ЕП съди ЕК заради визите, които иска САЩ от 4 страни от ЕС

Давид Сасоли трябва да внесе решението в Съда на ЕС
28
ЕП съди ЕК заради визите, които иска САЩ от 4 страни от ЕС
Снимка: Pixabay

Правната комисия на Европейския парламент ще даде на съд Европейската комисия за това, че не е действала срещу Съединените щати за незачитане на визовата реципрочност, съобщи в "Туитър" председателят на мониторинговата група в Европарламента София ин'т Велд.

Още по темата

Американските визи все още се прилагат за граждани на България, Румъния, Хърватия и Кипър.

София ин'т Велд добавя, че Комисията има правно задължение да действа и Европейския съюз трябва да защитава по един и същ начин правата на всички свои граждани.

От нейния офис съобщиха за БНР, че решението е гласувано вчера и председателят на Европейския парламент Давид Сасоли трябва да го внесе в Съда на ЕС, като вот в пленарна зала не е задължителен.

Говорителят на Еврокомисията Адалбер Янз отказа коментар по въпроса, но припомни, че през декември миналата година Комисията е публикувана комюнике за визовата реципрочност, в което е подчертала, че въвеждането на визи за американски граждани като отговор би било контрапродуктивна мярка за бъдещите отношения между Общността и Съединените щати.

"Комисията трябва да вземе предвид всички възможни последствия в тази насока", каза Янз.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може ли да преведете заглавието?
18
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А така! Да ги съди и за т.нар. ваксърски паспорти, защото това е очевидно и брутално погазване на правата на европейските граждани!За какво ми е да ходя без виза в САЩ, като няма да ме пускат защото не съм бил ваксиниран с тъ.пaтa им ваксина???
17
8
 
3
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
До ПроСоТоПо-добре е да ходищ да миеш чинии или да сменяш *** някъде ва Европа-та! Ама ха! След тирци и пакистанци ще си 4-та категория човек - звучи гордо! Русия ще се оправи и без нас - къде, къде по-добър стандарт от нас имат! В Европата ще те ислямизират, ако имаш щерка или жена бабуините ще си я перкат (етнически и расов манталитет) пък ако шефа ти е *** и Бибитки ще му въртиш!
16
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямаш думата и право на рециорочност Българиноооо под Робство си !
15
7
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
А визите за Рассия кога ще паднат, че искам да ходя да сека дърва в Коми и да ми плащат в рубли!!!
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако имахме смелост и бяхме суверена то щяхме сами да наложим спрямо САЩ принципа на Реципрочност за Визов Режим !
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕП, съди ЕК. Хаха, докъде я докарахме. ЕС, да съди сам себе си за нещо, дето направил, ама не било правилно да го прави.Все едно аз да се изпикаая на оградата си и после да заведа дело срещу себе си, че съм пикаал на оградата си. хаххаххахаххахТоя ЕС, направо трябва да се разпусне, барабар с всичките си там европарламенти и еврокомисии.
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е държава колкото змята е с лапички!
11
11
 
11
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
За държава където в управлението и е пълно с ДС доносници, русофили и комунисти, визите за САЩ скоро няма да паднат!!!
10
3
 
6
 
! Отговори
Винету преди 3 години
Току що са разбрали.....минаха повече от 10 години...и още 50 години ще се точат бюракратичните процедури - ще има комисии, доклади, анализи, мнения, становища... Как пък на Литва и Латвия паднаха визите а на *** не. Явно, за тези 10 години нямаме правителство и премиер а едни евтини, да не кажа безплатни *** за Брюксел и адси скъпи и неефективни гювендиии за България! Важното е да усвояваме фондове и обществени поръчки в чекмеджето и да лапаме суджуци!
9
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И САЩ и ЕК ни третират като втора категория хора, ама е нормално, като си имаме труженички в политиката дето си връзват обувките с гръб към тях
8
13
 
10
 
! Отговори
българин преди 3 години
Нямам търпение да паднат визите и да ходя в САЩ, за да мия чинии - много по - добре отколкото да работя в корпорация за 2000 лева вбългаристан!
7
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аххх, Ченгенското пространство. Още един успех на гърбавите правителства на Тиквопитека.
6
3
 
20
 
! Отговори
парадокси преди 3 години
Големи правни абсурди.ЕП не избира ли ЕК? Какво даване на съд? След като ЕК не си е свъшила работата, да се махат и да се слагат други там. Факт е обаче, че не само тази ЕК не си е свършила работата.Колкото до солидарността, това си е приказка за наивници.Значи ЕК се е загрижила повече за правата на американските граждани, на които вероярно ще им трябват визи за ЕС ,но не и за народите на четири от страните в същият този ЕС, които имат визи за САЩ.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бай ХоЙБорисов е казал до края на 2021 година, ама изопачават думите му.
4
5
 
26
 
! Отговори
Бай ХоЙ преди 3 години
Борисов 2011г"До 2 месеца влизаме в Шенген, а до края на годината падат визите за САЩ"
3
11
 
13
 
! Отговори
Шадравана преди 3 години
Визи се отказват на видни дейци от АБВ като Шадравана, които действат против интересите на България и ЕС и са активни агенти на Кремълската шайка. Така че тук за реципрочност и дума не може да става. Когато България изсели всички подобни oтпaдъци в Сибир визите автоматично ще паднат.
2
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ние защо не ги въведем реципрочно е въпроса! Толкова ли нямаме грам достойнство притрябвали са ми някви които живеят в бараки и са всички цветове на дъгата...
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма солидарност в ЕС, това в пандемията се видя много ясно, всеки дърпашечергата към себе си.