Чехия ограничи хората да се движат само в кварталите си

Детските градини затварят, учениците минават онлайн
27 фев 2021 10:24,
70
Чехия ограничи хората да се движат само в кварталите си
Снимка: БГНЕС

Чешкото правителство одобри серия от нови ограничителни мерки, които засягат свободното придвижване на хората. Мерките влизат в сила от понеделник и  ще важат за срок от три седмици. Те включват ограничаването на движението на гражданите на хората само в кварталите, в които живеят, съобщава БНР.

Изключения ще се правят само за ходенето на работа, посещение на лекар или в учреждение, грижа за близки, обясни вътрешният министър Ян Хамачек. Хората ще трябва да попълват специално заявление, в което ще се посочва причината за напускане на квартала и да го предоставят в случай на проверка.

Детските градини затварят врати, а учениците в първи и втори клас минават на онлайн обучение като по-големите деца. Намалява се и броят на магазините, които ще останат отворени, семейства няма да се допускат в аптеките или на местата, където се предлагат стоки от първа необходимост.

Задължително става носенето на маска с максимална степен на защита на обществени места.

Парламентът на Словакия одобри поредното удължаване на извънредното положение в страната заради коронавирусната пандемия. Депутатите приеха то да продължи до 19 март. От началото на годината в Словакия действа и вечерен час.

По данни на европейската здравна агенция за последните 14 дни в страната има 526 нови заразени на 100 000 население, повече от четири пъти повече отколкото в Германия.

По брой смъртни случаи с Covid-19 на милион жители за последните две седмици Словакия  е на първо място в Европа. От днес и Полша затяга мерките срещу разпространението на заразата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази ненужна мода не отмина ли?
21
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джо Байдън обяви в реч преди дни, че 38 милиона американци гладъват.
20
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде сега потърси в ютюб за ада в Русия докато в ЕС стоят затворени в къщи и носят намордници:"Камеди Клаб Ночной клуб Марина Кравец Гарик Харламов Демис Карибидис"
19
4
 
12
 
! Отговори
Max преди 3 години
Е как не ги е срам?Как може да ходят само в кварталите си?Каква е тази анрхия?Не трябва въобще да излизат никъде.И така поне 10-тина години,минимум.
18
3
 
4
 
! Отговори
Лъжеш! преди 3 години
Русия запази медицинската системаАйде дега потърси руските видея в Ютуб - Ад руских больноц
17
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във вихъра на психясването.
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми комунисти, сър.
15
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковид-19 е просто поредният сезонен грип, вирусите постояно мутират, и те са живот и те се защитават. Целта на ковид-истерията е да ограничи свободата на хората и да оправдае понижаването на жизнения стандарт от провала на западната система. Защо в други страни намя мерки - в Русия няма истерия, няма мерки, няма лигавници-намордници, всичко работи нормално, всичко е отворено, всеки който иска се ваксинира, медиите и правителството не убеждават хората да ходят да се ваксинират, вируса не е новина.
14
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А тука гевезетата мрънкят че имало ограничения :)))
13
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Като четаА мога ли да си купя блет за прекрасните САЩ да отида мия тоалетна на блек лайф метърс да изкарам долари?
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината е, че държави, в които населението чак сега разбра, че трябва да се мият ръцете продържително и с топла вода - дори и да ги затворят по къщите - ефекта ще е кръгла нула.
11
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1968 година чехите се бяха разбрали с Москва, и когато делегацията се върнала в Чехия обяснили, че от Москва казали правете скаквото искате, стройте социализъм с каквото искате лице това си е ваша работа, но само не пипайте Варшавския договор. Чехите моментално забравили за социализма с човешко лице и "спонтаннно" излезли на протест със скъпи и красиви плакати за излизане от Варшавския договор.
10
9
 
7
 
! Отговори
Като чета преди 3 години
Коментарите изглежда половин България са си закупили билети и са се отправили към прекрасната Русия, дето хората свободни и няма коронавирус, а има и достатъчно Спутник за желаещите. Кво ни интересува Чехия. Кой иска в Чехия?
9
20
 
3
 
! Отговори
Драго преди 3 години
Същите мерки да се наложат и у нас, а не Буци да пуска децата на училище (най-големите заразопреносители) и да отваря заведенията. Още сме далеч от положение, за което да може да се твърди, че сме преборили вируса! И тия ненормалници да отложат изборите за догодина или да ги направят изцяло онлайн!
8
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Русия има точно толкова заразени колкото и другаде. Но Русия запази медицинската система от времето на съветския съюз. На запад има високо технологична медицина за много тесен кръг от хора която струва много скъпо и която се провали с ковид кризата. Докато Русия запази масовата съветска медицина (както и Белорус), която не е super медицина за избрани, но е добра и масова, достъпна за всеки, и ако възникне беда може да спаси хората. Болниците нямат проблем да поемат тежките случаи и всичко работи нормално, няма мерки и паника.
7
7
 
10
 
! Отговори
Генерал Зима преди 3 години
Тия доказаха, че е имало, защо армията на СИВ да ги прошляпа през 1968 година...Баш *** либерастия са построили!
6
5
 
17
 
! Отговори
Право Ценков преди 3 години
Призовавам тези, които разбират от право, да направят една платформа където може да се запишем и да се заведе колективен иск от хиляди хора срещу съответното правителство и ЕС! Със сигурност иска ще успее! Не може да се използват недоказани ваксини,в експериментален стадий, при това срещу изменчив РНК вирус( т.е. доказано неработещи!), като основание за певилегии и ограничаване нормалните ЧОВЕШКИ права на останалите!!!!!!!!!!!!!
5
5
 
11
 
! Отговори
КовидМаниак преди 3 години
Бееее, беее.
4
5
 
27
 
! Отговори
Азимов преди 3 години
Имало и по-прости от нас.
3
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбирам тия неща.Защо продължават тези глупости при положение,че СЗО обяви че има намаление на смъртните случаи.В Европа и Америка тикваните глави продължават с ината си. Но какво да се прави като нямат акъл да разсъждават и изпълняват каквото им е наредено отгоре