Орбан оттегли евродепутатите си от ЕНП

Конфликтът между ЕНП и ФИДЕС се засили през последните години
71
Орбан оттегли евродепутатите си от ЕНП
Снимка: Pixabay

Дясната партия ФИДЕС на унгарския ппемиер Виктор Орбан обяви, че се оттегля от най-голямата парламентарна група в Европейския парламент, Европейската народна партия (ЕНП), предаде ДПА.

Това става ясно от писмо на Орбан до лидера на групата на ЕНП в европарламента Манфред Вебер.

Съобщението на ФИДЕС дойде веднага след като ЕНП промени вътрешните си правила, за да може цели партии, а не само отделни евродепутати, да бъдат изключвани от фракцията, допълва БТА.

Конфликтът между ЕНП и ФИДЕС се засили през последните години, в това число заради обиди срещу бившия председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Критиките на Брюксел към политиките на Орбан, в това число ограничаването на правото за получаване на убежище и закона за дейността на неправителствените организации, допринесоха за разкола в европейския консервативен блок.

Разочароващо е, че докато Европа се бори с пандемията, ЕНП се занимава с ограничаване на правата на собствените си представители. "Това е антидемократично, несправедливо и неприемливо", пише Орбан в писмото, цитирано от Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай е с Орбан, затова си сложи китайската ваксина най-демонстративно. ЕС е под заплахата да бъде разчленен между изтока и запада.
52
2
 
2
 
! Отговори
муспи преди 3 години
Бойко Борисоф обвинява Орбан в отричане на холокоста, и моли ЕС да му разреши военни санкции срещу Чехия? - Но това не е Чехия, а Унгария. - Че аз какво казах.
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изтеглените евродепутати умеят ли да се катерят по водосточна тръба?За един прЕятел с брада питам...
50
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя прави еврогейския съюз на луди )
49
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Орбан е мъж ,а не козируващ мишок като нашия.
48
3
 
21
 
! Отговори
aa1830 преди 3 години
Орбан е проУнгария и му е през оная работа с кой ще играе, стига да е в интерес на народа му. Първи се озъби на Меркел за бежанците, после другите дъежави го последвахс, първи разреши руска и китайска ваксина, Словакия и Чехия го последваха, Австрия е на път... Първи напуска ЕНП, ще го последват и други!
47
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Наблюдател"Изтегли ги, защото ЕНП гласува да ги изхвърлят"Точно.Типичните хватки на диктатори и авторитарни лидери.Нещо като БСП дето никъде не ги канят, но т "не искат да отидат".
46
9
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
До Христо Христов. Презирай който си искаш. Всеки има право на мнение. Но България е на това дередже защото поддлогите на Путин се представят за евроатлантици. Да се заявят ясно какви са, а не да лъжат от сутрин до вечер. Ако искат даже ВМРО да включат в предизборната си програма излизане от ЕС и НАТО. Ама после нема да има Евро за крадене...
45
4
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Изтегли ги, защото ЕНП гласува да ги изхвърлят. За да представи поражението си като победа. Като ГЕРБ толкова харесват Орбан и Путин, да напуснат и те ЕНП. Стига са се престрували че харесват евроатлантическите ценности!
44
7
 
16
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
А нашия пудел само чака Меркел да го пожали зад ушите и почва да върти опашка и да ръси глупост.
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Що"Да"Вида"Не разбрах .."Ами, чети бе, моето момче, чети!Няма как да "разбереш" ако вместо четеш само лалаш. Ама за да се чете първо трябва да си грамотен, след това да намериш да прочетеш нещо смислено и след това да поразмислиш за някаква позиция, а на теб още на първото стъпало ти е невероятно трудно.
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 46Гърците не са излизали от ЕС. Неграмотен си.
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що ли ги оттегля дигурно защото е разбрал че не може да се разчита на ЕС за бедствени ситуации а само за разпределяне на пари и нашите сигурно са го разбрали но предпочитат парите които си разделят
40
1
 
15
 
! Отговори
Що"Да"Вида преди 3 години
Не разбрах кое му е консервативното на ЕНП? Застъпват се за приемане на нелегални мигранти, което си е повече от крайно ляво като идея, въобще цялата им политика е такава. И стига с това дясно, отдавна такова няма в Европа.
39
9
 
29
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 3 години
Да живее Орбан - политик който държи на народа и страната си!!!
38
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ФИДЕС обяви, че се оттегля от парламентарната група на ЕНП в Европарламента.Очаква се Русия да се оттегли от ПАСЕ.
37
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не ги командирова в руската ДУМА?
36
2
 
9
 
! Отговори
муспи преди 3 години
Бойко Борисофф е дал ултиматум до ЕС, че България ще го напусне, ако не спрат земетресенията в братска Гърция. - Не Гърция е братска, а Македония - намесило се Скопие. - А американските учени доказаха, че Александър Албански е наистина албанец - парираха от Тирана. - Султан Ердоган обаче каза, че преди всичко трябва да се възтановят Вилаетите, пък Гърция да се друса колкото си иска. - Алах абкар, но Яхве таман.
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Венсеремос
34
24
 
2
 
! Отговори
Питър преди 3 години
Колко пък да ги е изтеглил?? Просто изпревари изхвърлянето им след седмицаИ като е толкова лош ЕС, що не се изтегли и оттам, а?Щото няма келепир, както разбират по трудния начин англичаните в момента