Ваксионационният паспорт не бил дискриминация, всеки ще може да пътува

Ковачев: Трябва да наложим на компаниите да си изпълняват договорите
26 фев 2021 10:58, Ния Христова
309
 
Част от държавите в ЕС настояха да се изготви единна система за имунизационни паспорти.
 
Според евродепутата от ГЕРБ/ ЕНП Андрей Ковачев ограничението няма да представлява дискриминация. Той обясни, че сертификатите ще бъдат въведени, когато има достатъчно ваксини и всеки ще има възможност да се ваксинира доброволно.
 
"Няма да има ограничения за неваксинираните и непреболедувалите, които искат да пътуват, но за тях ще се изисква отрицателен PCR тест и карантина. Не е дискриминационно чрез сертификатите да се улесни пътуването на хората, които имат имунитет след прекарано заболяване или ваксинация. Тези хора няма да има нужда да правят тест и да бъдат подлагани на карантина, но и другите ще могат също да пътуват", разясни в ефира на Bulgaria ON AIR Ковачев.
 
Той допълни още, че заключенията на Европейския съвет от снощи са, че трябва да се работи в тази посока, но едва когато има на разположение достатъчно ваксини. 
 
"Вчера в ЕП имахме изслушване на шефовете на големите фармацевтични компании. Съветът се занимава с темата за увеличаване на капацитета на производство и стриктното спазване на договорите, които са подписали с ЕК. Нашата цел не е да се съдим, а как най-бързо всички дози да пристигнат до всеки европейски гражданин, който иска да бъде ваксиниран. Огромна е задачата, имаше жестока критика срещу фармацевтичните компании. Шефовете на компаниите поеха ангажимент, че всеки ден ще увеличават производството. ЕС инвестира над 2,7 млрд. евро във фармацевтичните компании, за да произведат в кратки сроковете ваксината", каза още Ковачев.
 
От думите му стана ясно, че ако забавянето на ваксините продължи, може останалата част от парите да не бъде преведената. Може да се стигне и до съд и налагане на забрана за изнасяне на дози за трети страни, които са извън Европейския съюз.
 
"Винаги има възможност да увеличим нашата поръчка. Въпросът е поръчаните сега ваксини да бъдат доставени - да наложим на фармацевтичните компании да си изпълняват договорите с точните бройки за всяка страна членка", подчерта Андрей Ковачев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
2
 
10
 
! Отговори
Лозунги преди 3 години
Селянино!Ваксинира ли си КАЙСИИТЕ?Депутатино!Ваксинирай се публично пред Парламента!Дай личен пример!Всяка ваксина,пирон в ковчега на капитализъма и фашизъма!БСП обявява социалистическо съревнование по брой ваксинирани на ГЕРБ!Бъди отговорен,носи маска и си набий 5 ваксини!За ваксини не пререждай,ДРУГАРЮ!Дедо ПОП ЩЕ ОПЯВА ИЗВЪНРЕДНО!
178
0
 
36
 
! Отговори
Идиотщина преди 3 години
Абе я тия експерти от ЕС да обяснят тази простотия - при положение, че преболедувалите имат имунитет 5-6 месеца макс, а ваксинираните още не е ясно, но най- вероятно 7-8 месеца макс, как ще се следи валидността на този паспорт ? Ако на Пешо от ваксинацията не му е останало нито едно антитяло след 6 месеца, то откъде на къде ще се разхожда с тоя паспорт из Европата свободно? Или всеки месец всички под строй да дават кръв, за да си проверяват антителата? Идиотщина без край...
177
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виждате ли какво се случва ?Държавите не играят никаква роля вече.Всичко се решава на корпоративно ниво от шефчета.Това ли е западната демокрация?Фашизъм.
176
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пастора каза да не говорим на хората за ковид, а да им говорим за Бог.
175
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КАК ТАКА НЕ Е? ЗНАЧИ ХОРАТА С ПАСПОР И ХОРАТА БЕЗ ПАСПОРТ СА РАВНИ?
174
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе ..а израелските ромове
173
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 186Маските са отпаднали на различни места макар и без заповед.Реалон ако няма охрана на входа то много хора могат да си влязат без маска на даденото място.
172
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това безмозъчно мекотело е пратено там само за да се съгласява с всичко, което е предложено.При положение, че ваксинирани и неваксинирани ще са с маски и пак ще разнасят заразата, всичко това е опит за принудителна ваксинация чрез ограничаване на правата на неваксинираните.
171
0
 
31
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
А какво да правят хората които имат естествен имунитет и не са боледували поради това? Може би уважаемата Урсула и Ковачев ще предложат те да бъдат умишлено заразявани за да докажат че имат имунитет?
170
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НАПРОТИВ ДИСКРИМИНАЦИЯ Е! ДИСКРИМИНИРАТЕ ХОРАТА НА ОСНОВА ЗАБОЛЯВАНЕ. ФАШИЗЪМ!
169
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както продават фалшиви дипломи така ще продават и паспорти за ваксинация.Българина и предприемач и той ще намери далавера и в тези паспорти.
168
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стерилизатори за офците, която офцъ не се боцка, няма да може да ходи в чуждо стадо.
167
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма равнопоставеност между преболедували /чиийто имунитет е естествен и по-силен, разбира се, от изкуствено придобития, за който нищо още не е ясно/ и ваксинирани. Защото не се признават резулртати от тестове за антитела, доказващи преминало заболяване. Защото това не е удобно, т.к. такива хора не са сред овцете, които са придобили имунитет след инжекции. ЗАЩО???Защото това не е изгодно на шефовете, създали и вируса, и ваксината и натискащи за поголовна ваксинация!Мислете, хора! Затварят ви!
166
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да не е дискриминация като ако не съм си сложил ще ми искат отрицателен тест и да стоя под карантина 10 дни въпреки че съм дал отицателен тест.
165
1
 
21
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
След всяка лъжа на Пинокио носът пораствал! Ако това важеше тоя дупетат щеше да си купува самолетен билет за две места! Само от това интервю!
164
1
 
18
 
! Отговори
176, преди 3 години
Евродупетатите не мислят, те са там да изпълняват поръчките на богатите световни монополисти, които целят всячески редуциране на населението и поставянето му под пълен контрол. Мислещи хора не се поставят на възлови места!
163
0
 
18
 
! Отговори
Летеца Кемиал Трейс преди 3 години
"Мислете евродепутати"Те ако можеха да мислят нямаше да са в Брюксел!
162
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Няма да има ограничения за неваксинираните и непреболедувалите, които искат да пътуват, но за тях ще се изисква отрицателен PCR тест и карантина.", сериозно противоречие в едно изречение. Няма да има ограничения, ама ще ти искат тест и карантина? Това си е ограничение. Да не говорим, че ваксината не спира разпространението на вируса. Пак могат да го предадат на друг човек. Ваксинираните също носят маска и пазят дистанция. Мислете бре евродепутати, мислете преди да си отворите устата.
161
1
 
38
 
! Отговори
Loopianix преди 3 години
ОК, да речем, че ние неваксинираните на този етап ограниченията за пътуване някакси ще ги преглътнем. Проблемът е, че като веднъж се каже А ще последва и Б - даже Курц и гърка се изказват доста често в тази посока, но това се неглижира - за ваксинираните свободен достъп до заведения, музеи, театри, градски транспорт и въобще до обществения живот. А за останалите? Хората ще се настроят едни срещу други, сигурен съм, че и самите ваксинирани ще го поискат и тогава ще стане страшно...
160
1
 
20
 
! Отговори
мак преди 3 години
Гербаджия подкрепя т.лупа, нормално. Няма дискриминация, пунта мара. Само че ваксинираният може да пренася вируса без да знае, че го пренася. И с какво неваксинираният ще навреди на ваксинирания? Цялата работа е да ни принудят всички да се боцнем и да задоволим егото на политици.