .
197
3
 
13
 
! Отговори
то и чипирането преди 3 години
На децата ни ще е във тяхна полза !
196
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: А Бе! Ти да видиш!В Израел вече им били раздавали някакви значки - на тия които са ваксинирани обаче.Което е същото.
195
0
 
48
 
! Отговори
някой преди 3 години
До: номер 199Искам само да поясня нещо, за да бъда разбран по-добре:Значи, сега към нас подхождат горе-долу по същия начин както при т.нар. cвинcки грип като избиха почти всички пpaceта, обяснявайки че по този начин щели да сложат край на епидемията.Еми, сега с нас постъпват като с тези пpaceта, като разликата е в това, че не ни избиват, а ни налагат тяхната воля, че "Най-добрата ваксина е тази, която е налична"!А това изобщо не е вярно!
194
1
 
35
 
! Отговори
А Бе! Ти да видиш! преди 3 години
Кога ще ни зашият по една еврейска звезада?А после докато се усетим - крематориум!
193
1
 
24
 
! Отговори
някой преди 3 години
До: номер 199Ма дори това не е най-големият проблем! Най-големият проблем е, че всички виждаме провала във ваксинацията, управляващите сами не знаят кого най-напред да ваксинират, ваксините са трагично малък брой, а като капак на всичко именно тази, най-достъпната ваксина, на АстраЗенека в Германия вече масово се отхвърля!На места направо се спира ваксинационния процес, а хората ги е страх и не искат точно тази ваксина. Като примерно биха размислили за друга, ако имаше. Но няма!
192
1
 
28
 
! Отговори
SS преди 3 години
От кога пиша ? Въоръжавайте се кой с каквото може.Идват лоши години.
191
2
 
23
 
! Отговори
Хохо преди 3 години
Още по -добре, няма да ходя никъде, даже ще спестя пари.
190
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Хитлер беше видял в какво се е превърнала сега Европа, щеше да позеленее от яд и завист, че не е успял той да постигне това!Впрочем, малко хора още знаят, че Адолф Хитлер е бил въздържател, не е пиел алкохол и е бил непушач. Нацистка Германия е първата опитала се да въведе ограничения за пушачите.Еми, не е успяла. Смятайте, щом днешните лидери на ЕС направиха така, че дори в колата си нямаш право да пушиш и новите коли нямат запалки, а нацистите не са успели!
189
0
 
31
 
! Отговори
Право в целта преди 3 години
Вирусът и ваксините са създадени с цел намаляване населението на света и тотален контрол над човечеството. Напрактика се намираме в Трета световна /биологическа/ война, предшестваща явяването на антихриста. За съжаление написаното в откровението /апокалипсиса/ на св. Иоан Богослов се изпълнява пред очите ни. Бог да ни е на помощ!
188
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама не, изобщо не е дискриминация. Само ще трябва да плащат по 150-200 евро на човек от семейството за ПСР и/или ще са в карантина. Иначе с нищо не им нарушавате правата. А да напомня на евродепутатите, че хората, които не са изкарали ковид, са тия които са спазвали всичките ограничения и са се крили като мишки и не са имали никакъв социален живот. И сега ще ги ограничавате, защото са ви слушали тъпотиите? Как не ви е срам! Ваксини в момента няма за всички, как може да се изискват за пътуване.
187
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ехо.. евродепутата ,ваксинирай се ,пък тогава си давай мнението
186
0
 
35
 
! Отговори
... преди 3 години
та ... ще ме принудят да се ваксинирам просто, защото ще кажат - амиии 2 седмици карантина след това. Кой ще го плати? Работодателя ми ли? Ето за това е дискриминация! И то в най-чистия и вид!
185
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Няма да има ограничения за неваксинираните и непреболедувалите, които искат да пътуват, но за тях ще се изисква отрицателен PCR тест и карантина. '. Аз съм човек, който не желае да се ваксинира с която и да е ваксина. Това си е мое лично право. Работата ми е такава, че пътувам по света. Два-три пъти месечно съм зад граница. PCR тестове съм правил достатъчно. За една епидемия, в която за година си заминаха 2,4 милиона, като за статистиката ще кажа, че годишно умират 9,6 милиона от рак ...
184
0
 
53
 
! Отговори
обикновен преди 3 години
На Меркел, не знам откъде й е наредено да напъва за тези паспорти, но трябва да й стане ясно, а и на нашите сегашни и бъдещи управници, че здравният статус на всеки е защитена лична информация и попада под закрилата на закона за личните данни, а ваксинационният паспорт я разгласява, т.е. е незаконен!
183
0
 
5
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
И язе казвам: Сички коли тряаа дъ имат най малце евро 5 за дъ мое съ движът.Тва не е дискриминация.От жа замърсяват въздуха дека сички дишаме.Тва не е ли същото?
182
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новияводещ на този канал явно е избиран да е фен на мерките и тн. То си личи по всичко, че му е казано какво да говори предварително или самия той е фен на тази лудост.
181
1
 
45
 
! Отговори
Запознат преди 3 години
Всички масони знаят, че корона е цирк. Познавам няколко сини масони, в първо ниво, търговци, зъболекар и кмет на село. Всичките ми казаха, да не се ваксинирам. Те самите няма да се ваксинират. А представете си какво си говорят тези от горните нива, щом на долните нива им е казано, че ваксините са зле...
180
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблема бил в пътническия трафик,а не общия пътен за което налагат тез сертификати, но понеж по техно обяснение туй творение по начин на разпространение е външно-въздушно капков път за среда с повърхности на престой с инкубационен период на самосъществуване,че го търсят вътре в организма на хората кат заселило,а не как възпроизвело се от възможни грешки в систематично генетично развитие въобще на организми за продукт,както е по определение за вирус с изследвания що за тест,що ваксина определено